Výživa kojence, odmítá vařenou stravu

2486
19.2.14 19:28

výživa kojence, poraďte prosím

Ahoj všem prosím o radu co se týče příkrmů 10.měsíčního kojence. Máte někdo zkušenost s tím že dítě odmítá jakoukoli vařenou stravu? jí jen přesnídávky (ovocné a zeleninové ) to ale nejde do nekonečna. zkouším mu dávat např. - vařené brambory rozmačkané na padrť s máslem. Odmítá to a když o něj narvu pár lžiček tak to vyzvrací. Nakonec je mi ho líto a stejně mu dám přesnídávku :( poraďte prosím jakým jídlem bych měla začít. Nechce ani polévky. nevím jestli mu víc vadí chuť vařeného jídla a nebo ta jiná struktura. :( děkuji všem co napíšou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1947
19.2.14 19:35

@wiki čiki jestli jí ovocné a zeleninové přesnídávky, tak mu je prostě dávej, klidně studené- hlavní živiny dostane (v těch zeleninových je i maso a příloha, co vím). Asi kromě toho jí i normálně ovoce a zeleninu nakrájené syrové do ruky? A nějaké pečivo? Teď bych to nehrotila, počkala třeba měsíc a pak postupně mu začala přidávat do těch zeleninových přesnídávek třeba trochu to ho bramboru.. ikdyž moc nevím, proč by to mělo být tak důležité.. Jíst přesnídávky může klidně i studené, to maso v nich a vůbec všechno uvařené je, ale můžeš zkoušet postupně přihřívat, pro svůj dobrý pocit.. neboj, on se to časem naučí :-) :hug: Třeba teď má nějaký důvod, proč vařené nechce.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
19.2.14 19:38

Ahojky taky jsme to tak měli byli jsme jen na skleničkách cca do roka čím víc jsem nutila tím horší až teď po roce se to vylepšilo, ale hlavně chce maso…a mixované i když občas uvařím, něco jiného a nejede jí sáhnem po skleničce to stejné ovoce musíme mixovat s banánem (nemáme ještě zoubky) oni se jim ty chutě mění…a nebo jsem zkoušela namíchat půl na půl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.2.14 19:38

@wiki čiki
tak neporadim, protoze to mame stejne a trva to uz vic jak pul roku. maly ma 18m a proste nic jist nechce. ji jogurty a banan, tim to konci.
jedine co ho obcas zlaka, je vzit si z naseho talire. ovsem to mluvim tak o jednom jidle za tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
19.2.14 19:39

@Agáta13 jo? super. nechci nic zanedbat…ani v zeleninových je maso. vím že všechny živiny v tom má ale každý říká že už by měl normální jídlo. ne nechce rohlíky ani nic do ruky.asi je línej kousat nebo co…přitom už má 10 zoubků prořízlých…každopádně jak se mu snažím mervomocí dávat naše jídlo(brambory a mrkev) tak se u toho pěkně oba spotíme a vynervujeme protože jak říkám je to boj…:( nechci mu todávat akle násilím a pak ještě zvrací :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
19.2.14 19:42

Já vařila ze začátku ale malá se netvářila…a tak je celou dobu na skleničkách…teď teda už jí od cca roku normálně s náma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
19.2.14 19:42

Tak jestli jí zeleninové příkrmy ze skleniček, tak bych to neřešila, syn mi moje jídlo vařené od 6. měsíce nechtěl jíst a skončil na skleničkách, a ted kolem 9. měsíce už začal moje vařené (nejdřív jsem mu do skleniček přidávala moje vařené a postupně přidávala), však to půjde, uvidíš :)

Příspěvek upraven 19.02.14 v 19:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
19.2.14 19:43

@sjuzn1 tak já nevím zkusím mu teda do té zeleninovky břidat trochu brambor nebo mrkve…snad to nepozná..ale tím to asi nevyřeším…achjo. myslím že kdybych mu začala vařit rovnou tohle bys se nestalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17976
19.2.14 19:43

UM nebo tvé mléko pije? Zkusil jsi přidávat do zeleniny, brambor apod. mléko? Postupně ubírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
19.2.14 19:44

@Ali-Ali aha.to je mi líto snad to takle nebude i u nás..a co paní doktorka??nic neporadí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.2.14 19:44

@wiki čiki a zkoušelas mu do toho domácího dát maso, bylinky?

• Citovat
  • Upravit
2486
19.2.14 19:45

@Eliška ano kojím v noci..samozřejmě jsem mu do brambor mléko dala…aby to měl ještě řídší…a stejnak…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
19.2.14 19:46

@wiki čiki není pravda, já se snažila od začátku a nechtěla to :-) v kupovaných je i maso má tam vše co prcek potřebuje on se rozpapá nám je 13,5m a rozjedla se až teď ale chleba s žervé nevezme jen samotný a a to až teď takže v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
19.2.14 19:46

@Pce budu doufat že se to u nás taky zlomí :( skoro začínám věřit na horoskop..náš je totiž beran :D tak proto možná bojkotuje :D paličák jeden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
19.2.14 19:48

@lucenka myslím že by to nemělo význam když zvrací i rozčvachtané brambory…ale ne nezkoušela..jaké bylinky jsou vhodné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí