Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Jančo,
má odpověď se nebude týkat řidičáku, ale té občanky. Myslím si, že by jsi si o novou zažádat měla. Je to pro tebe jediný povinný doklad totožnosti a platnou občanku po tobě budou chtít na úřadě ve městě, kam se přestěhuješ. Co se týče řidičáku by mohli poradit v autoškole, kde ho děláš. To fakt nevím. ![]()
Já odpovím taky jenom k občance, ty máš povinnost zažádat o novou OP do 15 dnů od skončení platnosti, jinak se dopouštíš přestupku a můžeš dostat pokutu.
No já už sem si oni chtěla zažádat už sem tam i 3 krát byla a pokaždé se jim nelíbily fotky a tak že si mám udělat nové tak sem si je už 3 krát dělala a to není levné 200 za jenou vyfocene sice mi daj 4 ale co stoho když mi je nechcou vzí. tak už nevím tady na město už nepujdu už sem za fotky vyhodila tolik že bycvh si mohla koupit falešnou op
jinak jako to vím že mám povinost si ji udělat ale co mám teda dělat stěma fotama? ![]()
reklamovat, jestli ses nechala nafotit ve studiu a chtěla jsi průkazové foto a na úřadu ti je nevzali, tak bych je reklamovala.
Ale bez platného OP ti řidičák nevydají - potřebuješ ho k žádosti o vydání ŘP.
Zkoušky můžeš udělat i v jiném městě - ALE já bych teda chtěla dělat jízdy tam, kde jsme jezdila po celou dobu a ne ve městě, které neznám natolik, abych se vyhnula možným chytákům komisaře ![]()
Dvěstě korun za průkazové fotky? To ještě existuje? U nás se platí 99 korun a dávají jich hned osm. Jinak pokud ti je nevzali, tak bych je taky šla reklamovat, v ateliéru přece musí vědět, jak tě vyfotit správně.
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je možné dodělat zavěrečné skoušky u řidiřáku s pasem skončila mi totiž občanka a tet se budem i stěhovat tak nemá cenu si dělat novou OP na pár týdnu a ještě jestli když to neudělám jako ty skoušky a nestihnu další termín v tom městě kde sem začala jestli budu muset na další termín zase přijet a nebo jestli je mužu dodělat v novem městě. máte stím někdo skušenosti?díky