Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LadyRebeka můžu se zeptat, jak vám kapičky zabraly? včera jsme je dostaly od dr. dcerka skoro dva roky, je muosi užívat kvůli nočním desum a pokud se to nezlepší, tak nás taky pošlou na neurologii. Začínáme na jedné kapicce na noc a ta včera moc nepomohla, dr říkala, že můžeme zvýšit postupně do max 5 kapek… Ale je fakt, že jsem ji to kápla až jak usnula na lžičku a dala do pusy, stejně byla tak 6 x vzhůru… Nějak nechápu princip těchto kapek, to ji má uspat na tvrdo? nebo jak to má fungovat? A kdy se pred spaním mají davat-jak dlouho před spaním?
děkuji za odpověď! ![]()
Holky kolik kapek Rivotrilu a jak často na úzkost? Mám napsáno 3 až 5 kapek.
No tak tři až pět kapek. Proč máš pocit, že je internet chytřejší, než tvůj lékař. Začni na třech.
A především si najdi psychoterapeuta či psychoterapeutku a uč se se svou úzkostí pracovat, jinak budeš úzkotná a závislá na benzodiazpiench.
Pro začátek si sežeň a přečti tuhle knihu.
@Ou píše:
No tak tři až pět kapek. Proč máš pocit, že je internet chytřejší, než tvůj lékař. Začni na třech.A především si najdi psychoterapeuta či psychoterapeutku a uč se se svou úzkostí pracovat, jinak budeš úzkotná a závislá na benzodiazpiench.
Pro začátek si sežeň a přečti tuhle knihu.
https://obchod.portal.cz/…ost-a-obavy/
já vím, ale ja často?
To mi neřekla, mam napsáno na lahvičce je 3 až 5 kapek při úzkosti.
@Anonymní píše:
já vím, ale ja často?To mi neřekla, mam napsáno na lahvičce je 3 až 5 kapek při úzkosti.
To znamená při úzkosti! Pokud ti bude tři dny dobře, brát to nemusíš! Také si občas musím Rivotril vzít, ale mám prášky a zabírají okamžitě! Ale pokud by se měli brát častěji, tak na ně pozor, je to navykové!!!
@PitbulLenka píše:
To znamená při úzkosti! Pokud ti bude tři dny dobře, brát to nemusíš! Také si občas musím Rivotril vzít, ale mám prášky a zabírají okamžitě! Ale pokud by se měli brát častěji, tak na ně pozor, je to navykové!!!
Rozumím, děkuju za odpověď. A jde to vzít třeba 2× denně?
@Anonymní píše:
Rozumím, děkuju za odpověď. A jde to vzít třeba 2× denně?
Myslím, že jo pokud se úzkost vrátí!
, ale všeobecně je lepší to brát co nejméně! Já to beru převážně při úmrtí nějakého mého zvířátka a vezmu třeba ráno a pak na noc! Ale stačí mi max dva dny a pak se s tím smířím! ![]()
@PitbulLenka píše:
Myslím, že jo pokud se úzkost vrátí!, ale všeobecně je lepší to brát co nejméně! Já to beru převážně při úmrtí nějakého mého zvířátka a vezmu třeba ráno a pak na noc! Ale stačí mi max dva dny a pak se s tím smířím!
Já to mám napsáno na silné celodenní úzkostné stavy. Beru i antidepresiva. O možném vzniku závislosti vím.