Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@vaks tak to musel slupnout ten feťák toho teda dost, tuším že max. dávka je 6mg za 24h a oni mají docela velkou toleranci v tomto takže ještě možná víc. Každopádně lidi se bojí některých léků úplně zbytečně, protože někdo vypustí do éteru špatnou indikační skupinu například rivotril je antidepresivum. Přitom poškodit se třeba paracetamolem je daleko jednodušší…
Ty dávky jsou mega vetsi,ale hraje tam roli i ten „dojezdovy stav“,vyzdimane telo po perniku a na to si zobne par 2mg BZD..utlumi si dychani/zastava..u nas se pri tezkych detoxech davkovani taky bohuzel nedodrzuje..nejde to,kdyz nekdo prijde se zavislosti napr.na 1mg Neurolu(a nebavim se o uzivani 1×-3×d),tak ho musime pokryt jinymi BZD napr.Rivotril pred epi-zachvaty v hodne vysokych davkach,ale mame 24h.monitoring..mame stejne myslenky
zrovna jsem v noci pri psani prispevku uvazovala nad tim,jakeho"zabijaka"ma kazdy v lekarnicce,aniz by si to uvedomil.. ![]()
taky mam třes v rukou, na neurologii všechna vyšetřeni ok, rivotril mi nezabral, chteli mi dat AD a to ja nechtela, to radeji at se mi ty ruce trepou nez brat AD
ale kdyby mi ten rivotril zabral, klidne bych ho brala dál…
Stačí se jednoduše zeptat aspoň lékárníka, než číst bludy na internetu. Rivotril je sice benzodiazepamine, ale jiné podskupiny než Xanax, Neurol a podobně. Primárně se používá dlouhodobě na léčbu epilepsie. Rovněž na léčbu panické poruchy. Využití má širší. Může být též předepsán na uklidnění. A ve slabších dávkách není návykový, ani když ho budeš brát roky.