Vzpomínáte na neškodné lumpárny z dětství?

QQQQ
12.7.11 08:10

Vzpomínáte na neškodné lumpárny z dětství?

Dobré ráno kočky :kytka:

Vzpomínáte si na nějakou lumpárnu, ale neškodnou, kterou jste si krátili volné chvíle v dětství?

Potřebuji nějak zabavit 2 venkovské kluky ve věku 8 let. Můj Davídek má úraz na palci u nohy a neměl by moc běhat, jenže to je nadlidský úkol :lol: Pořád se sousedovic klukem někde běhají. Právě když stavěli v potoce hráz, spadl Davčovi na nožku kámen a máme starosti :roll: Proto je potřebuju zabavit neběhajicíni aktivitami, ale deskové hry, malování atd je přece nuda. Musí to být nějaká lumpárna :pankac: Už 2 dny dělají bomby s kindr vajíčka a kypřicího prášku-sousedi i my asi nebudeme dlouho péct :lol: Předtím si dělali pravěké zbraně…

Napadá vás něco, třeba nějaký zajímavý pokus?

Já si jako malá s kamarády často hrála na smetišti, kde jsme pálili plasty a dělali z nich odlitky, ale to mu radit radši nebudu :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15532
12.7.11 09:05

dobré ranko :-)
jako lumpárna mě napadá jen klasická combinace coca-cola + mentos (viz třeba http://www.loupak.cz/…-a-coca-cola) osmiletý kluci by mohli asi jen počáteční variantu… „raketu“ by musel předvést jedině někdo zodpovědej dospělej, aby úrazů nepřibylo :think: Mně osobně teď na těch stránkách zaujal pokus s reprákem a rýží http://www.loupak.cz/…zvukove-vlny - ale nevím, zda můžete ven, v domácích podmínkách to asi není moc proveditelné ;-) no anebo zkusit zakoupit nápovědu - třeba http://knihy.abz.cz/…o-male-vedce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.7.11 09:25

Nevím jestli to ještě vydávají, ale já si ujížděla na Příručkách mladých svišťů :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.7.11 09:27

http://www.cbdb.cz/…adych-svistu

je jich několik dílů…deset určitě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
12.7.11 09:35
RyBANA píše:
Nevím jestli to ještě vydávají, ale já si ujížděla na Příručkách mladých svišťů :lol: :lol:

Taky je mám doma…a všechny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.7.11 09:40

Já synovce zabavovala hrou na indiány (já 23, on 7). Vytovořili jsme společně mapu pokladu, zakrestlovali jsme nebezpečí a vytvářeli na příbuzné různé „pasti“.
Už jenom tvorba mapy ho bavila, protože jsme vařili čaj a máchali v tom papír, aby vypadal staře. Nakonec jsme ho sypali instantním kafem (vypadalo to jako mušince :lol: ) Pak jsme špehovali jeho babičku, aby o tom nevěděla a domlouvali jsme se pomocí kelímků na niti. Odlévali jsme sádrou stopy našeho psa a protože ho to moc bavilo, tak jsme na pískovišti tvořili další stopy - i jsme si vymýšleli dinosaury a další… (veliká spotřeba sádry a on jako čuník, ale byl nadšený).
Nutno dodat, že synoveček je celkem klidné dítě…

• Citovat
  • Upravit
44
12.7.11 10:16

my jsme taky dělali mapy a zakopávali poklad. Nebo zjednodušenou verzi pevnosti Boayard nebo jak se to psalo.. zvlášť když jsou dva jenže oni to asi neznají :think: už je to nějakej pátek co dávali takové pořady. Naši s tetkou nám připravili seznam úkolů a to jsme plnili nebo nám vytvořili „opičí“ dráhu. třeba provázkové bludiště v lese, nebo jsme sjíždeli říčku na matraci.. těžko říct jaké tam máte možnosti terénní zábavy no a samozřejmě času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
12.7.11 10:23

Joo, kdysi dávno za kačku jsme volali náhodným lidem :D Ale to asi není neškodná lumpárna že??
Např. dobrý den, vodovodní služby, máme dotaz, potřebujeme vědět jestli u vás teče teplá voda. Ano?? Děkujeme u nás taky.
Nebo- vemte si k papír a tužku a pište si, v sobotu a v neděli bude tma jak v pr***.
:oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
12.7.11 11:19

My jsme taky volali :oops: :mrgreen: Samé kraviny jsme s kámoškou vymýšleli :roll: Třeba ještě jsme z lesíku vedle cesty natahaly popadané větve, že řidiči museli zastavovat a větve odklidit na kraj a my schované za stromem jsme se chlamaly. Nebo jak jel tama cyklista tak jsme začaly ječet jako by nás někdo vraždil a ten týpek chudák přidal a pelášil pryč :mrgreen: Nebo jsme mamce vzali klubko chemlonu a natáhli ho přes pole… To jim radit nebudu… Jo ale jinak jsem byla hodné dítě :wink:

• Citovat
  • Upravit
82
12.7.11 13:14

Ahoj, co třeba výroba praku, nebo hra „KUFR“? Dost často jsme si dělali z bahna koryto a hráz, nalili vodu a vyrobenýma dřevěnýma loďkama jsme dělali závody.Ale to jsou zabavení na chvíli.
nebo jim nech umýt auto, postavit bunkr, roztrhat a spálit staré žákovské (to s radostí udělají:-) ), nebo jim kup knížku, nevím jak se přesně jmenuje, ale na internetu určitě najdeš - karetní triky (ta by je mohla zabavit),…uvidíš, něco určitě vymyslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.6.14 15:04

Já jsem s kamarádkou házela ze 7 patra coca-Colu a bylo tosupr a je to neškodné akorát se musíte koukat jestli náhodou nikdo nejde dole :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová