Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ale do budoucna dítě stejně bude chtít znát pravdu…
A co když ne. Já otce v RL nemám a nikdy mě to nezajímalo - asi máma měla důvod. Ve spoustě případů kdy se otec soudí o střídavku a kdeco, je lepší aby ho dítě vůbec neznalo a mělo klidné dětství.
Nestrkej do toho nos.
@Anonymní píše:
@Aduš8
Byla na klasické kontrole u doktora. Co je na tom divného?
Co je na tom divného? Že každá normální zdravá žena ví, že když souloží nechráněně, tak otěhotní
. Proto nechápu, jak jsou pak všechny překvapené
@Anonymní píše:
A co když ne. Já otce v RL nemám a nikdy mě to nezajímalo - asi máma měla důvod. Ve spoustě případů kdy se otec soudí o střídavku a kdeco, je lepší aby ho dítě vůbec neznalo a mělo klidné dětství.
Nestrkej do toho nos.
Samozřejmě že třeba tvoje máma měla důvod. Ale názor, že případy, kdy se otec soudí o vlastní dítě jsou asi trochu něco jiného, nemyslíš? Nebo považuješ právo otce na dítě jako něco špatného? Znám i takové, kteří se starají lépe, než spoustu matek.
@Aduš8
Nedávno říkala, že by dítě chtěla. Ale chápu, že teď je na rozpacích, když se s ní rozešel. Prý, když ji řekl, že to není to pravé co by si představoval, tak s ním nechce být s pocitem, jen kvůli dítěti. Všechny její argumenty chápu. Nos do toho nijak nestrkám. Podpořím, pomůžu ale vím, že to je na ní
@Anonymní píše:
@Aduš8
Nedávno říkala, že by dítě chtěla. Ale chápu, že teď je na rozpacích, když se s ní rozešel. Prý, když ji řekl, že to není to pravé co by si představoval, tak s ním nechce být s pocitem, jen kvůli dítěti. Všechny její argumenty chápu. Nos do toho nijak nestrkám. Podpořím, pomůžu ale vím, že to je na ní
To je právě ta otázka, že jen ona sama musí vědět, proč mu to opravdu nechce říct. To, že on o dítěti bude vědět přece neznamená, že spolu kvůli němu mají zůstat a hrát šťastnou rodinu. Ale on i dítě přesto můžou být v kontaktu. Kdyby se jednalo o nějakého násilníka, opilce, tak bych si tím tak jistá nebyla,zda mu to říct. Ale představ si situaci za dvacet let, dítě se dozví, kdo je jeho otec, vyhledá ho a co potom on.. Asi nych kamarádce neříkala, co má dělat, ale sama by si měla srovnat, jak to může v tom či onom případě dopadnout .
Já bych mu to řekla až ve druhém trimestru. Zaprvé už máš trochu větší jistotu že bude vše ok, do té doby je to takové buď a nebo. A zadruhé už ji do toho nebude moct kecat blbosti typu jdi na potrat. Ale říct by to měla pokud měli v pohodě vztah (kdyby to byl nějaký agresivní, zavyslý násilník, tak neřeknu), ale i ten otec má právo vědět že má někde dítě.
At si to rozhodne sama,treba ex nebyl tak dokonaly a mohl by ji delat problemy.Ty muzes kamaradce nabidnout pomoc,ale neres to za ni.
@Aduš8 píše:
Chtít znát pravdu.. Sakra, i ten otec má právo vědět, že má dítě. To, že se s ní rozešel neznamená, že se bude chovat jako bývalý její ségry. Ono hlavně záleží na tom, jak to kamarádka podá. Já jen pořád nechápu, jak může zdravá, normálně myslící žena, zničehonic přijít na těhotenství
Má to otec vědět! Člověk musí umět nést všechna případná rizika svého konání. Tedy i toho, s kým počne dítě. ![]()
@rokris píše:
Má to otec vědět! Člověk musí umět nést všechna případná rizika svého konání. Tedy i toho, s kým počne dítě.
Myslím že nemusí.. Pokud po něm nic nechce a nejsou spolu
@Venetia píše:
Myslím že nemusí.. Pokud po něm nic nechce a nejsou spolu
To určitě, ale zdá se, že toto úplně není tento případ. Byli partneři. Proto si myslím, že má právo to vědět.
@Aduš8
Byla na klasické kontrole u doktora. Co je na tom divného?