Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, klasický případ. S kamarádkou se rozešel partner, prý necítil to pravé ořechové, po rozchodu zjistila, že je těhotná. Nechce mu to říct, bojí se komplikací z jeho strany. Podle mě on má právo vědět. Máte s tím zkušenost? Nějaké rady, jak jí přesvědčit?
Rada?
Nechat to na ní a nemontovat se jí do života v takových situacích pokud tě sama o to nepožádá.
@Eveline132 ve finále ty , nebo kdokoliv za ní tady nerozhodne.
Je to prekérní situace,ale určitě né neřešitelná
. V záplavě počátečních těhotenských hormonů chápu, že je na rozpacích.
Určitě najde řešení
@Karleon
To asi zjistí až to nastane, nebo ne? Její sestra měla s otcem svých dětí hrozné problémy. Nechce zažít to stejné.
@Anonymní píše:
Ahoj, klasický případ. S kamarádkou se rozešel partner, prý necítil to pravé ořechové, po rozchodu zjistila, že je těhotná. Nechce mu to říct, bojí se komplikací z jeho strany. Podle mě on má právo vědět. Máte s tím zkušenost? Nějaké rady, jak jí přesvědčit?
Nejhorsi je, kdyz se do zivotnich situaci pletou treti osoby, protoze to „mysleli dobre“ ![]()
@Anonymní píše:
@Karleon
To asi zjistí až to nastane, nebo ne? Její sestra měla s otcem svých dětí hrozné problémy. Nechce zažít to stejné.
Rozhodně záleží
@Jannys choval se k ní celou dobu skvostně. Z ničeho nic přišla z jeho strany řeč o tom, že to necítí jsk by měl atd. Následně byla na kontrole a zjistila těhotenství. Teď brečí, že bude na dítě sama. Říct mu to nechce, nechce aby si myslel, že hi tak k sobě váže, nechce mít problémy. Ale do budoucna dítě stejně bude chtít znát pravdu…
@cecetka
Jsme kamarádky 20let. I já jsem z toho špatná. Plést se nechci…
Je na ní, jak se rozhodne..taky bych se do toho jako třetí osoba nepletla. Nejhorší cesty do pekla bývají dlážděny dobrými úmysly. ![]()
@Anonymní píše:
@Jannys choval se k ní celou dobu skvostně. Z ničeho nic přišla z jeho strany řeč o tom, že to necítí jsk by měl atd. Následně byla na kontrole a zjistila těhotenství. Teď brečí, že bude na dítě sama. Říct mu to nechce, nechce aby si myslel, že hi tak k sobě váže, nechce mít problémy. Ale do budoucna dítě stejně bude chtít znát pravdu…
Pakliže spolu neměli jiný sebemenší problém,tak bych neviděla důvod mu né hned,ale za pár dnů/ týdnu říct, že bude otcem.
Ale jak už tu bylo řečeno.Nejhorší je když se do toho montují třetí osoby.
@Anonymní píše:
Chtít znát pravdu.. Sakra, i ten otec má právo vědět, že má dítě. To, že se s ní rozešel neznamená, že se bude chovat jako bývalý její ségry. Ono hlavně záleží na tom, jak to kamarádka podá. Já jen pořád nechápu, jak může zdravá, normálně myslící žena, zničehonic přijít na těhotenství ![]()
@Anonymní píše:
@cecetka
Jsme kamarádky 20let. I já jsem z toho špatná. Plést se nechci…
Chapu, ze te to trapi, ale je to jen JEJI rozhodnuti. Ma obavy, ze by ji nutil k potratu?
@Karleon píše:
Myslím, že by se to měl dozvědět co nejdřív.
Ale od tehotne pritelkyne. Ne od cizich lidi. I kdyz, az to na ni bude videt, tak se to otec dozvi tak jako tak.