Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak máme zase problém… ![]()
Malá má 7 měsíců, stolici má pravidelně jedno denně, tvrdou jako dospělák. Poslední týden ji má trošku řidší.. ale pořád v normě (přisuzovali jsme to babiččinému vývaru, který jsme jí dali) a dnes má průjem, uplně žlutou stolici s hrudkami, nebo uplně vodu v plínce… kakala myslím 5×
Co by to mohlo být? máme jít k doktorce? Nevím jesti tam je mezi svátkama.. myslíte, že by t mohlo být něco vážného? teplotu nemá…
No to mě taky napadlo… v puse nic vidět není… dolní dva už má a ty byly bez problémů…
zkouším obnovit diskuzy - dcera necelých 13 měsíců má poslední týden řídkou, spíš tekutou a kysele zapáchající stolici - měnila jsem jí mléko, přecházely jsem z Beby 3, kdy měla stolici spíš tuhou, bobky - ale ne tvrdé, na Beba Bifidus Junior ( plechovka od uk. 1 roku ). Myslíte že to může být tou změnou a nebo je nějaký problém? Nejlépe, máte zkušenost? ![]()
Děkuji
mě právě zaráží ten kyselých zápach. Dásně máme nateklé už 7 měsíců, pořád nám nějaký „hajzl“ leze
ale nikdy u toho neměla tak dlouho a takový průjem… jedině že by to bylo tím že jí lezou stoličky…jestli je teda možné že u každého zubu je jiná reakce ![]()
Po takové době bych radši hned zajela do nemocnice, hlavně musí furt a hooodně pít, aby nebyla dehydratovaná…!
Pije dost - teda myslím že je to dost - kolem 500ml za den + ovoce + UM a jí normálně
hlavně jsem pohledala - rotaviry:
Onemocnění obvykle začíná zvracením a horečkou mezi 38 až 40 stupni Celsia, následuje těžký průjem s několika desítkami vodnatých zelených stolic za den po dobu 4-5 dnů. Vzácněji se může objevit i horečka se zvracením bez rozvoje průjmu.
Teplotu nemá, vodnaté stolice má dvě denně a ani nezvrací a má hodně dobrou chuť k jídlu.
Ale díky za upozornění, raději zavolám ráno dr.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Dcera, 12 měsíců měla doteď jednu stolici denně, bobek už jako dospělý. Teď poslední týden má občas normální bobek, ale většinou žlutou, řidší stolici a kadí mi několikrát denně, tak 3-4×. Teploty nemá, nezvrací, jí jako blázen. S pitím bojujeme, ale spíše toho teď vypije víc než míň. Ta stolice není vodnatá, jen řidší a teda častější, občas v tom jsou bílé fleky a kousky jídla.
Zuby teď asi nějaké rostou, ale doteď nikdy průjmy neměla, když rostly..?
Jo a před pár dny jí skončila rýma a trochu kašel, tak jestli to nemůže být ještě dojezd toho?
Dávám spíš dietní jídla, často heřmánkový čaj. Přítel by šel k lékaři, já bych ještě počkala.
Co byste dělali vy?
Ještě mě napadlo, že jsme teď dávali pár nových potravin?
Mandarinka, jemně solím, česnek,…