Režim ročního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10631
12.8.13 13:33

Tak u nás to vypadá zhruba takto: Vstává kolem 7:30-8:30, pak snídaně (většinou jogurt nebo kaše), následují hry, potom šlofík, oběd 12:00-13:00, podle toho jak dlouho spí, pak nějaké ty aktivity (třeba procházka), sváča, šlofík, další aktivity, kolem 19:30 koupeme a zhruba za hodinku dáváme mlíčko. Usíná kolem 21:30-22:00. Usíná víceméně bez problémů, když nepočítám ty blbiny co dělá před spaním a spí celou noc. Máme skoro 11 měsíců ;).

Příspěvek upraven 12.08.13 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
12.8.13 13:33

Režim máme téměř od narození. Jen se mění dle potřeb spánku. Od 1. roku je pořád stejný. Vstává v 7, snídaně, procházka, svačinka nejlíp na procházce, oběd (polívka), spánek ve 12 (Zhruba 2hoĎky), Oběd (druhý chod), odpolední program (zahrada s bazénem a pískoviště - nejčastěji), svačinka na zahradě nebo na výletě, 19.00 návrat domů, večeře, koupel, spánek (nejpozději o půl9). Bez režimu bych se zbláznila. Podle mě je to zápřah na nervy a to pro celou rodinu. Když jde večer spát a my máme ještě chvilku pro sebe, otevřem si v klidu pivčo nebo vínko a v klidu si dáme, nebo shlídnem seriál a tak. Dodala bych i to, že když jsme venku dýl a to i třeba o půl hoďky je nervní a vyřízenej. Uspáváme s mužem na střídačku.

Bez režimu bych se asi zbláznila :-D A taky mi je líto dětí, co musí kvůli rodičům absolvovat mejdany do půl noci… sorry Barčo. Naši známí takto tahaj dvouletou holčičku… podle mě je to chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
12.8.13 13:57

Tak koukám, že máte téměř všichni režim. My právě patříme k těm, kteří furt někam cestují, u přátel, k babičkám atd. Takže od září to zkusím nastavit také. Ale nevím jak ho mám donutit, aby, když ho dám do postýlky, spinkal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
12.8.13 14:02

@market.km Já ho dávám do postýlky až když je hodně unavený nebo až když spí. Někdy s náma večer leží v posteli a plácá se v peřinách až usne :). Ale v posteli s náma nespí, to spal jen jednou když byl nemocný. Jsem ráda, že se to nenaučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
16.8.13 20:51

Naší cácorce je 13 měsíců a přes všechny mé snahy není režim žádný´, k mému politování, musím říct, ale co se dá dělat ;) Chodí spát též když je unavená, každý den jinak, někdy 2X a jde spát už kolem 7., jindy 3X a to pak po osmé. Vstává kolem půl 7. Snad se to někdy zlomí a bude v tom trocha pravidelnosti :P Ale když se dítě režimu brání, rodič se může na hlavu postavit a žádný prostě není :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.8.13 20:59

My máme 18. měsíční holčičku a do začátku léta měla režim že se 19:00 šla koupat, 19:30 se napapala a 20:00 šla spát. V noci se vzbudila asi tak 10 x :lol: ale to se upravilo když jsme jí před měsícem dali do vlastního pokojíčku. Ale přes léto nijak režim nemá protože to býváme venku dlouho. Jo a od třech měsíců jsme jí učili spinkat v postýlce ( do té doby spala s náma ). Začala jsem odpoledním spánkem, položila jsem jí tam a odešla jsem a zachviličku si zvykla i v noci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
17.8.13 10:54

Našemu klučíkovi je 13 měsíců a základní režim má, ale určil si ho sám. :) Ráno vstává kolem 7,vyčistit zoubky, snídaně, pak následuje hraní nebo jdeme ven. Kolem 10 spánek tak do půl 12.Pak je oběd a zase hraní nebo výlety. Kolem 3 svačinka a spánek na hodinku, pak zase hraní. Koupání kolem 19:00-19:30.Šup do postýlky, přečtu 2-3 kratší pohádky, u toho ho hladím po vláskách a usíná kolem 8.
(má strašně rád, když se mu čte.) Kolem 1 se budí na mlíčko a jde spát k nám do pelíšku. Spal s námi od narození, ale postupně si říká o svoji vlastní postýlku. Často býváme venku od rána až do pozdních večerních hodin, ale malý má režim stejný, jen se ten den nekoupe. Usně v kočárku a jak příjdem jenom ho přenesu do postýlky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.8.13 11:03

Dceři bude na konci srpna rok a „režim“ máme podobný už delší dobu…vstává mezi 6-8hod, mlíko, okolo 9h si ještě na chvíli zdřímne, ale poslední dobou už se jí moc nechce…Přesnídávka v 10h, oběd okolo 13hod, a svačina okolo 17hod. Koupání v 19:30 a pak kaše a jde spát… Spí cca od 7 měs. ve svém pokojíčku a úplně bez problémů. Usíná sama bez asistence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí