Řidičák a neplatná občanka

janca21peta25
13.7.11 10:47

řidičák

Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je možné dodělat zavěrečné skoušky u řidiřáku s pasem skončila mi totiž občanka a tet se budem i stěhovat tak nemá cenu si dělat novou OP na pár týdnu a ještě jestli když to neudělám jako ty skoušky a nestihnu další termín v tom městě kde sem začala jestli budu muset na další termín zase přijet a nebo jestli je mužu dodělat v novem městě. máte stím někdo skušenosti?díky :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3625
13.7.11 11:02

Ahoj Jančo,
má odpověď se nebude týkat řidičáku, ale té občanky. Myslím si, že by jsi si o novou zažádat měla. Je to pro tebe jediný povinný doklad totožnosti a platnou občanku po tobě budou chtít na úřadě ve městě, kam se přestěhuješ. Co se týče řidičáku by mohli poradit v autoškole, kde ho děláš. To fakt nevím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
13.7.11 11:15

Já odpovím taky jenom k občance, ty máš povinnost zažádat o novou OP do 15 dnů od skončení platnosti, jinak se dopouštíš přestupku a můžeš dostat pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
13.7.11 11:24

No já už sem si oni chtěla zažádat už sem tam i 3 krát byla a pokaždé se jim nelíbily fotky a tak že si mám udělat nové tak sem si je už 3 krát dělala a to není levné 200 za jenou vyfocene sice mi daj 4 ale co stoho když mi je nechcou vzí. tak už nevím tady na město už nepujdu už sem za fotky vyhodila tolik že bycvh si mohla koupit falešnou op :lol: jinak jako to vím že mám povinost si ji udělat ale co mám teda dělat stěma fotama? :zed:

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
13.7.11 11:29

reklamovat, jestli ses nechala nafotit ve studiu a chtěla jsi průkazové foto a na úřadu ti je nevzali, tak bych je reklamovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
13.7.11 11:40

Ale bez platného OP ti řidičák nevydají - potřebuješ ho k žádosti o vydání ŘP.
Zkoušky můžeš udělat i v jiném městě - ALE já bych teda chtěla dělat jízdy tam, kde jsme jezdila po celou dobu a ne ve městě, které neznám natolik, abych se vyhnula možným chytákům komisaře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.7.11 12:54

Dvěstě korun za průkazové fotky? To ještě existuje? U nás se platí 99 korun a dávají jich hned osm. Jinak pokud ti je nevzali, tak bych je taky šla reklamovat, v ateliéru přece musí vědět, jak tě vyfotit správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová