Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uvědomila jsem si, že miminko nám vyrostlo a je z něj opravdové dítě
malé teď bude 14 měsíců. Doteď jsem režim neřešila, ale najednou už začíná spát po obědě, začíná víc jíst (ještě kojim, takže doteď jen tak uzobávala ode mě z talíře a to jí stačilo), začíná mít zájem o hřiště, o čtení, atd. Jenže já nejsem zrovna nejlepší v nastavení režimu. Jediné, co máme stabilní, je ráno, kdy malá vstává obvykle v půl 8, takže ji prebalim, převléknu a jdeme se starší do školky. Jinak nechávám vše plynout, ale mám dojem, že režim by nám prospěl.
Co vy, máte nějaký režim? Kdy třeba jíte a co (hlavně teda dítě, svačinky atd), kdy chodíte ven? Kdy vaříte a uklízíte? Kdy si hrajete a hraje si vaše mimi v tomhle věku i samo? Moje trošku jo, ale většinou jen když dělá něco tajného nebo když u toho kaká
jinak pořád visí na mně. Tak si říkám, že nějaká organizace dne by nám bodla. Já mám adhd, takže v tom nejsem nejlepší. Neorientuju se v čase. Tak bych třeba zkusila váš systém, jestli se podělíte ![]()
@Liška32 píše: Více
Je to uz hodne let a mela jsem stesti, ze mam hodne dite..o trech hodinach lahev, to vydrzelo az do pul roku pak prikrmy..rezim rano cca 7 h vstavali, v roce uz snidane jako my..chlebik s necim..tad do poledniho si junior hral nebo ja s nim..pak obed, miloval tu rozemletou masovo zeleninovou slichtu bez chuti, z papinaku snedl ji kila. Po obede dve hodky slofik spani, pak ven kocarek pak uz capal sam, vecer v 17h veca a 19h vecernicek koupani pak pusa pohadka a budicek. Ve sve postylce.
@lilith1 píše: Více
To odpolko venku s nim drndali i babicky atd. o vikendech jsme s nim chodili peso ke tchyni na obed. Ve stredu se socializoval u prababicky. A o vikendu jezdil s nasima na cely den k druhe prababi, vyfasoval zeleninovou kasi, nutrilon v lahvi a uzival si venkova. No problem ![]()
@lilith1 tak v tomhle režimu bych jich měla klidně pět
já nevím jestli je to dětmi nebo mnou, ale jsou dost náročné. I když mimi je zatím vcelku hodná, je klidnější než ségra
Sama si ale hrát moc nechce, papat taky moc ještě nechce… a jsem na to sama, tak bych docela ráda tomu dnu dala řád a věřím, že by to pak pro mě bylo snazší ![]()
Jinak masová šlichta pobavila ![]()
@Liška32 píše: Více
Rozumim, ja mam jedinacka i kdyz ted uz to je dospely chlap jak hora, mela jsem v tomto stesti.
@lilith1 píše: Více
To je super, přeju ti to. Já věřila, že moje děti budou hodné a budou spát po obědě 3 hodiny a ono prdlajz
a babičku s dědou máme jen jedny hlídací a ještě daleko a pracující. Ale zaplať panbuh alespoň za to.
Vstavame v 6 (realne se budi v 5), prebalim, prevlinu, dam hrat do obyvaku a jdu delat snidani. Snida kasi. O snidani si hraje, hodne i sam. Mam 11 mesicu. Do tech 9 stihnu jen lehce poklidit, zadny velky veci, kdyz je dobrej den, vyridim i hned maily. Pak jde śat do kocarku do cca 10:30. Chvilku pokouka, kolem 11:30 obed. Kolem 14 hod oprt spanek v kocarku a nebo doma, ale on toho doma moc nenaspi, umi soat poradne jen v kocarku. Nekdy neco vyrizuju mezi spanky, nekdy az po tom odpolednim spanku. To ma teda jeste svacu, tedy kolem 15:30. Jeden den chodime plavat, jeden den cvicit. V 18 hod svaca, pak pomalu koupacka atd a v 19 jsme v posteli a uspavam. Kdyz jsme nekde na vylete cely den, tak jidlo i spanek se snazim taky drzet. Ja vidim, ze mu to fakt prospiva, skoro mi nezabreci. Samozrejme kdyz to pretahnu, je videt unava. Je to trochu omezujici, ale to je cely zivot s ditetem ![]()
Hej, tak to vypadá, že máte fakt rušný ale krásný období! 😊 U nás to taky není s režimem stopro, spíš jedeme takhle: snídani kolem 8h, pak ven na čerstvý vzduch, svačinka kolem 10h a oběd cca 12h. Po obědě někdy malý spí až dvě hoďky, poté trošku hraní. Večeře obvykle 18:30 – snad to pomůže!✌️ Jinak kids jsou individuality, takže hlavně žádný stres, režim se vždycky přizpůsobí podle situace. Hlavně být v pohodě. 🤗