Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ou píše:
Děti za tebe informovala společnost a jasně to tlačí jako že to je to jedinné a správné. Ve skutečnosti to děláš implicitně ty sám a to že to nevidíš je jaksi součástí systému.
Nikdo netlačí nikam nic, nikdo netvrdí že je něco jedinné a správné. Tady vůbec nejde o její orientaci, tady jde o to, že to chce rozebírat se svou dcerou, která chodí do první třídy. Udělá jí v hlavě bordel, holčička se bude bát o svý jistoty, bude se bát, že se maminka s tatínkem nebudou už mít rádi… Stejně blbé by to bylo i v případě, pokud by jí říkala, že se může stát, že jednou bude s jiným panem. Jasně, že se to stát může, ale není přece normální tím zátěžovat sedmiletou holčičku, která má mít jiné starosti a své jistoty.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem bisexuální a několik let mám přítele a doufám že s ním už zůstanu do smrti. Ale znáte to, stát se může milión věci a já si třeba po případněm rozchodu najdu partnerku… Máme spolu s přítelem sedmiletou dceru a já váham zda jí o své orientaci říct, aby mi pak neměla za zlé že jsem to před ní tajila. Ví co jsou gayové, lesby i bisexuálové, máme takové kamarády.
Spíš jí informuj o tom, že jsi pra. štěná, aby pak nebyla překvapená. Takovýto dotaz může totiž vyprodukovat jen cvo. k.
Je jí 7, není proč to s ni řešit. Až na to ve 12ti, 16ti přijde řeč, tak jí to klidně řekni, však o nic nejde. Teď bys jí jen zbytečně motala hlavu. ![]()
Tak pokud dceru vedeš k sexuální otevřenosti, tak už by měla vědět, že jsou i jiná partnerství než muž a žena.
Tak pokud by nastalo, že budeš mít někdy partnerku, nebo dva partnery současně, tak by ji to nemělo překvapit.
@Anonymní píše:
No tak my jsme asi divná rodina, ale ano rodiče hlavně máma mi bez problému říkala kolik měli partneru a co spolu zažívali. Fascinuje mě jak tady všichni řeší jen sex, je to fakt až zarážející
V sedmi letech? Tak urcite.
@BohunkaP píše:
Jestli ti matka v SEDMI letech vykládala, kolik vystřídala partnerů, tak máš naprostou pravdu - jste divná rodina. Resp. “divná” je dost slabé slovo.Úvahami o tom, že by mohlo být fajn pokecat se svou čerstvě školou povinnou dcerou na téma “jsem bisexuální a možná tady časem budeš mít místo strejdy tetu” to jenom dokazuješ.
No presne. ![]()