Řidička autobusu, šly byste do toho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8561
16.8.13 18:38

Jo to určitě, s tím souhlasím, ale zakladatelka nijak neupřesnila o jakou přesně jde práci. Proto by to chtělo upřesnit a já popisuju své zkušenosti. že jsme na tom platově nadstandartně s tím souhlasím, tak to pravda je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.8.13 18:43

@wildcat Taky tramvajáci na tom byli platově výš než autobusáci, aspoň to tak bývalo :think: Taky mi kamarádka zběhla z autobusu na tramvaj - říkala že je to tam mnohem lepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.8.13 18:47

Taky hodně záleží na tom jakého parťáka na autobuse dostaneš, protože takový výživný debil je schopný ti udělat ze života peklo - a v tomhle prostě chlapi drží spolu, takže ti ani mistr nepomůže a zbytek se ti vysměje. Vím jak se o řidičkách bavili řidiči mezi sebou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.8.13 18:53

@elyzabeth nemusis mit predtim nejaky roky praxe na nakladaku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.8.13 18:53

Jéé, to je profese, která mne, nevím proč, láká :lol: Já bych rozhodně šla ;) A pokud Tě i mužskej podporuje, tak si myslím, že je to jasné :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
16.8.13 18:55

No, to bývávalo, alke naopak. autobusáci měli víc, pracuju u tohodle podniku už 11 s přestávkama na mateřskou, ale ve styku s nima jsem pořád. Ale asi tak před 6 až 8 lety to srovnali a máme stejně, jen autobusáci si myslím ten autobus stále uklízí, ale stopro to nevím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
16.8.13 19:03

Ahojki, brácha je autobusák, a jako ženská bych do toho nikdy nešla. Ze začátku určitě nedostaneš svoji linku, budeš vykrývat ostatní řidiče na jejich linkách, tak ale poznáš světa kraj :),,, svoji linku dostal brácha tuším po roce /možná přeháním, nevím už přesně/, střídá se na ní s kolegou, jeden týden jezdí 4.00-12.30, a ten další týden má zase odpolední, od těch 12.30 nějak do půlnoci. Pauzy mezi linkama má, tráví je různě, bu´dto čistí bus, nebo si dáchne v busu, nebosi skákne na sváču, je tam hlavně velká zodpovědnost za lidi a prachy,,, no nevím nevím,,, prý když se ztratí peníze v busu, tak je to pojištěné, ale jelikož si je na noc nosí domů, tak kdyby mu vykradli třeba byt, tak on to bude muset zaplatit. Tržbu odevzdává tuším dvakrát týdně.
Taky do toho šel, že ho bavilo řízení, ale chodí teda dost unavenej, to musím říct. Ale neměnil by, je spokojenej. Otázka je, jak by to zvládala ženská. neznám žádnou na linkových busech, pouze v MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.8.13 19:05

Holky díky za reakce, nemusím mít praxi na náklaďáku…,jen pevné nervy :mrgreen:

Měla bych možnost jezdit buď klasické linky nebo jen město sem a tam, určitě bych nechtěla jezdit cizinu…,ale za tu ještě větší plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.8.13 19:08

Kdysi musela být 2 roky praxe na náklaďáku - no mělo to něco do sebe. Dneska řídí autobus kdejaký hňup :roll:, že to tam musím s prominutím napsat. Kdysi bylo dopravní učiliště, tam se kluci naučili autobus v opravit, po vojně šli na dva roky na náklaďák s návěsem a pak šli jezdit autobusy. Tehdy to taky byli PÁNI šoféři! Dnes je praxe taková, že naberou bandu z pracáku, nechají je hrkat s vozama a za rok jich tam zůstane čtvrtina a tak pořád dál a dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.8.13 19:09

@elyzabeth cizinu jezdí jen elita, a ta si to fest hlídá :mrgreen: :mrgreen: tak vysoko nemiř ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
16.8.13 20:49

Ahojky moje kamarádka je trolejbusačka každým coulem…než se mohla vrátit zpět k ježdění zkoušela prodavačku-utekla za 2 dny že raději bude o suchém chlebu. Já o ní říkám že se narodila s volantem u pasu :-)))

Osobně já bych to dělat nemohla, děsný šichty i 12h směnny, v horku 50stupnů v kabině? Nemluvim o šíleným provozu ve městě a každej blbec má rychlý auto a mokrej řidičák a hraje si na fráju!!Můj otec za 25 odpracovaných let u DP říká že má jednu nohu v kriminále, druhou ve špitále..a co potom ty nervy s některýma cestujícíma, hlavně důchodci ty jsou na zabití!!!

Přeju hooodně pevné nervy:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.8.13 06:40
@jesenka33 píše: !Můj otec za 25 odpracovaných let u DP říká že má jednu nohu v kriminále, druhou ve špitále.

Tohle bude asi pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
18.8.13 10:28

@elyzabeth šla bych do toho a klidně hned. U nás na čsad teď taky přibírají, ovšem u mě passé díky plánování rodiny. Pokud si troufneš, nevidím problém. Otec a brácha u čsad jezdí, tatík celý život, brácha cca 8let. Opravdu na vlastní linku od začátku zapomeň, i kdybys šla jezdit město co by pouličku, tak střídat. Bráchovi nabídli vlastní linku po 3letech, odmítl, má nový bus a dělá dálkového střídače. Od otce na pravidelné jednodenní lince vydělá asi o 3000 víc. Uklízení busu, mytí jak vevnitř tak zvenčí, je povinnost řidiče, Vzhledem k tvé vášni pro řízení předpokládám, že jsi schopná se o vůz postarat. Myslím tím voda, olej, dotahování kol atd… Jinak je to i mojí vysněnou prací, teda ne vysloveně bus, ale jakékoliv ježdění, jen se taková práce moc nedá s malýma dětma. Jo a ještě mě napadlo, že kdybys bourala s busem, tak už to není jen nehoda, ale na to už je paragraf veřejného ohrožení. No a jestli i tak do toho pujdeš, tak držím palce a ozvi se jak to jede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
28.5.15 13:55

Ahoj děvčata, mám možnost pracovat jako řidička autobusu nebo sanitářka v nemocnici? Co byste si vybraly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
28.5.15 13:58

@janka T jaké jsou pracovní podmínky? To by asi rozhodovalo, finance, směny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat