Triple test v Gyncentru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
13.2.12 22:14

Triple test v Gyncentru

Ahoj holky,
prosím o radu. Chodím do gyncentra v Hloubětíně a mám v tom trošku chaos :o)
Ve 12tt jsem byla na kombin. testu - screeningu, dopadly dobře. Dostala jsem seznam dalších vyšetření které mám podstoupit a na další UTZ mám jít v 18tt (mají to nazvané jako biochemický screening). Jedná se tedy o ty triple testy? Všude jsem četla, že se dělají z krve, mají tu i napsané že se jedná o odběry krve (to je ovšem přeškrtnuté) a o UTZ břišní sondou. Další UTZ je potom ve 20-22 týdnu. Máte někdo zkušenosti s tím, že by při triple testech krev nebrali a dělali pouze UTZ? Ani sestra se o žádných odběrech nezmiňovala. Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
13.2.12 22:38

Ahoj, chodím tam také.
Triple testy v Gyncentru zrušili kvůli jeho nespolehlivosti. Dělali by ti ho pouze, pokud bys nechtěla ten NT screening ve 12-tém týdnu. Místo toho ti udělají v 18-tém týdnu UTZ, kde zkontrolují miminko (je to vlastně předzvěst velkého UTZ). No a mezi 20 - 22 týdnem ti udělají „druhý“ velký UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.2.12 22:40

Ahoj, pokud se nepletu, tak biochemický screening jsou právě ty triple testy. Jestli si dobře vzpomínám, tak půjdeš na ultrazvukové vyšetření a hned po něm půjdeš na odběry. Odběry se nemusí dělat na lačno. (takhle to aspoň bylo ještě v roce 2010).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.2.12 22:41

Tak crusti má aktuálnější informace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
14.2.12 06:27

Ja tam chodila v 2011 a triple testy byly. Krev probehla a nemusela byt nalacno, screening ve 12tt jsem mela samozrejme taky a byl naprosto v poradku. Nevim jestli triply pak zalezej na veku, mne bylo v dobe tehotenstvi 32 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
14.2.12 13:24
clovek píše:
Ja tam chodila v 2011 a triple testy byly. Krev probehla a nemusela byt nalacno, screening ve 12tt jsem mela samozrejme taky a byl naprosto v poradku. Nevim jestli triply pak zalezej na veku, mne bylo v dobe tehotenstvi 32 :nevim:

Letos je fakt zrušili. Jsem ještě starší :lol:. Ptala jsem se na to, protože v roce 2009 jsem je u nich ještě měla a letos už nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
14.2.12 14:31

Tak to je novinka roku 2012 :mrgreen:. Ja vim, ze se o tech testech uz hodne dlouho polemizuje, ale loni mi je opravdu jeste delali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
14.2.12 16:39

No alespoň nás ušetří jednoho zbytečného odběru :lol:. Já právě byla strašně překvapená, že je nedělají, ale byla jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí