Říká vám manžel do oblékání?

2
27.10.23 16:02

Říká vám manžel do oblékání?

Holky, říká vám manžel/partner do toho co si obléknete?
Já jsem se oblékala vždy sportovně, samozřejmě do práce elegantní oblečení, stejně tak oslavy nebo podobné příležitosti, takže si nemyslím že bych byla někdy oblečená nevhodně. Mám nového chlapa a ten začal mít připomínky k mému oblékání. Podle něj bych také ve volném čase měla volit elegantnější styl. Naposledy jsme měli kvůli tomuto konfliktu když jsme jeli do Tater, šli jsme tam kvůli horám, ubytování v běžném penzionu, žádný 5* hotel. Na cestu jsem si oblékla džíny, tričko a funkční mikinu, on si vzal košili, sako, džíny a elegantní boty. Podle něj to bylo nevhodné a v něčem takovém se chodí pouze po horách. 8o Další příklad, víkendový nákup v hypermarketu, vzala jsem si džíny, obyčejné černé přiléhavé tričko, tenisky, on znovu košile + elegantní boty a už měl problém s tím že co mám na sobě. :zed:
Přijde vám toto normální aby se partner takhle vyjadřoval k oblékání? Osobně si myslím, že chodím oblečená vhodně k příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2736
27.10.23 16:05

@alisss1 Jste spolu chvíli a už ti kecá do oblečení? Co bude dál? Začne ti lustrovat makeup, používanou kosmetiku, přátele, co děláš, kdy - kde jsi kdy s kým byla atd? Tohle je red flag jak plachta na kamion, vzala bych nohy na ramena dřív, než bude pozdě a tenhle kus poslala dál do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
27.10.23 16:07

Samozřejmě, že nemluví :) Pokud to je vhodné, kdybych si vzala plavky do národního, to by se asi divil 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SK27
27.10.23 16:10

Nový partner a toto ti hovorí? Asi by dlho nebol môj partner :mrgreen:. Čo také by si si mala obliecť na tú cestu do Tatier? To by ma fakt zaujímalo čo by pre neho bolo vhodné oblečenie…
Pochopila by som jeho reakciu keby ideš takto oblečená do divadla, ale do Tatier, alebo na nákup…

Příspěvek upraven 29.10.23 v 16:29

• Citovat
  • Upravit
36178
27.10.23 16:10

Nemluví, ale já jemu občas jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.10.23 16:11

No, je asi zvyklý oblékat se elegantně i ve volném čase, na tom nic špatného není, špatný je to, že reje do tebe, když ses podle popisu oblékla naprosto přiměřeně situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
27.10.23 16:13

Občas se vyjádří k tomu, co mám na sobě, ale většinou v dobrém, protože já nosim převážně oblečení, ve kterém se mu prostě líbím :D A je jedno, zda jde o sport, restauraci, ples nebo jen posezení u vína s přáteli…A v neposlední řadě mně tedy dost často oblečení i sponzoruje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SuperPrcina
27.10.23 16:15
@alisss1 píše:
Holky, říká vám manžel/partner do toho co si obléknete?
Já jsem se oblékala vždy sportovně, samozřejmě do práce elegantní oblečení, stejně tak oslavy nebo podobné příležitosti, takže si nemyslím že bych byla někdy oblečená nevhodně. Mám nového chlapa a ten začal mít připomínky k mému oblékání. Podle něj bych také ve volném čase měla volit elegantnější styl. Naposledy jsme měli kvůli tomuto konfliktu když jsme jeli do Tater, šli jsme tam kvůli horám, ubytování v běžném penzionu, žádný 5* hotel. Na cestu jsem si oblékla džíny, tričko a funkční mikinu, on si vzal košili, sako, džíny a elegantní boty. Podle něj to bylo nevhodné a v něčem takovém se chodí pouze po horách. 8o Další příklad, víkendový nákup v hypermarketu, vzala jsem si džíny, obyčejné černé přiléhavé tričko, tenisky, on znovu košile + elegantní boty a už měl problém s tím že co mám na sobě. :zed:
Přijde vám toto normální aby se partner takhle vyjadřoval k oblékání? Osobně si myslím, že chodím oblečená vhodně k příležitosti.

Líbí se ti, jak se tvůj partner obléká? Říkáš si, když ho v tom nákupním centru vidíš: „jo tak tohle je můj (krásný) chlap“ a jsi na něj pyšná? Nemůže to mít prostě jen stejně, že by si taky chtěl říct: „jo tohle je má (krásná) žena“ a být na tebe pyšný? Někteří prostě chtějí žít naplno a místo šedého průměru si chtějí ten život užít. Do postele taky stačí pyžamo… ale ono je pyžamo a pyžamo… a co si budeme povídat, někteří se prostě oblékat neumí (hlavně chlapi) tak buď ráda, že ten tvůj ano

• Citovat
  • Upravit
14129
27.10.23 16:23

Já mám chlapa, co nosí rozdrbany trika a tepláky. 😅 dost často mu na nějakou volbu jeho oblečení říkám, ze to tedy ne. On se sice trochu urazí, ale jako red flag to nebere, jinak bychom spolu asi uz nebyli. 😁
Musíte být na podobne vlně. Nám je spolu v dzinech a triku, mikine, dobře. Vám by mělo být spolu dobře v trochu hezcim oblečení. Já bych třeba oblečení zvládla, ale nedala bych, kdyby chlap po mě vyžadoval vždy krásný gelovy nehty a prodlouženy rasy - třeba. Buď by to snesl on, a nebo bych na takové neshodě klidne ukončila vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32498
27.10.23 16:25

Tak on je zvyklý chodit oblečený elegantněji i do supermarketu, ty ne…tak asi by chtěl, abys nechodila tak obyčejně, ale trošku lépe…chápu, že když má košili a elegantní boty, že se k sobě oblečením nehodíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.10.23 16:25

Chodíš se sebestředným snobem. Měla jsem takového ex.

Současný přítel se obléká sportovně. Do oblečení mi nekecá (jen teda prská, že už to není kam dávat), jen se občas chechtá, když mě vidí v nějakých šatech s větší sukní.

Je na tobě, jestli na to přistoupíš. Ale rozhodně bych chtěla, aby mi financoval styl oblékání, který preferuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
27.10.23 16:35

Muj muz mi do oblekani nemluvi, ja jemu taky ne. Myslim, ze mate trochu jine priority v oblekani (pohodli x vzhled) a rad by te zmenil blize ke sve predstave dobre oblekane zeny. Kdybych citila ze ma pravdu, zamyslela bych se nad zmenou. Ovsem v tebou popisovanych situacich jsem na tve strane.

• Citovat
  • Upravit
14852
27.10.23 16:36

Jako jako “říká do oblečení”? Jakoze otevře mou skříň, strčí hlavu mezi kominky a něco tam říká?

A jestli se ptáš, zda mi “mluví do oblékání”, no tak když mám něco, co mu vyloženě neštymuje, tak mi to zkritizoval a já to dala nakonec pryc :lol: a naopak to platí též samozřejmě :lol:

Příspěvek upraven 27.10.23 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17203
27.10.23 16:37

Ahoj,
nevidím nic špatného na tom, jak se oblékáš.
Já bych si vzala asi to samé. :think:
Nikdy mi nikdo do oblékání nemluvil.
Asi se budeš muset připravit na to, že teď budeš trávit více času nad žehlením jeho košil. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
27.10.23 16:43

V předchozím vztahu jsem zažila opačný extrém. Já chodila vždy elegantně, ani se psem bych tehdy nešla v teplácích/legínách. A partner nosil převážně sportovní oblečení, max rifle a polokošili (oblek jen v nejnutnějším případě), problém byl v tom, že mi lodičky, saka, halenky, líčení, nehty apod. postupně i zakazoval. Nakonec nebyl rozdílný jen styl oblékání, ale i celkový životní styl, hodnoty a pohled na budoucnost, výchovu apod., takže ta nekompatibilita jen rostla.

Bohužel nemyslím, že tohle je věc, která by se snadno vyřešila, pokud se jeden z vás nepřizpůsobí stylu, nebo spíše hodnotám a pravidlům, toho druhého. Budete muset zkusit najít nějaký kompromis, aby když jdete společně, jste nebyli každý jako z jiného světa, což je asi i to co partnerovi vadí.
Manžel třeba má minimum naučených společenských pravidel, co se týká vhodnosti oblečení, ale nechá si do toho mluvit, protože ví, že v mojí rodině na tom záleží a přizpůsobil se.

Tím neříkám, že tvůj nebo jeho způsob oblékání je špatně. Jen je problém, že nejste kompatibilní a každý to vidí jinak.

Příspěvek upraven 27.10.23 v 16:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria