Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dobré ranko ![]()
jako lumpárna mě napadá jen klasická combinace coca-cola + mentos (viz třeba http://www.loupak.cz/…-a-coca-cola) osmiletý kluci by mohli asi jen počáteční variantu… „raketu“ by musel předvést jedině někdo zodpovědej dospělej, aby úrazů nepřibylo
Mně osobně teď na těch stránkách zaujal pokus s reprákem a rýží http://www.loupak.cz/…zvukove-vlny - ale nevím, zda můžete ven, v domácích podmínkách to asi není moc proveditelné
no anebo zkusit zakoupit nápovědu - třeba http://knihy.abz.cz/…o-male-vedce
Nevím jestli to ještě vydávají, ale já si ujížděla na Příručkách mladých svišťů
![]()
http://www.cbdb.cz/…adych-svistu
je jich několik dílů…deset určitě ![]()
RyBANA píše:
Nevím jestli to ještě vydávají, ale já si ujížděla na Příručkách mladých svišťů![]()
Taky je mám doma…a všechny ![]()
Já synovce zabavovala hrou na indiány (já 23, on 7). Vytovořili jsme společně mapu pokladu, zakrestlovali jsme nebezpečí a vytvářeli na příbuzné různé „pasti“.
Už jenom tvorba mapy ho bavila, protože jsme vařili čaj a máchali v tom papír, aby vypadal staře. Nakonec jsme ho sypali instantním kafem (vypadalo to jako mušince
) Pak jsme špehovali jeho babičku, aby o tom nevěděla a domlouvali jsme se pomocí kelímků na niti. Odlévali jsme sádrou stopy našeho psa a protože ho to moc bavilo, tak jsme na pískovišti tvořili další stopy - i jsme si vymýšleli dinosaury a další… (veliká spotřeba sádry a on jako čuník, ale byl nadšený).
Nutno dodat, že synoveček je celkem klidné dítě…
my jsme taky dělali mapy a zakopávali poklad. Nebo zjednodušenou verzi pevnosti Boayard nebo jak se to psalo.. zvlášť když jsou dva jenže oni to asi neznají
už je to nějakej pátek co dávali takové pořady. Naši s tetkou nám připravili seznam úkolů a to jsme plnili nebo nám vytvořili „opičí“ dráhu. třeba provázkové bludiště v lese, nebo jsme sjíždeli říčku na matraci.. těžko říct jaké tam máte možnosti terénní zábavy no a samozřejmě času
Joo, kdysi dávno za kačku jsme volali náhodným lidem
Ale to asi není neškodná lumpárna že??
Např. dobrý den, vodovodní služby, máme dotaz, potřebujeme vědět jestli u vás teče teplá voda. Ano?? Děkujeme u nás taky.
Nebo- vemte si k papír a tužku a pište si, v sobotu a v neděli bude tma jak v pr***.
![]()
My jsme taky volali
Samé kraviny jsme s kámoškou vymýšleli
Třeba ještě jsme z lesíku vedle cesty natahaly popadané větve, že řidiči museli zastavovat a větve odklidit na kraj a my schované za stromem jsme se chlamaly. Nebo jak jel tama cyklista tak jsme začaly ječet jako by nás někdo vraždil a ten týpek chudák přidal a pelášil pryč
Nebo jsme mamce vzali klubko chemlonu a natáhli ho přes pole… To jim radit nebudu… Jo ale jinak jsem byla hodné dítě ![]()
Ahoj, co třeba výroba praku, nebo hra „KUFR“? Dost často jsme si dělali z bahna koryto a hráz, nalili vodu a vyrobenýma dřevěnýma loďkama jsme dělali závody.Ale to jsou zabavení na chvíli.
nebo jim nech umýt auto, postavit bunkr, roztrhat a spálit staré žákovské (to s radostí udělají:-) ), nebo jim kup knížku, nevím jak se přesně jmenuje, ale na internetu určitě najdeš - karetní triky (ta by je mohla zabavit),…uvidíš, něco určitě vymyslíš
Já jsem s kamarádkou házela ze 7 patra coca-Colu a bylo tosupr a je to neškodné akorát se musíte koukat jestli náhodou nikdo nejde dole ![]()
Dobré ráno kočky
Vzpomínáte si na nějakou lumpárnu, ale neškodnou, kterou jste si krátili volné chvíle v dětství?
Potřebuji nějak zabavit 2 venkovské kluky ve věku 8 let. Můj Davídek má úraz na palci u nohy a neměl by moc běhat, jenže to je nadlidský úkol
Pořád se sousedovic klukem někde běhají. Právě když stavěli v potoce hráz, spadl Davčovi na nožku kámen a máme starosti
Proto je potřebuju zabavit neběhajicíni aktivitami, ale deskové hry, malování atd je přece nuda. Musí to být nějaká lumpárna
Už 2 dny dělají bomby s kindr vajíčka a kypřicího prášku-sousedi i my asi nebudeme dlouho péct
Předtím si dělali pravěké zbraně…
Napadá vás něco, třeba nějaký zajímavý pokus?
Já si jako malá s kamarády často hrála na smetišti, kde jsme pálili plasty a dělali z nich odlitky, ale to mu radit radši nebudu