Péče o dívčí genitál (batole)

Anonymní
25.10.24 14:45

Péče o dívčí genitál (batole)

Ahoj,

prosím o radu zkušené, jak správně pečovat o genitál malých holčiček v batolecím věku.

Dělám správně, že při ranní hygieně otřu mokrým perlanem záhyby mezi malými a velkými stydkými pysky? Přes den umývám pipku jen zvenčí. Večer též osprchuji jen zvenčí. Je to takto dostatečné?

Omlouvám se za přihlouplý dotaz, nějak jsem se na tom zasekla, jestli je to takto ok. Nebo zda přidat na hygieně. Jak to děláte vy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36080
25.10.24 14:55

Ano, stačí. Jen teda když byly holky pokakaný a nebylo to úplně pevný tak to mívaly i mezi pysky, tak to sem kontrolovala a umývala taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
25.10.24 15:13

Dělala jsem to stejně a když byl holce rok a půl, doktorka ji trošku roztáhla pysky a zjistila, že ji srůstá poševní vchod, já na to koukala jak puk, protože jsem měla jen samé kluky a tam jsem věděla co a jak. Doktorka mi ukázala jak mám denně po večerním koupání pupku trošku roztáhnout aby to nesrůstají a divila se, že mi to v porodnici nikdo neřekl.. chtěla nás poslat na gyndu na nějaký zázrak, kde by to narušili, ale byla u ní ještě jedna doktorka, straší, na dřívko dala hodně infadolanu a projela ji to, malá ani nevěděla co se děje, ale od té doby jsem to poctivě kontrolovala, měla jsem z toho šílený strach potom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machovae
27.10.24 12:56

Vůbec se neomlouvej, není to přihlouplý dotaz. Myslím, že to, co popisuješ, zní dobře. Hlavně se vyhni agresivním mýdlům a parfémům, ty můžou dráždit. Hlavně sleduj, jestli je vše v pohodě a bez podráždění.

• Citovat
  • Upravit
29.10.24 00:24

Myslím, že to zní v pořádku. Důležité je zbytečně nedráždit pokožku a vyhýbat se mýdlům, která můžou vysušovat. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí