"Režim spánku" u PC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jenka
21.5.11 17:30

"Režim spánku" u PC

Ahoj,
používáte režim spánku na Vašem PC?
Bylo mi řečeno,že je lepší PC nevypínat často,nejlépe ráno zapnout a večer vypnout,že může brzy odejít zdroj PC,jak to tedy je ze zkušenností které máte.
Používáte tento režim??
Stává se Vám že zdroj odchází?
Díky za info,Jana.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
21.5.11 17:49

Používám, PC přes den nevypínám vůbec. Nechávám ho zapnutý a vypínám až na noc a někdy ani to ne, pokud mám například otevřené něco, na co se chci druhý den mrknout nebo podívat. Na to mi právě slouží spánkový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
21.5.11 18:04

PC zapínám jak kdy, někdy běží dva dny v kuse, jindy ho zapnu třeba 5× za den, a zdroj drží v pohodě.

Režim spánku nepoužívám, zasekává mi PC (nejde probudit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
21.5.11 18:10

no mě by to taky zajímalo, ale jak je to u noťase. když tam nechám režim spánku přes noc, tak je ráno vybitej :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.5.11 18:14
Pájinka25 píše:
no mě by to taky zajímalo, ale jak je to u noťase. když tam nechám režim spánku přes noc, tak je ráno vybitej :nevim: :mrgreen:

Já mám noťas v nabíječce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
21.5.11 18:24
gabi.design píše:
Pájinka25 píše:
no mě by to taky zajímalo, ale jak je to u noťase. když tam nechám režim spánku přes noc, tak je ráno vybitej :nevim: :mrgreen:
Já mám noťas v nabíječce. :mrgreen:

no já jsem právě chtěla vyzkoušet, jestli vydrží v režimu spánku bez nabíjení. Bohužel ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
21.5.11 18:43

Můj notebook „spí“ klidně několik dní, stejně tak manželův pracovní. Je to nejpohodlnější a compy si zatím nestěžují. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.5.11 18:51

Tak správně je lepší PC samozřejmě vypínat, ovšem pokud se jednou dvakrát „zapomene“ vypnout a zůstane ve spánkovém režimu, tak se nic neděje… :wink:
Ale pak to postupem času oddělá baterku notebooku.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
21.5.11 19:01
Monny89 píše:
Tak správně je lepší PC samozřejmě vypínat, ovšem pokud se jednou dvakrát „zapomene“ vypnout a zůstane ve spánkovém režimu, tak se nic neděje… :wink:
Ale pak to postupem času oddělá baterku notebooku.....

Monny, a co stolní PC které baterku nemají? Ničí to ten zdroj, či ne?

Jenko, a ty vlastně máš jaké to PC? Stolní nebo notebook?

Mi přijde, že tu všichni píší o noteboocích, to jsem fakt se stolním PC dinosaur? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.5.11 19:06

Hanule, i u stolního PC to ničí, proud tam jde pořád, ale nic se neděje s PC, tímpádem to je lepší vypínat… Takhle se tam zbytečně přepíná zdroj… jestli víš jak to myslím…

Jinak já nevím, my máme doma jeden stolní PC a 3 notebooky, plus dalších asi 20notebooků (služební + firemní na opravení atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenka
21.5.11 19:13

Já mám PC stolní a to několik dní nové.
Nechala sem si ho sestavit o noťas nestojím,jsem pro klasiku a na hry je stejně nej.
Nastavení bylo na režim spánku,ale zatím jsem ho raději vypnula a ptám se co a jak :think:

• Citovat
  • Upravit
693
21.5.11 19:40

Je pravda, že pc se ničí právě opakovaným zapínáním a vypínáním, je právě lepší ho dát do spánkového režimu, než zapnout a vypnout. Je to tím, že ty částečky se při zapnutí „víc zahřejí“ - kvůli tomu je například doporučováno, když se potřebuje vypnout a hned zapnout, počkat několik minut…

Já osobně vypínám pouze na noc. Ale pc může běžet několik dnů bez problémů /až na elektriku, že?…/, kvůli jeho rychlosti je však nutno alespoň 1× za pár dní zrestartovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.5.11 20:47

Ahojky,
my máme PC zaplý třeba celý den i přes noc…bez spánkového režimu. A v pohodě. Jednou za tři měsíce ho zformátujeme a pohodička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13748
21.5.11 23:18

Já počítač na noc vypínám, přes den je buď zapnutý nebo ve spánku. Jen málokdy se mi stne, že je ve spánkovém režimu v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.5.11 11:51

tak u nás v práci běží nonstop i několik let,než ho „někdo oddělá“ :lol:

Doma běží celý den,když jdem ven dám ho spát.Vypínám až na noc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...