Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj taky trpim na migreny a doktorka mi rikala ,ze kdyz otehotnim tak muzou vymizet.takze to mozne je.u me to teda tak nebylo a brala aspon paralen ale jak asi vis,ten nic moc nezabira
@Simule2 měla jsem migrény v pubertě, kdy mi je neurolozka vyléčila a neměla jsem třeba 10 let ani jeden záchvat. V těhotenství v druhem trimestru jsem měla ale šílené migrény, myslela jsem ze se zblázním, každý víkend jsem ležela ve tmě a chladu doma a přes týden chodila do práce
gynekolog mi řekl, ze je to normální a ze je způsobují hormonální změny, ze to muzu mít taky v přechodu. Nakonec mi predepsal nějaké kapky na bolesti, protože jsem lezla po zdech a paralen nezabiral. Trvalo to 6 týdnu a jak rychle to přišlo, tak to zase odešlo a od te doby zase nic. Tak doufám, ze to bude dobrý a nepřijde to ![]()
@Simule2 já měla celý první trimestr, pak to přešlo a po porodu je mám vyjímečně, a to jsem nedodržovala režim jako pravidelné jídlo, trpěla nedostatkem spánku, kojení, hormony..malé jsou 3 ted a mám ji vyjímečně, vyloženě záchvat jsme neměla od porodu..ale asi to bude dosti individuální
@Verurizeckova píše:
@Simule2 měla jsem migrény v pubertě, kdy mi je neurolozka vyléčila a neměla jsem třeba 10 let ani jeden záchvat. V těhotenství v druhem trimestru jsem měla ale šílené migrény, myslela jsem ze se zblázním, každý víkend jsem ležela ve tmě a chladu doma a přes týden chodila do prácegynekolog mi řekl, ze je to normální a ze je způsobují hormonální změny, ze to muzu mít taky v přechodu. Nakonec mi predepsal nějaké kapky na bolesti, protože jsem lezla po zdech a paralen nezabiral. Trvalo to 6 týdnu a jak rychle to přišlo, tak to zase odešlo a od te doby zase nic. Tak doufám, ze to bude dobrý a nepřijde to
Já jsem právě 28+3tt a max jen nějaký náznáky jako občasné mžitky nebo zvláštní pocit v ruce.. paralen neberu ani preventivně,jelikož ten je opravdu k ničemu.. celkem by se mi ulevilo,kdyby se po porodu nevrátila ![]()
Já mám migrény od mych cca 15let. Zvracení, malatnost, ztráta vidění, brnění končetin, léky na předpis. Bohužel jsem je měla i v těhotenství, méně často než před ním to ano. Teď jsem 2mesice po porodu a migrény jsem měla už 4×. Takže u mne se vrátily zpět a hodně rychle.
Měla jsem takové období začátkem druhého trimestru, ale naštěstí se to nikdy nerozjelo do klasické zvracecí migrény, jen několikadenní neutišitelná bolest hlavy, pak to přešlo. Někdy kolem půlky těhotenství a teď na úplném konci zas mívám klasickou zrakovou auru, ale bolest hlavy pak nenásleduje. Ale já to měla vždycky odděleně - buď auru bez migrény nebo migrénu bez aury. Těhotenství se všema hormonama to ovlivňovat může, jak k dobrému, tak ke špatnému, stejně jako se nedá říct, zda se to po porodu vyléčí nebo vrátí k normálu. U mě možná naopak, pořádné zvracecí migrény se mi začaly objevovat až po prvním porodu, naštěstí ne moc často, ale do prvního otěhotnění jsem znala prakticky jen tu auru nebo normální bolest hlavy.
Jsem těžká migrenicka, poslední velký záchvat migrény jsem měla v den kdy jsem měla pozitivní test, pak tak 3× slabá v 1. trimestru. Dál už „nejkrásnější období“ za posledních 10 let bez migrény. Bohužel mi moje neurolozka narovinu řekla, těhotenství je na migrénu super, ale v průběhu šestinedělí se klidně může vrátit tak, jak byla před otěhotněním… Nebo později… To nikdo neví. Jsem týden po porodu, zatím mě dikybohu nenavštívila.
No a ja to mam presne naopak. Ja ani nevedela co je bolest hlavy pred otehotnenim a ted je to nekdy tak hrozny ze mam i omluvenky od doktora abych nemusela do prace. Doufam ze jak to s tehotenstvim prislo tak to i odejde. ![]()