Řídká stolice v těhotenství

Anonymní
14.2.12 10:25

Řídká stolice v těhotenství

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Jsem v 9.tt a skoro od začátku těhu mám hrozně řídkou stolici. Všude čtu jak je problém spíš se zácpou tak už mě to začíná dost znervózňovat. Není to klasický průjem, jdu na toaletu jen jednou denně někdy spíš běžím a je to jako voda :oops: taky to není úplně každý den, ale tak 5× týdně. Myslíte, že to může být jen z jídla? Nemyslím, že bych nějak změnila jídelníček jen si teď víc ujíždím na ovoci a miluju polévky. K doktorovi jdu až za 14 dní a minule jsem se ho zapomněla zeptat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
14.2.12 10:42

Pokud ti není jinak blbě, myslím bolesti břicha od střev, zvracení (kromě těhot. nevolností), tak bych to viděla na hormony a ovoce. A buď ráda, co já bych za to dala… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.12 10:48
KPKristy píše:
Pokud ti není jinak blbě, myslím bolesti břicha od střev, zvracení (kromě těhot. nevolností), tak bych to viděla na hormony a ovoce. A buď ráda, co já bych za to dala… :oops:

Jéé díky jsem k tomu akorát nadmutá. Dávat si dietu nebo uhlí je blbost viď? Mám za sebou 2 nepodařený těhotenství a vždycky jsem měla klasickou zácpu. Nerada bych něco zanedbala, ale zas nechci uplně šílet a volat doktorovi kvůli každýmu „prdu“.

• Citovat
  • Upravit
15088
14.2.12 10:50

Nech si udělat vyšetření na štítnou žlázu,jestli nemáš zvýšenou funkci,pro klid duše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.2.12 10:50

Na dietu se vykašli určitě. Maximálně vyřaď nebo omez to, co tě hodně prohání, aby ses zase třeba neodvodňovala. To musíš sama posoudit. Ale jestli nemáš jiný obtíže, tak to bude jistě normální stav. A užívej si, že „to jde“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.12 11:01
boball píše:
Nech si udělat vyšetření na štítnou žlázu,jestli nemáš zvýšenou funkci,pro klid duše ;)

Ta je ok zrovna minulý týden mí dělal obvoďák testy a byla jsem i na sonu. Snad to budou jen ty hormony a ovoce. Trochu jste mě uklidnily, díky.

• Citovat
  • Upravit
1054
14.2.12 11:07

Já to měla taky .-) taky jsem z toho byla vyděšená, tak jsme volala na gyndu a ten mi řekl, že je to hormonama, ale že klidně můžu zobat živ. uhlí. na to jsem se vyprdla a zkusila banánovou metodu. Jedla jsem děnně hodně banánů a pomohlo to. Dokonce jsme se jimi dostala až na zácpu :-D :-D no prostě blázinec :-) chce to vychytat to množství, pak už to bylo OK. Tak to taky zkus a uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.2.12 11:15

Ahoj, měla jsem to samé, pak to v šestém přešlo na zácpu :roll: , koupila jsem lactulosu a po 2 použitích jsem měla jednou za den průjem až do konce těhu :lol: . Teda né že bych si myslela, že za to může ta Lactulosa. Štítnou jsem měla hlídanou, protože se léčím s hypofunkcí, tím to teda nebylo. A před těhu jsem celý život bojovala s menší zácpou. Po těhu je to v pohodě a jak hodinky ;) .
Na ty banány pozor, moje sestra se s nimi takto propracovala ke 33 kg nahoře 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
14.2.12 11:54
jajul píše:
Ahoj, měla jsem to samé, pak to v šestém přešlo na zácpu :roll: , koupila jsem lactulosu a po 2 použitích jsem měla jednou za den průjem až do konce těhu :lol: . Teda né že bych si myslela, že za to může ta Lactulosa. Štítnou jsem měla hlídanou, protože se léčím s hypofunkcí, tím to teda nebylo. A před těhu jsem celý život bojovala s menší zácpou. Po těhu je to v pohodě a jak hodinky ;) .
Na ty banány pozor, moje sestra se s nimi takto propracovala ke 33 kg nahoře 8o .

mě ty banány stačilo jíst asi 5 dní a nějako se to upravilo a to mě to přitom drželo předtím už tak 3 týdny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.2.12 12:00
Peettrraa píše:
jajul píše:
Na ty banány pozor, moje sestra se s nimi takto propracovala ke 33 kg nahoře 8o .
mě ty banány stačilo jíst asi 5 dní a nějako se to upravilo a to mě to přitom drželo předtím už tak 3 týdny :-)

Aha, tak to jo. Sestra zůstala při chuti až do konce a řídkou stolici měla stejně. 8o :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.2.12 16:44
Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Jsem v 9.tt a skoro od začátku těhu mám hrozně řídkou stolici. Všude čtu jak je problém spíš se zácpou tak už mě to začíná dost znervózňovat. Není to klasický průjem, jdu na toaletu jen jednou denně někdy spíš běžím a je to jako voda :oops: taky to není úplně každý den, ale tak 5× týdně. Myslíte, že to může být jen z jídla? Nemyslím, že bych nějak změnila jídelníček jen si teď víc ujíždím na ovoci a miluju polévky. K doktorovi jdu až za 14 dní a minule jsem se ho zapomněla zeptat.

ahoj :mavam: , ja to tak mam taky-jim celkem zdrave a od zacatku tehu chodim na velkou tak 4× denne-stolici mam ridkou,ale prujem to neni…zadne problemy nemam…jsem rada, ze netrpim zacpou.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea584
16.5.12 16:54

Též trpím častou řídkou stolicí, klidně 3× denně a cítím se pořád nevyprázdněná. Vaše přízpěvky mě trochu uklidnily. Snad je to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
102
22.5.12 16:01

Ahoj holky už pár týdnů chodím často na stolici, 3× 4× denně. Právě že většinou těhulky trpí zácpou, ale já jdu několikrát denně, není to klasický průjem jen často chodím, asi se nějak bát nemusím ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
22.5.12 16:14

@katasvagy Ahoj, já jsem ta anonymní co tohle téma začala a styděla se ;) teď už jsem ve 22+2tt a řídkou stolici mám pořád. Nechodím tedy tolikrát denně jen jednou někdy 2× a podle doktora je příčin několik - hormony a u mě ještě myom, který mi tlačí na střeva a ty nemůžou pracovat jak by měly. Chce to hlavně hodně pít a pro jistotu bys to měla doktorovi určitě říct. Jinak je to myslim lepší než mít tu zácpu. V kolikátém jsi?

• Citovat
  • Upravit
102
22.5.12 16:54

@parketka Já jsem ve 12+3, to pro jistotu řeknu, ale žádný problémy další s tím spojený nemám, je možný že je to že jím hodně ovoce a zeleniny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí