Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vás, vim že to sem asi nepatří ale nevim kam to zařadit. chci se zeptat když je připsán dodatek k nájemní slouvě kvůli zvýšení nájmu zda se tím dodatkem automaticky prodlužuje nájemní smlouva o rok. děkuji ta dopověd
no já si taky myslím že když to tam není uvedeno tak že ne. ale pronajímatel mi tvrdí něco jiného ale mě se to nezdá
automaticky určitě ne. Smlouva je ve znění dodatku, tzn že je změněno jen to, co je v tom dodatku uvedené.
takže když mám v nájemní smlouvě napsáno že nájemní smlova se sjednává na dobu určitou do 31.7.2011 s 3 měsíční výpovědní lhůtou. tak se musím vystěhovat k 1.8. je to tak? ty 3 měsíce jsou vypovědní lhůta kdyz bych se chtěla vystehovat behem toho roru co byla nájemní smlouva sjednaná. je to tak nebo ne?
no, jestli to máš takhle přesně, tak je to blbost. U doby určité nemůže být výpovědní lhůta, protože nájem prostě k tomu 31.7. a 1.8. už musíš být pryč.
Jestli to máš jako 2 samostatné věty nejlépe oddělené odstatvcem, tak je to jak píšeš. Výpovědní lhůta pro případ, že chceš skončit nájem před tím 31.7.
jo.
Jen, kdyby v tom dodatku bylo, že nájem se prodlužuje do … nebo nájem se sjednává na další kalendářní rok, nebo něco takového.
to tam nemám ten dodatek je jen že se zvedl nájem protože byl vysoky nedoplatek na službách
tak se s ním zkus domluvit na dodatku č. 2, tedy jestli o to stojíš, protože takhle jsi brzy bez bydlení.
no my právě chceme odstěhovat a on ten byt prodat ale chce at tu jsme než si někoho sežene a nechce nas pustit tak my navykládal blbosti. tak jsem chtěla vědět zda tomu ja rozum kdyz se s nim budu dohadovat
aha, tak to není, co řešit. Smlouva končí 31.7. V dodatku nic sjednaného není, takže má smůlu.