Řidička autobusu, šly byste do toho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
28.5.15 14:15

U nás jezdí do krajského města ženská, a je velice spokojená. Lidi, hlavně důchodci a maminky s kočárky si ji nemohou vynachválit, že je prostě vstřícná, ochotná. Počká, na nikoho se neutrhuje, pomůže, poradí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
28.5.15 14:40

@janka T
Asi tak, řidiček autobusů už jsem pár viděla. A nepopírám, miluji velká vozítka a nad řidičákem na autobus jsem hodně dlouho přemýšlela (a stále mi občas vrtá v hlavě :mrgreen: ). Ale, je to obrovská zodpovědnost za spoustu lidských životů. Vím, že stát se může kdykoli, cokoli, ale prostě v tom autobuse je hodně lidí. A když jsem nedávno byla svědkem nehody autobusu a tramvaje… Stačí malá chybka a průšvih je na světě, člověk je pořád jednou nohou za katrem, a nevím, jestli bych psychicky unesla, pokud by se něco stalo. Nevím, jestli bych si to vzala na triko :think:. Možná spíše tu sanitářku, ale ani ta není bez rizika.

Každopádně bys asi měla probrat všechna pro a proti - pracovní doba, pracovní podmínky, prostředí, peníze a i tvou povahu, protože ne každý cestující je zrovna příjemný člověk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
28.5.15 14:45

Já když jsem mohla, jsem jezdívala se busem projet:D takže jsem pro bus. Také jsem to dřív chtěla dělat. Teď se ale bojím jezdit i autem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.15 14:51
@janka T píše:
Ahoj děvčata, mám možnost pracovat jako řidička autobusu nebo sanitářka v nemocnici? Co byste si vybraly vy?

nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.6.15 21:27

Tak děvčata rozhodla jsem se pro nemocnici a jdu tedy dělat sanitářku. Ale abych neměla papíry na autobus na parádu, půjdu si občas sjet jen jako brigádník :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.8.16 17:00

Čest práci,
Záleží na tom, jakou má každej praxi už jenom na osobáku. Pokud seš dobrá řidička/řidič, můžeš se směle hlásit do autoškoly a žádat o Déčko. Praxe na náklaďákách je další plus, ale ještě nic nevypovídá o tom, jestli se naučíš řídit autobus. Jde hlavně o vypěstovný návyky a zlozvyky, který si každej pak nese za volant. Pokud někdo jezdil jako prase už jenom na obyčejným kole, bude mít praseckej styl jízdy pravděpodobně i s autobusem, pokud nepůjde do sebe, nezapracuje na sobě nebo to z něho už v autoškole nevymlátěj. Takže pokud někdo jezdí s obyčejným autem jenom příležitostně, na dušičky nebo má s ním jiné problémy, neměl by o týhle práci ani uvažovat. Tohle si každej musí srovnat sám. A je jedno, jestli to je chlap nebo ženská.
Pracovní podmínky, doba atd. už byly řečeny, záleží na podniku. Ale obecně platí, že MHD se většinou jezdí na ranních a odpoledních, meziměstký linky bohužel od rána do večera. Blbý kecy od kolegů se daj jakžtakž ignorovat, ale pozor na věcný připomínky a rady od starších a zkušenějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
6.8.16 17:25

Je to těžká práce, ale u nás byl teď velký nárůst počtu řidiček MHD. Asi to chlapi nechtějí dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.16 17:13
@vokishka píše:
Je to těžká práce, ale u nás byl teď velký nárůst počtu řidiček MHD. Asi to chlapi nechtějí dělat.

U nás se taky hledají i řidičky, ale normální žena třeba s dětmi totok nedá ani omylem. Můj soused jezdí s busem pro Arrivu do Fryčovice - Ostrava, jede tam, pak má hodinovou pauzu, pak jede zpět, pak má 2 hodiny pauzu, pak zas jede Ostrava - Opava a zpět - mezitím zase s pauzama, takže jak vyjede v 7 ráno, tak je v 6 nebo v 7 veče doma, z toho má 75 Kč/hodina s tím, že se platí pouze, když řídí, přestávky vůbec. Takže domů přivalí měsíčně s 13 tisíci a je rád, že je rád. Nedokážu si představit, že bych do tohoto sháněla školku, vyzvedávala děti ze školy, prala, vařila, uklízela, učit se s dětmi…ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
7.8.16 17:26

@hudečice to jo. Ale zase běžné MHD nebude tak roztrhané. I když je jasné, že se jezdí svátky, víkendy, noc, brzo ráno atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.16 17:27
@vokishka píše:
@hudečice to jo. Ale zase běžné MHD nebude tak roztrhané. I když je jasné, že se jezdí svátky, víkendy, noc, brzo ráno atd.

PRávě, pro ženu práce - jako vůbec. Většinu co jsem viděla jezdit meziměsto jsou již chlapi v důchodu. Chlap by normálka z toho rodinu neuživil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
7.8.16 17:36

@hudečice no proto mě docela zarazilo, že se u nás fakt ve velkém objevily za volantem právě ženské. ALe v městské dopravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.9.21 06:09

Řidička

Ahoj holky budu začínat s ridicakem od úplného začátku..kdo by chtěl vše bude na profilu instagramu s názvem : ridickaautobusu :palec: tak koho to zajímá tak sledujte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat