Řídká rýžová kaše Hipp

2997
25.2.14 19:25

Řídká rýžová kaše Hipp

Zdravím všechny zkušené přikrmovače, nacpávače a odborníky na kaše :P
Doufaje ve večerní zasycení našeho pidistrávníka jsem koupila obilnou - rýžovou kaši od Hippu. Mrňous je kojený a jediné UM, které pro strýčka příhodu doma mám je nutrilon HA (neptejte se proč) a ten mi příšerně smrdí :poblion:, takže jsem chtěla kaši, která se rozdělává do vody. Paní v lékarně mi doporučila právě tuhle Hipp, nicméně doma jsem přišla na to, že je to spíš kaše vhodná pro přípravu s UM :cert: To by zas tak nevadilo, protože po příkrmu prťouse stejně ještě kojím, takže svoji mléčnou dávku by dostal. Nicméně! Když zmíněnou kaši připravím do vody dle návodu, je to tak na flašku, rozhodně ne konzistence na lžičku. Dala jsem podle návodu tři lžíce (píší 2-3), pak jsem nespokojená s konzistencí přidala ještě odměrku UM a stejně děs :think:
Otázka zní: kde je chyba? Kolik lžic dáváte do téhle kaše vy? Zase jsem to pro začátek nechtěla přehnat, abych ho nezabetonovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
25.2.14 19:30

Pidistrávníci ze začátku chtějí hodně tekuté jídlo, když do té doby znají jen mliko, tak je hustší pokrm děsí :-D Takže doporučuju hodně řídkou, ale zas aby se to dalo nabírat na lžičku a krmit :) přidáním UM hustotu moc nezvýšíš, neboj se a prdni tam trochu víc kaše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.2.14 19:31

Jo a ještě, většinu kaší máš nechat pár minut odstát, ony za tu dobu zhoustnou. Tak s tím taky počítat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.2.14 19:34

Ahoj, dávám obyčejné kaše natural (žádné Hipp, Nestlé apod), rozdělávám vodou a konzistenci si řídím sama - každá kaše houstne jinak. Na tady těch ani návod není. Mléčné jsem starší začala dávat až po skončení kojení.

Př.: http://www.bio-natural.cz/…20ovesna.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
25.2.14 19:34

Já když dělám kaši (jakoukoli), tak dle návodu je vždy řidká, takže přidám třeba ještě lžíci kaše. S tou kaší to není jako s UM. Kaši si můžeš ředit a zahušťovat dle libosti :) a nechat třeba 2 minuty odstát. Ona zhoustne sama trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.2.14 19:35

@Tůmička Ta animace je úžasná :palec:
Taky bych něco chtěla, ale nechci se opočit… ale nevím, kam kouknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.2.14 19:42

Chyba není nikde, prostě si to nařeď podle sebe. Pokud chceš hustější, přidáš více kaše, pokud chceš řidší, přidáš zkrátka víc vody nebo UM. To je jedno. Nemléčná se dá dělat jak do mléka, tak do vody. Upřímně: rýžovou Hipp doma mám a to dávkování na krabici moc neodpovídá. Mě to teda navíc dělá brutální hrudky (tobě ne?), takže ji ani moc nedávám. Chce to pak nechat i chvilku stát, ona ještě zhoustne. Ale jak říkám, moc ji nedávám kupuju spíš ty, co tady dávala @avm3.

Příspěvek upraven 25.02.14 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.2.14 19:42

@Etcetera78 mno polední příkrm už dlabe pěkně a úplně řídký mu ho teda nedělám, tak proto jsem na tu kaši koukala jak z jara :) tak jooo, asi trochu přitvrdím v dávkování :)…ale je teda pěkně hnusná, takže nejspíš počkám, až budem dávat ovoce, abych mu to vylepšila. já bych to teda po dnešní ochutnávce taky nechtěla :mrgreen:

@avm3 ha! country life, na ty jsem úplně zapomněla…kupuju od nich kuskus a různý jiný dobroty. vyzkouším, díky za super tip! rozhodně to bude lepší než lovit v etiketách, dneska jsem se v tom málem utopila a výsledkem je stejně takhle diskuze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.2.14 19:44

@gabi.design jo, trochu hrudkovatěla, říkala jsem si, že asi nemám grif, ale tím to zjevně nebude :think:
zkrátka…cokoliv „dětského“ je fakt supr byznys a výsledky to moc nemá. taky zkusím ty, co zmínila @avm3 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
25.2.14 19:45

@avm3 když klikneš na tu animaci, tak na té stránce jich je mraky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
25.2.14 19:53

@marrlinka Nebo zkus kaše Nominal, teda pokud si to dobře pamatuju. Jsou taky ze zdravý výživy, jsou teda nemléčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
25.2.14 19:53

@marrlinka klidně ji tam dej více :-), taky mě překvapilo, že podle návodu je strašně řídká, mě se nejlépe rozmíchávala metličkou, pak je to bez hrudek, ještě mám půl balení doma, malá po ní měla hroznou zácpu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
25.2.14 19:56

Kup Mléčno-obilnou první kaši :palec: V ní už UM je, navíc je dobrá, ta rýžová je pěkně hnusná, holky mi to nechtěly ani jedna pít (dávala jsem do lahvicky že začátku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.2.14 19:59
@Tůmička píše:
@avm3 když klikneš na tu animaci, tak na té stránce jich je mraky :)

Jo koukala jsem, ale nějak v žádné „nevidím“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.2.14 20:00

@gabi.design Ty brďo, Filip už stojí? Marťa se asi 2 týdny plazí, sem tam zapéruje na čtyřech, ale ne a ne se na ně dostat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí