Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi takto. Na internetu najdete COKOLIV co chcete najít. Tedy pokud hledáte nejhorší vedlejší účinky, tak určitě najdete, že vaše dítě na ten lék umře strašlivou a bolestivou smrtí.
@Anonymní píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto lékem? Včera ho synovi (8 let) předepsala neuroložka, ještě jsem ho nezačala dávat. Když ale pročítám internet, tak mám trochu obavy vůbec začít. Děkuji moc
Ja bych diteti drogy nepodavala, pokud by to nebylo nezbytne nutné…
@Klara178 hele a presne pro tyhle predsudky se fura lidi neleci s psychikou. Co na tom, ze maj snizenou kvalitu zivota, hlavne, ze neji o hruza ta jedovata psychofarmaka.
@Anonymní píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto lékem? Včera ho synovi (8 let) předepsala neuroložka, ještě jsem ho nezačala dávat. Když ale pročítám internet, tak mám trochu obavy vůbec začít. Děkuji moc
Kazdej lek muze mit nezadouci ucinky. Ale kdyz to sedne, zrovna ten Ritalin muze dost pomoct.
@Tarjei to nejsou predsudky, obsahuje methylfenidat, coz je droga, v usa je zakazanej…může mit do budoucna nepřijímne nasledky…ale ja to globálně neodsuzuju, spise pokud to jen trochu jde, resila bych jinak…leky az poslední možnost
@Klara178 Já taky nejsem moc pro léky. Zajímaly mě ale právě ty osobní zkušenosti. O tom všem co píšete, jsem se dočetla na internetu také.
@Tarjei Moc děkuji, pokuď by opravdu pomohly, synovu kvalitu života by určitě zvýšily.
@Anonymní píše:
Mé děti ho braly. Ve všech lécích, co braly jsem se dočetla takové hrůzy, vedlejších účinků bezpočet, že jsem se také bála. Jenže mé děti mají tak silné ADHD, že se to nedalo, tak jsme to riskli. Změna byla nepopsatelná. Z divokých dětí se rázem staly normální. Jen přechod z jednoho léku na další nebyl úplně optimální, jak tam byl chvilkový propad hladiny léku, tak jsme přešli na Concertu, což je v podstatě Ritalin s prodlouženým uvolňováním. Žádné vedlejší účinky děti nemají a jsme spokojení.
@Klara178 nojo jenze treba dite s adhd tezko zklidnis…a kdyz pak plasi samo sebe tak, ze nemuze premejslet…
@Anonymní píše:
@Klara178 Já taky nejsem moc pro léky. Zajímaly mě ale právě ty osobní zkušenosti. O tom všem co píšete, jsem se dočetla na internetu také.
Jako opravdu zalezi o jakou poruchu jde, pokud ma dite opravdu tezkou, tak to muze byt na miste, o tom zadna…ale pokud to neni tak strasne, zkusila bych resit jinak…
Jako lékárnice z povolání mám ohledně Ritalinu i zpětnou vazbu od pacientů. Většina lidí, co ho bere, říká, že jim to horzně pomohlo, že bez toho třeba nedokázali chodit do práce a normálně existovat. Maminky referují, jak se jim hrozně ulevilo, že byly fakt na umření z těch ADHD dětí, a teď vedou celkem normální životy.
@Klara178 píše:
Jako opravdu zalezi o jakou poruchu jde, pokud ma dite opravdu tezkou, tak to muze byt na miste, o tom zadna…ale pokud to neni tak strasne, zkusila bych resit jinak…
A ty se cítíš kompetentní to posoudit?
@Klara178 píše:
Moje děti se kvůli silnému ADHD mentálně opožďovali, jenom lítaly, dělaly neúčelné pohyby, křičely, dupaly, házely hračkama, válely se po zemi i venku, klidně si sedly do louže a smály se, když jsme přišly k psychiatričce, lezly po lehátku, skákaly, házely hračkama, válely se po zemi a měly nekontrolavé záchvaty smíchu, pozornost nula, bylo to šílené. Teď si je učitelky chválí, jak jsou hodné, pozorné. Mentálně vyzrály. Ano, léky nejsou optimální, ale kdybychom je nenasadily, tak jak by dopadly? A k čemu by jim bylo dobré, kdyby se rodiče nervově složili? Teď si povídáme, hrajeme, učíme. Zrovna včera si starší syn vzal logickou hru a překvapil mě, jak mu šlo řešit úkoly. Je opravdu chytrý.