Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Jenze to prave neni varianta pro kazdeho…jak vidis tady, ne kazdy chce/umi, byt sam…a tak jsou to pak vztahy plne kompromisu, ustupku a dalsich problemu…jen aby clovek nebyl sam…a v tom vyssim veku, se ty ustupky jeste nasobi…ja jsem sama 4 roky, kdyz nepocitam meho vzdaleneho milenceA taktez to nepovazuji za nic, co by se nejak muselo resit a lamat pres koleno…uz jsem i vzdala hledani pres seznamku, asi na to nejsem typ…
V dnesni dobe, byt sam, neni nic vyjimecneho. Takze to budto prijde to prave orechove, kde si sednu na zadek
nebo radeji nic. Protoze k cemu mit nekoho, koho vlastne ani moc nechci
![]()
myslim si, ze sadnut si z niekoho na zadok mas vacsiu sancu skor v prvej polovici zivota, ako v tej druhej
@Mkmkz píše:
myslim si, ze sadnut si z niekoho na zadok mas vacsiu sancu skor v prvej polovici zivota, ako v tej druhej
Tak naposledy se mi to stalo pred 4 lety…takze sance jeste je ![]()
@Sonarka píše:
Tak naposledy se mi to stalo pred 4 lety…takze sance jeste je
ano, len aby si nemala nerealisticke ocakavania
tym nechcem povedat, ze nestretnes lasku, ale clovek sa prirodzene vyvija..
@Mkmkz píše:
ano, len aby si nemala nerealisticke ocakavaniatym nechcem povedat, ze nestretnes lasku, ale clovek sa prirodzene vyvija..
Tak ja nic neocekavam…spis vyckavam, co prijde
A bud to bude ono, nebo ne…
Ja treba ted v tech 34 letech, jsem se zamilovala mnohem vic naplno, nez treba v 16
Vlastne to bylo uplne nejvic ![]()
@Zvonimírek píše:
Jo jo, například ten rozdíl mezi tím, když je někdo vyrýsovanej a není, tam je opravdu velký, to neříkám jen já nebo ty, ale spouta chlapů porovnala rozdíl mezi tím „kdysi“ a „teď“ (ať v dobrém či špatném).![]()
Řekni ten samej vtip jako vyrýsovanej a nevyrýsovanej a uvidíš ten rozdíl u 10holek v průměru.
Samozřejmě je pravda, že obličeje si často ženský vybíraj šílený, i ty hezký ženský. Ale na tělo daj hodně. Nesmíš bejt moc tlustej či moc hubenej, takhle to řeknu. Vyrýsovanej pak lepší než když nejsi, ale pokud si k tomu tak nějak přirozeně velkej a hromotluk, tak ti podlehnou.
Tak ale právě ta forma není úplně o tom, co kdo dostal do vínku, ale o tom, jak žiješ a jak se udrzujes. Takže za mě relevantní. Nemusíš absolutně vypadat jako Brad Pitt, ale prostě pokud nemáš 30kg navrch nebo naopak 60 i s postelí, máš hezký zuby, padnoucí oblečení a voníš, Tvoje šance na seznamovacim trhu jsou velmi slušné, i když nemáš extra hezký obličej, jsi malý nebo od 25 plešatý. Tyhle věci nejsou reálně problém pro hledání vztahu
stejně jako u ženských nejsou ve skutečnosti problém třeba malý prsa.
Dnes je ta doba zvlastni.
Mam 2 kamaradky. 1 je sama co ji znam, nedivim se, nikoho nehleda, dost cestuje a vztahy nikdy moc neresila. Kdyz chce sex vzdy si chlapa najde. Nekdy na dyl a nekdy jen na kratko. Funguje tak fakt dobrych 10 let. Nyni ji bude 33, hodiny netikaj a momentalne je na par tydnu nekde v Thajsku. O chlapy nikdy nouzi nemela. Spis naopak. Casto jeji benefitni kamaradi koncili se zlomenym srdcem.
Druha kamaradka je zase uplne jinde. Pro me je dokonce fyzicky atraktivnejsi respektive, prijde mi hezci, prirozenejsi. Ta je sama 7 let. Ma 2 deti. Byvaly je chvilemi psychopat a v podstate nonstop se s nim soudi. Furt. Chlapa hleda usilovne a to pres seznamky. Sesla se snad uz minimalne se 100 neli vice muzi a nic.
pritom je zcela normalni, podle me velmi chytra zena, ma 2 deti a super praci, nadprumerne placenou, vlastni byt, auto. Kdyz by mela chlapa tak se postara, rada vari, je to typ do nepohody. Stalo se ji toho tolik, ze jsem si kolikrat rikala, kdy ji „cvakne“, no a nic… hleda a zkratka nic. A to neni ani narocna na vzhled, typove mi prijde, ze se ji libi „klasickej“ chlap, tj. ten typ, ktereho potkate vsude.
Inu kde je problem? V lidech? V dnesni dobe, kdy se lidem vtlouka do hlavy individualismus? V tom, ze se mame moc dobre?
Tezko rict. Jedno vim jiste, vsimam si, ze single lidi at uz zeny/muzi jsou casto vesmes uspesni, chytri a sobestacni. Naopak ti „nesingle“ jsou casto ti „jednodussi“ a ted tim tady nechci rozpoutat vasnivou diskuzi chytrej vs blbej o tom to primarne neni. Spis ti uspesni casto reknou: deti si poridim az na to budu mit, nebudu s nekym jen abych nebyl sam, nechci to a to.
Jednodussi clovek, nemyslim blbej ale zkratka prumerny clovek nad tim uplne tak nepremysli, zkratka to nejak dopadne a tak se asi snaz zada nez nekdo, kdo si dost lehce spocita kdy to pro nej je vyhodny a kdy ne, protoze treba hned vidi i ty nedostatky/chyby a vic kalkuluje.
Nebo je to jen tim, ze cim dal tim vic lidi se boji, ze jim bude ublizeno, ze to bude bolet, protoze ono to boli a vztah nikdy nebude sazka na jistotu, protoze je tam aspekt druheho cloveka. Kdezto kdyz jste sami a neco se stane, tak je to v drtivy vetsine Vase chyba a muzete nadavt jen sobe, cili ta „bolest“ je pak jina, nez kdyz Vam nekdo neco at umyslne ci neumyslne udela.
No a posledni stezejni vec je komunikace. To je nejvetsi kamen urazu.
@Eveeli píše:
Zdravím všechny![]()
Je mi 30 let a už přes 2 roky jsem single.
Předem moc děkuji za odpovědi
Ze začátku jsem si to užívala, protože jsem si říkala, že určitě co nevidět někoho poznám. Ale to se jaksi nestalo, a čím déle to je, tím víc začínám panikařit.
Nejsem už zrovna nejmladší, a hlavně není kde se s někým seznámit.
V práci jsou všichni zadaní, v klubech, barech atd. jsou buď mladší a nebo cizinci.
Už jsem rozjela i Tinderale když se mi ten dotyčný líbil, tak nechtěl on mě a nebo naopak, ti co by měli zájem se zase nelíbí mě.
Někdy si říkám, jestli nakonec nebudu muset snížit požadavky, a budu muset být teda s někým kdo se mi ani nebude líbit, ale dost mě ta představa děsí
Jak to prosím máte vy?
Jak dlouho jste byly samy, kde jste se seznámily, a přitahoval Vás hned váš partner? Nebo to bylo spíše z rozumu?
Ujel vlaček motoráček…
@Řízok A proč by průměrná žena neměla chtít chlapa z horní 10 %? Vtip je v tom, že průměrná česká žena je násobně hezčí než prumerný český muž. Tím se nechci Čechů nějak dotknout, ale tady jsou ženské opravdu pěkné, v porovnaní s nekterými nejmenovanými evropskými zeměmi. Jinde maji zase hezčí muže v populaci. A to ani nezmiňuju že vzhled je jen jedním z požadavku, většina lidí jich má více. Pak někoho okouzlí, že holka je skvělá kucharka a jiného že je zapálená sportovkyne jako on.
@chloe07 píše:
@Řízok A proč by průměrná žena neměla chtít chlapa z horní 10 %? Vtip je v tom, že průměrná česká žena je násobně hezčí než prumerný český muž. Tím se nechci Čechů nějak dotknout, ale tady jsou ženské opravdu pěkné, v porovnaní s nekterými nejmenovanými evropskými zeměmi. Jinde maji zase hezčí muže v populaci. A to ani nezmiňuju že vzhled je jen jedním z požadavku, většina lidí jich má více. Pak někoho okouzlí, že holka je skvělá kucharka a jiného že je zapálená sportovkyne jako on.
Tak chtít klidně může, jenže on ten vtip není v tom, jestli je násobně hezčí, ale v tom, že jich je především násobně víc, takže se těch horních 10% zdaleka na každou nedostane
![]()
@Lorre píše:
Cím víc panikařis, tím víc pusobis zoufale a tím víc snizujes své šance na potkani vhodného chlapa. Snižovat své požadavky bys měla spíš tehdy, když sou absurdní a zbytečne, a ne se stoupajícím neúspěchem. To je přímá cesta do pekel. Ono ti nezbývá nic jiného, než pracovat skutečně s tím co máš. Vztahy mi nepřijdou zrovna jako oblast, která jde uspěchat.
Mnohem lepší cesta bude zaměřit se zas víc na sebe, rozšířit svou oblast působnosti skrze zábavu a s trochou štěstí na někoho narazis. Ono nekoluje pro srandu přísloví: přijde když to nejméně čekáš. U mě to platilo zatím vždy
S tím posledním souhlas
Taky to u mě vždy přišlo nečekaně nehledaně
A občas i nevítaně
Když jsem třeba celou střední hledala a pak před maturitou jsem si říkala, teď hlavně nikoho, ať mám klid na učení a necelý měsíc před maturou bum
No a teď jsem si taky řekla, že na to už kašlu, na seznamky už nechodím…že před Vánoci chci mít klid a neřešit nějakého chlapa…no a asi se k něčemu schyluje…
Ale nechci to zatím více rozvádět…jen řeknu, že není ze seznamky, ale z blízkého okolí…:P Tak uvidíme.
@Lorre píše:
Počkat Němec je ze hry?
No zatím ne
![]()
Ještě není zdaleka ruka v rukávě… spíš takové oťukávání a vzájemné sympatie..ale mám dotyčného nějak v hlavě, tak uvidíme no… ![]()
@Sonarka píše:
No zatím ne![]()
Ještě není zdaleka ruka v rukávě… spíš takové oťukávání a vzájemné sympatie..ale mám dotyčného nějak v hlavě, tak uvidíme no…
Volejte sláva a tři dny se radujte!!! Fakt bych Němcovi přála, abys ho konečně kopla do zadku, ideálně s tím, že máš jinýho ![]()