Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak toto je myslím vyloženě extrém…
To asi ti lidi jsou už na tom vyloženě závislý..
CO se týká her, tak si myslím, že se to nemusí dramatizovat, pokud si člověk občas, když je čas a dítě spí.. Zase se nesmí všechno brát tak vážně.Nesmí člvoěk tomu propadnout a vědět kdy je ta hranice a ne sedět u toho celý den a nedejbože na něho dítě promluvit
![]()
Podle mě, ale nejde jenom o hry, ale o celkově sedění u PC. například jsem si všimla, že i sedění na e -miminu je určitá droga, že když píšu tak chci mít klid ![]()
Takže všeho smírou
Je to smutné, rodiče závisláci na hraní, co na to říct…
Nechápu ale to, co tvrdíš ty:
Nika21 píše:
Je to hrozně smutné, podle mě by vůbec hry neměli patřit do vztahu aspoň po tom, co se narodí dítě. Je mi z toho smutno.
Jako, že by se manželé, poř. rodiče neměly dotkonout počítače a hrát hry by bylo tabu?
Já na tom hraní nevidím nic špatného, pokud to mají lidé pod kontrolou a není to na úkor času stráveného s dítětem/partnerem ![]()
To je sice šílený, ale proč rovnou odsoudit všechny rodiče, kteří hrají hry? My s mužem také hrajeme oba a přesto se stíháme věnovat dětem, jezdíme na výlety atd. a hrajeme pouze když jdou děti spát a myslím, že náš vztah to spíše upevňuje. Máme zásadu, že před dětmi se nehraje, max zajdeme na net, když jsou vzhůru. Jsem dost alergická na podobné poznámky ve smyslu, že hry do vztahu nepatří. To bych mohla říci, že koukání na TV do vztahu nepatří atd. My se při hraní seznámili a nevím proč to hned zatracovat jen proto, že máme děti. Jen je potřeba tomu nepropadnout a hlídat si to.
To je dost extrém, tenhle článek…hodně záleží na člověku. Já si sem tam zahraju na PC, přítel má radši Playstationa, ale oba hrajeme, když máme klid - tedy když prcek spí…že bych na malého ječela od PC, to teda fakt ne
![]()
Můj občas jo
Hraje něco důležitého pro něj a malý přijde a hned ho vyžene, což jsem mu už taky řekla svoje, ale zase náš malý je teď na nás pověsený pořád, takže spíš chce mít manžel chvilku klid
Hry hrajeme, hráli jsme a hrát budeme, jsme tak trosku závisláci trávíme u toho kazdej cca 1,5hod denne.. Nadruhou stranu bych dítě nikdy neuhodila i kdyby mi třísklo notasem o zem… a ze uz to párkrát udelal
.. rodice co dokáží ublížit dítěti jsou narušení jedinci a uz by nemeli mít deti..
Já teda mám celý den zapnutý WoW, ale sihnu u toho uklízet, uvařit, jít na procházku, nakoupit
Jen to hřiště nedáváme, neb na to by se muselo do okolních měst.
To co píší je sice smutný, ale neznamená to, že každý hráč je potencionální vrah.
ten clanek jsem ani nedocetla, jak se mi z toho udelalo spatne…hruza
je to hrozný
![]()
Ale určitě nesouhlasim s tim, že by si rodič neměl zahrát nějakou tu hru na PC
.
Já hraju pravidelně na FB a když prcek ruší tak beru na klín a on hraje se mnou ![]()
Fuj, jde mi z toho mráz po zádech. Jenže to bys pak musela zakázat všechno - kolik dětí umřelo proto, že jejich rodiče chlastaj
. Prostě hrát hry lze dokonce i ten alkohol lze, ale s mírou.
No, to co se někde dje je fakt příšerný. Ale taky si nemyslím, že by po narození prcka měl být tento relax zatracen. Já hraju on-line ikariam a teď world of tanks(věnuju tomu max 1 hod denně) jen když malá spí a já mám všechno hotovo.(O manželovi mluvit nebudu to je starej závislák,ale když má děti na hlídání, tak si hry odpustí), myslím si, že člověk když něčemu propadne, tak je to v pr…a je jedno, jestli PC hrám, chlastu,fetu nebo i třeba sportu. ![]()
Prostě jak se říká „Všeho s mírou“
Je to děsný, ale podle mě ti lidi byli opravdu labilní jedinci a kdyby se to nestalo u hry, tak by se to stalo někdy jindy..
Já ani tak nehraju jako spíš právě hodně chodím na diskuzní fóra, občas s přítelem zapaříme na PS.. Přítel hraje hodně on-line poker, ale když je s malou, tak se věnuje pouze jí.. Nejhorší mi asi připadne skoro ten případ, kdy si rodiče on-line piplali dítě a vlastní nechali umřít hlady ![]()
Nika21 píše:
Jen tak pro zajímavost: http://bonusweb.idnes.cz/…azin_anb.idnJe to hrozně smutné, podle mě by vůbec hry neměli patřit do vztahu aspoň po tom, co se narodí dítě. Je mi z toho smutno.
Článek je smutný…
Ale hláška „hry by neměly patřit do vztahu, když se narodí dítě“, to je skutečně nad moje chápání
![]()
Taky si občas ráda zahraju na počítači (a můj muž taky). Stejně tak surfujeme po internetu, díváme se na filmy, čteme, telefonujeme, hledáme „kešky“ a děláme desítky dalších věcí, které nás baví a do kterých jsme schopni se pořádně „zažrat“. Naše děti kvůli tomu rozhodně netrpí.
Problém nejsou POČÍTAČOVÉ HRY, problém jsou NEZODPOVĚDNÍ RODIČE. To jsou dvě hoooodně rozdílné věci!
Nevím, ale třeba přítel se do nějaké hry dokáže zažrat třeba i hodiny a to třeba řekne „Chvilku počkej, hned jsem tam.“ nebo „Jen tohle dodělám.“ a stejně na něj můžu čekat hodiny. Vím, že by to nedotáhl až do takového extrému, že by naše dítě zabil nebo tak, ale občas se bojím, jak to bude, jestli se do něčeho takhle zažere, abych na to nebyla sama.
Pokud hraješ hodinu denně, tak budiž, máš to jako koníček a občas se vypnout potřebuješ, ale znám strašně moc lidí, co to přehání a je mi to líto…
Jen tak pro zajímavost: http://bonusweb.idnes.cz/…azin_anb.idn
Je to hrozně smutné, podle mě by vůbec hry neměli patřit do vztahu aspoň po tom, co se narodí dítě. Je mi z toho smutno.