Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Syn jede zítra se školou na celodenní výlet. Oběd mají mít s sebou. Chce za každou cenu řízek, ale já mám trochu obavy, jak takový řízek v tom horku vydrží, od rána třeba do dvanácti..Stačí zabalit do alobalu? Nebo máte vychytané nějaké chlazení
? Kdyžtak díky za nápady
Výlet bez řízku není výlet
. Vždycky dělám dětem buď řízek nebo domácí tripsy kuřecí. Vydrží v pohodě. Zabal to do alobalu.
Chleba a buď opravdu kyselý okurek do sáčku nebo nějakou zeleninu. Ale dávám toho přiměřeně. Je mi jasné, že si chtějí i něco koupit někde.
Tak at si koupí něco na nádraží nebo na cestě- i bagety sežene se stressy. v těchto vedrech bych nic takového nedávala. Syn jede v úterý do Prahy tak si koupí něco tam ![]()
Odrostli jsme na tom dětství
Dala bych ho do ledničky v alobalu, vyndala až těsně před odchodem a pak případně ještě zabalila do utěrky jako trochu termoizolace. Těch pár hodin to ustojí.
Dávám nejdřív zchladit a chvíli před odchodem zabalím do alobalu. Ono si to chvíli udrží nižší teplotu.
A nedělej, že dítěti dáš pouze peníze, ať si koupí 🙏. To nedělej. Nespoléhej pouze na to. Třeba v době oběda bude spěch na nějaký přesun. Nebude čas, ať si něco koupí. A pak bude třeba další hodinu nebo dvě bez jídla? Takže nějaké jídlo určitě + sladkost. Vůbec bych se chleba a řízků nebála. Vždyť se to i za nás bralo na výlet. Mám špatnou zkušenost, když jim rodiče dají pouze peníze. Pak se právě nestíhá. Nemá jídlo, ale má ty peníze. Na nádraží nefunkční automat a nic víc. Takže se s takovým dítětem rozdělím o svou svačinu. Protože to člověku prostě nedá. A ve finále se jeho maminka pouze zeptá, že ony se rozdávaly svačiny? Zažila jsem to na školních výletech i na táborových.
Přes noc vychladit v lednici, pak zabalit do alobalu a ještě do novin. A do batohu až těsně před odchodem. Je to tepelně upravené a mělo by to do oběda vydržet. Určitě sebou bude mít láhev s pitím. Pokud pití také vychladíte a pak dáte do batohu, tak pomůže udržet jídlo déle v chladu. Na to, že si něco koupí, bych nespoléhala. Záleží kam jedou.
@spiritt píše:
Syn jede zítra se školou na celodenní výlet. Oběd mají mít s sebou. Chce za každou cenu řízek, ale já mám trochu obavy, jak takový řízek v tom horku vydrží, od rána třeba do dvanácti..Stačí zabalit do alobalu? Nebo máte vychytané nějaké chlazení? Kdyžtak díky za nápady
Jasne ze rizek. Navic pokud si ho sam preje.
Poradne vychladit a do obeda to vydrzi. ![]()
@spiritt píše:
Syn jede zítra se školou na celodenní výlet. Oběd mají mít s sebou. Chce za každou cenu řízek, ale já mám trochu obavy, jak takový řízek v tom horku vydrží, od rána třeba do dvanácti..Stačí zabalit do alobalu? Nebo máte vychytané nějaké chlazení? Kdyžtak díky za nápady
Já dala oboum klukům řízky, zeleninu… Nespoléhala bych se na to, že si někde něco koupí… Nejmladší byl v Praze a ani zmrzlinu si koupit nemohli ![]()
Urcite vydrzi. Taky jsme ho jako dite mivala a nic se mi nestalo ![]()
A mamka ho davala do alobalu a pak jeste do igelitaku ![]()
Ja bych teda dala asi spis veprovy, nez kureci, prijde mi takovy,,stabilnejsi”
, ze jako dyl vydrzi. Mezi chleby, k tomu kyselou okurku a hodne zeleniny k tomu.
Myslim, ze Tescoma, nebo kdo prodava takove male termotasky na svaciny, vejde se do nich akoral mala krabicka se svacou…
Vyrostli jsme na tom a taky to dětem dávám. Smažím ráno(dělala to i mamka), trochu nechat odstát a do alobalu.
Já jsem srab. Já bych k tomu řízku přidala takovou tu chladící vložku do lednice/mrazáku.
@Havlova píše:
Já jsem srab. Já bych k tomu řízku přidala takovou tu chladící vložku do lednice/mrazáku.
Jak jsi přežila dětství?