Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj dnes jsme na neurologii dostali pro dceru na noční zklidnění Rivotril kapky. Chci se zeptat jestli je někdo bral či jeho děti a měli nějaké nežádoucí účinky, v létáku píšou, že se mohou dostavit dýchací problémy, mám z toho docela strach. Dcera má 19 měsíců a před rokem rivotril dva dny brala taky a nic se jí nestalo, ale i tak mě zajímá jestli krom zahlenění, které jsem našla, vás postihlo něco jiného, děkuji moc.
Nesmíš ji předávkovat, pak by došlo k negativním účinkům. Snad doktor ví, co předepisuje, ne?
![]()
Palošku to je mi jasné dostává 5 kapiček na noc. Ale víš jak toje. Léky nesnáším, ale ona nebyla už jiná možnost bohužel.
Tak nezbývá, než hlídat mimi. Jinak ti bohužel neporadím, promiń. Jsem ráda, že to zatím nepotřebujem. A z jakého důvodu ten Rivotril dáváte? Moc ti malá v noci řádila? nedala se jinak uklidnit? Nebo nějaká genet. zátěž?
![]()
No, nežádoucí učinky by neměly být, možná zpočátku trochu, nebo při předávkování. Co vím, tak nejčastěji u nás byly lidi ospalí, svalově unavení (trochu jak hadrová panenka) a slinili. ale to jen než se našla ta vhodná dávka. ![]()
nejnebezpečnější je tam asi ta možnost závislosti ![]()
Rebeko - já už jsme ti psala, Rivotril mám jako akutní lék, když je problém.
Určitě bych se nebála. Když byla Kity malá, dostal s e mi na něj, do dnes jsme nepochopili jak.
Při pumpování žaludku řešili, kolik toho snědla, že malé množství nevadí, protože se dává dětem.
Je to antiepileptikum, které zklidňuje pocity úzkosti a děsy běsy. JO mám astma a teda s Rivotrilem problém fakt nemám.
Já z něj při první dávce byla jak pytlem praštěná ještě další den
ale jinak v pohodě a v mém případě dospěláka žádní negativní účinky se neprojevily.
Jen velké upozornění. PŘI DLOUHODOBÉM PRAVIDELNÉM UŽÍVÁNÍ (třeba denně několik měsíců)JE SILNĚ NÁVYKOVÝ.
Vem toto na vědomí, když lék dáváš. POkud se strachem ze závislosti budeš řídit a léky dáš opravdu jen, když je akutně potřeba, nebála bych se.
Já se za 10 let užívání k závislosti nedostala… naštěstí.
Holky ELinka již od narození takže 19 měsíců nespinká a začlo se to zhoršovat chtěla spát a nemohla usnout, přes den ospalá a podrážděná. Takže na zkoušku dostala jen na zklidnění na týden 5 kapek rivotrilu déle né. Plus magneB6. Tak dneska spinkala a jen dvakrát se vzbudila tak je to lepší uvidíme po týdnu.
Beko divím se,ž e to dr neřešila už hooodně dávno, pokud tak dlouho nespinká.
Oni nám řekli, že jí nic není, dělali jí i EEG. Prostě že mám vydržet.
Jinak vzbudila se v 22hodin a chtěla mě tak jsem šla a spala semnou ve 4 se vzbudila a pak až v 7. Dnes není ani protivná a je vyspaná. Popravdě včera mě doktorka zaskočila, řekla mi, která matka by odložila dítě do postýlky ![]()
To za sebou musíte mít těžké období, obdivuju tě. Tak si aspoň trochu oddychnete. snad něco zabere ![]()
ahojky ja sice nemam miminko ale i přesto ti napišu , mam 8leteho syna zjistili mu epilepsii a nakonec už 14dni bere rivotril ted u konečne davky v tabletkach 2-1-2 občas omdliva někdy upadne, přibral během měsice 3kg ma take dalěi leky jako keppru a nebo depakin a jsem ztoho neštastna celkem 9 prašku pa
Dobry den chtela bych se zeptat jestli rivotril kapky pusobi i na bolest zad, zubu atd
Ahoj, chci se zeptat, má některá aminka zkušenost s kombinací kapky Riv. a Phenemalethen tabl. proti epilepsii u batolete? Máme právě tuto komb. navíc s Kepprou ( momentálně vysazujeme, nezabírá), ale zajmalo by mně, jak moc to tlumí. Doktoři u našeho přpadu nemají moc možností, tak se přiklonili až k této. Ale mám strach, že se naše malá už ani neusměje. Usmívala se před touto dardou léků, aspon trochu, a i když prodělávala záchvaty, ale ted, posl. 2 měs. už nee
Tak by mně zajmalo, jestli už s touto komb. má někdo zkušenost.
@LadyRebeka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to dopadlo s Vaší holčičkou a Rivotrilem?
Můj syn (14 měs) má obrovské problémy se spaním (denním/nočním), trvá to od narození, od doby, co chodí je to ještě horší (přes den téměř nespí, v noci se budí i á 1-2 hodiny), vyzkoušela jsem OPRAVDU VŠE a bez většího efektu. Nyní je na něm už vidět, že je opravdu unavený, nevrlý, nevyspalý. Když se náhodou zadaří a je lepší noc, tak je hned mnohem veselejší. Byli jsme na neurologii, dělali EEG, teď jsem našla na mailu zprávu od paní doktorky, že EEG je v pořádku a že by doporučila malou dávku Rivotril kapky.
Bojím se nežádoucích účinků… Za jak dlouho u Vaší dcerky kapky zabraly, jak dlouho je brala a po vysazení pak už spinkala dobře? a měla nějaké nežádoucí účinek? Děkuji moc