Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
Je mi 30 let a už přes 2 roky jsem single.
Ze začátku jsem si to užívala, protože jsem si říkala, že určitě co nevidět někoho poznám. Ale to se jaksi nestalo, a čím déle to je, tím víc začínám panikařit.
Nejsem už zrovna nejmladší, a hlavně není kde se s někým seznámit.
V práci jsou všichni zadaní, v klubech, barech atd. jsou buď mladší a nebo cizinci.
Už jsem rozjela i Tinder
ale když se mi ten dotyčný líbil, tak nechtěl on mě a nebo naopak, ti co by měli zájem se zase nelíbí mě.
Někdy si říkám, jestli nakonec nebudu muset snížit požadavky, a budu muset být teda s někým kdo se mi ani nebude líbit, ale dost mě ta představa děsí ![]()
Jak to prosím máte vy?
Jak dlouho jste byly samy, kde jste se seznámily, a přitahoval Vás hned váš partner? Nebo to bylo spíše z rozumu?
Předem moc děkuji za odpovědi ![]()
@Eveeli píše:
Zdravím všechny![]()
Je mi 30 let a už přes 2 roky jsem single.
Předem moc děkuji za odpovědi
Ze začátku jsem si to užívala, protože jsem si říkala, že určitě co nevidět někoho poznám. Ale to se jaksi nestalo, a čím déle to je, tím víc začínám panikařit.
Nejsem už zrovna nejmladší, a hlavně není kde se s někým seznámit.
V práci jsou všichni zadaní, v klubech, barech atd. jsou buď mladší a nebo cizinci.
Už jsem rozjela i Tinderale když se mi ten dotyčný líbil, tak nechtěl on mě a nebo naopak, ti co by měli zájem se zase nelíbí mě.
Někdy si říkám, jestli nakonec nebudu muset snížit požadavky, a budu muset být teda s někým kdo se mi ani nebude líbit, ale dost mě ta představa děsí
Jak to prosím máte vy?
Jak dlouho jste byly samy, kde jste se seznámily, a přitahoval Vás hned váš partner? Nebo to bylo spíše z rozumu?
Do chlapa, ktery by me nepritahoval bych nesla, nemohla bych s nim mit sex.
Na snižování nároků je dost brzo, a na vztah z rozumu je život krátkej.. někdo se objeví, až to budeš nejmíň čekat ![]()
A musíš někoho nutně mít? Proč? Buď potkáš opravdu toho pravého, což je většinou zásah osudu, nemusíš vynakládat horlivě snahu, nebo je možnost prožít život i jinak a přece plnohodnotně.
S tim hledanim je to takove to: " Jaky prisel, takovou nasel", takze mozna ty sama jeste nejsi takova, jaka bys mela byt, abys potkala koho chces ![]()
Mne pomohlo si v sobe vyresit co se stane pokud nepotkam toho praveho a prisla jsem na to ze nic. Ze mam velkou rodinu, sve bydleni a kdyz nebudu neci manzelka a matka, tak budu teticka a bude mi fajn i tak. Zaroven jsem si uvedomila jakeho muze bych chtela pro zivot. Ano, i do te doby jsem mela seznam vlastnosti, schopnosti a pod, ale to uvedomeni mi prineslo konkretni predstavu jak takoveho cloveka poznat a ani ne do mesice tam byl a bylo jasno. A to jsem se s nim setkavala temer denne asi 5 let.
Seznamka je prostě jako loterie.. můžeš vyhrát, ale musíš obvykle učinit hooodně moc pokusů… jinak kolem 30 se už úplně jen tak asi neseznámíš (ačkoliv náhoda vyloučená není), navíc bio-hodiny, že jo, ale ještě nejsi vůbec stará, je fakt, že čím víc ženská tlačí na pilu, tím víc to nejde a chlapi to vycítí…
Já jsem se s manželem našla už ve 20, takže ve 30 (což mi bude za pár měsíců) už budu 9 let šťastně zadaná
![]()
Ale k jedné z otázek…mě se třeba ten můj chlap ze začátku vůbec, ale vůbec nelíbil
Nebyl můj typ. Byl i dost silný. Já do té doby chodila jen s hubenými. Prostě nic, žádná chemie. Ale stali jsme se přáteli a časem mě totálně dostal svou povahou, humorem, dobrým srdcem. Je gentleman a velký romantik, ikdyž na venek to nevypadalo. Sportovec se spoustou přátel, velmi oblíbený.
Stačilo pár týdnů a já mu úplně podlehla a i teď, když váží o desítky kil víc než na začátku
(a to si pamatuju, že zrovna ta váha mě od něj odrazovala), tak mi přijde strašně sexy, přitažlivý a pořád ho strašně miluju
Prostě nechápu, jak se mi nemohl líbit ![]()
Takže za mě bych se snažila obklopit novými lidmi a třeba časem taky přeskočí nějaká jiskra. ![]()
Hele našla jsem si manžela na seznamce. Klasická seznamka.cz. Ségra má odtamtud manžela taky. Prostě si napíšeš požadavky, vyselektuješ co nechceš a pak zkoušíš, někdo se najde. Nevzdávej to. Ovšem neměj to jako jedinou prioritu, pracuj na sobě, člověk se může pořád vzdělávat, najít si nový koníček, v něčem se zdokonalit… prostě žij, nečekej až toho pravého potkáš, tak teprve začneš žít.. vůbec ne. Jeď na výlet, sama, s kámoškou… s partou kamarádů. To je jedno. Neupínej se jen na to, že musíš někoho potkat.
Nejlip jsem se vzdycky seznamila pri provozovani nejake zaliby. Pravda, nepatri k nim pleteni a hackovani. Posledniho partnera jsem potkala uplne nahodou v baru a je teda mladsi, na coz si teda nemuzu stezovat ![]()
@lilith1 píše:
Do chlapa, ktery by me nepritahoval bych nesla, nemohla bych s nim mit sex.
No jo, ale jaky ma smysl mirit na 10% nejvic atraktivnich chlapku, kdyz zenska sama patri k prumeru. Takoveho chlapa nema sanci si ziskat, nebo spise udrzet. ![]()
Jde o to rozumne zhodnotit svou hodnotu na trhu vztahu a tomu se prizpusobit, jinak proste tuctovka nikoho nenajde. ![]()
Tohle je podle me nejvetsi problem prumernych žen.
@AndělkaJilemnická píše:
Hele našla jsem si manžela na seznamce. Klasická seznamka.cz. Ségra má odtamtud manžela taky. Prostě si napíšeš požadavky, vyselektuješ co nechceš a pak zkoušíš, někdo se najde. Nevzdávej to. Ovšem neměj to jako jedinou prioritu, pracuj na sobě, člověk se může pořád vzdělávat, najít si nový koníček, v něčem se zdokonalit… prostě žij, nečekej až toho pravého potkáš, tak teprve začneš žít.. vůbec ne. Jeď na výlet, sama, s kámoškou… s partou kamarádů. To je jedno. Neupínej se jen na to, že musíš někoho potkat.
Presne, zkouset to, ale obcas dat treba i sanci nekomu, kdo treba na prvni pohled nezapada do skatulky podle seznamu. protoze ten seznam proste nemusi byt dobre vymysleny.
Na první dobrou, se mi nelíbil nikdy nikdo, ani ti, s nimiž jsem později něco měla
Většinou jsme se znali déle, byli to známí, kamarádi, o kterých jsem jako o partnerech neuvažovala
Ani jsem o nic neusilovala, nehledala… prostě to jednoho dne při různých příležitostech přeskočilo
To se ale netýká seznamek…tam nikdy nic. Takže spíš koukej kolem sebe, může to být někdo, koho potkáváš, ale přehlížíš
Seznamku bych brala spíš jen jako doplněk a zábavu pro dlouhé chvíle ![]()
@Řízok píše:
No jo, ale jaky ma smysl mirit na 10% nejvic atraktivnich chlapku, kdyz zenska sama patri k prumeru. Takoveho chlapa nema sanci si ziskat, nebo spise udrzet.
Jde o to rozumne zhodnotit svou hodnotu na trhu vztahu a tomu se prizpusobit, jinak proste tuctovka nikoho nenajde.
Tak to je pěkná blbost. Už jen z principu. Mého muže bych dala klidně do těch 10 % nejatraktivnějších. Akorát že fór je v tom, že mých 10 % se nemusí vůbec, ale vůbec protnout s 10 % třeba @Sonarka a 10 % @Afrikana může být ještě úplně jinde než těch našich 20. Atraktivita přece není jen o vzhledu a je úplně subjektivní. Toto mně přijde jako ber podprůměr, protože na víc nemáš. Já se kdysi usmála na toho nejvíc sexy muže z 500 přítomných a mám ho doma
A to jsem objektivně nebyla ta nejkrásnější hvězda ze všech na místě. Přesně kvůli takovým řečím bych dřív neměla odvahu se na něj ani usmát a řekla bych si, že stejně na něj nemám. Hm, měla jsem ![]()
@Řízok píše:
No jo, ale jaky ma smysl mirit na 10% nejvic atraktivnich chlapku, kdyz zenska sama patri k prumeru. Takoveho chlapa nema sanci si ziskat, nebo spise udrzet.
Jde o to rozumne zhodnotit svou hodnotu na trhu vztahu a tomu se prizpusobit, jinak proste tuctovka nikoho nenajde.
Nejen žen. Chlapi se taky sebepřeceňují. Já lovila v době kdy mi bylo lehce po dvacítce, štíhlá postava a i jsem byla docela hezká, mohla jsem si vybírat ze sakra pěkných chlapů (a taky vybrala), ale pokoušeli se o mě kolikrát chlapi o 15 let starší nebo lehce podprůměrní, nebo obojí
dneska jsem průměr a kdybych hledala teď, tak bych musela jít s nároky dolů. Ale asi by mi to ani nevadilo, znám průměrné muže s hezkými úsměvy a smyslem pro humor. Umím si to představit.
@Řízok píše:
Přesně. Třicet let je již na seznamování sám o sobě handikap a ještě si myslet, že když jsem sama šedá myš, tak ulovím nějakého charakterního krasavce. Zkoušet to pořád na seznamce a snížit nároky na vzhled. Spíš koukat na charakterové vlastnosti.