Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Deti jsem neinformoval, ze jsem heterosexuální. Takže bych je neinformovala ani o bisexualite. Obzvlášť když je ji 7.
Neřešila bych to, řešila bych to ve chvíli, kdy by mělo dojít ke vztahu se ženou.
V 7 bych ji to neříkala pokud to není nutné, což ve vašem případě není.
Proč jako? Čemu jí to v sedmi letech bude? Je to úplně stejně ujetý, jako kdybys měla se svolením chlapa milence a zatahovali jste do toho malou dceru. Však si žádnou ženskou domu nestehuješ, tak není jediný důvod, obzvlášť v tomhle věku, to nemá šanci pochopit, akorát jí budeš motat hlavu.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem bisexuální a několik let mám přítele a doufám že s ním už zůstanu do smrti. Ale znáte to, stát se může milión věci a já si třeba po případněm rozchodu najdu partnerku… Máme spolu s přítelem sedmiletou dceru a já váham zda jí o své orientaci říct, aby mi pak neměla za zlé že jsem to před ní tajila. Ví co jsou gayové, lesby i bisexuálové, máme takové kamarády.
A proč bys jí to měla říkat? Kdyby sis po případném rozchodu našla partnerku, tak jí to řekneš pak. K čemu bude dobré, když to na ní vyklopíš teď? Je jí 7 let, není asi nutné jí to říkat.
@Anonymní píše:
@alynch Ano samozřejmě to ví
Fajn, ja jenom, aby se to nahodou potom nedozvedel od dcery, kdyby ses rozhodla ji to rict😄 Ale v pohode, zatim bych to nechala byt
@Fiveone píše:
Neřešila bych to, řešila bych to ve chvíli, kdy by mělo dojít ke vztahu se ženou.
Taky bych to řešila až by došlo na vztah se ženou. Do té doby dle mě zbytečné.
Dítě v sedmi letech si má hlavně hrát a nemyslet na nějakou sexualitu, na to má času ještě ještě dost. Nevím, proč rodiče mají tendence na děti házet své životy, raději je připravte na ty jejich, ať mají důvod žít vesele a ne v nějakých depresích.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem bisexuální a několik let mám přítele a doufám že s ním už zůstanu do smrti. Ale znáte to, stát se může milión věci a já si třeba po případněm rozchodu najdu partnerku… Máme spolu s přítelem sedmiletou dceru a já váham zda jí o své orientaci říct, aby mi pak neměla za zlé že jsem to před ní tajila. Ví co jsou gayové, lesby i bisexuálové, máme takové kamarády.
Ne, v sedmi letech to neřeš. Řeš to pokud bude hrozit, že jí někdo jiný vmete do obličeje že máma má jinou holku/kluka, než je její táta.
Ty taky úplně nechceš znát podrobnosti o sexuálním životě svch rodičů, že. Když sama s tím tématem přijde, tak se o tom bavte upřímně, ale sedmileté dítě fakt nepotřebuje přemýšlet kdo co strká do mámy.
@jahuhudka píše:
Deti jsem neinformoval, ze jsem heterosexuální. Takže bych je neinformovala ani o bisexualite. Obzvlášť když je ji 7.
Děti za tebe informovala společnost a jasně to tlačí jako že to je to jedinné a správné. Ve skutečnosti to děláš implicitně ty sám a to že to nevidíš je jaksi součástí systému.
Co to je za blbost? Proč by jsi takhle malému dítěti říkala o Tvých sexuálních zvláštnostech? Rodiče tě také takhle záhy informovali co a koho preferují v sexu?