Řízek na výlet do batohu?

1221
26.6.22 15:26

Řízek na výlet do batohu ?

Syn jede zítra se školou na celodenní výlet. Oběd mají mít s sebou. Chce za každou cenu řízek, ale já mám trochu obavy, jak takový řízek v tom horku vydrží, od rána třeba do dvanácti..Stačí zabalit do alobalu? Nebo máte vychytané nějaké chlazení :D? Kdyžtak díky za nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
26.6.22 15:32

Výlet bez řízku není výlet :oops:. Vždycky dělám dětem buď řízek nebo domácí tripsy kuřecí. Vydrží v pohodě. Zabal to do alobalu.
Chleba a buď opravdu kyselý okurek do sáčku nebo nějakou zeleninu. Ale dávám toho přiměřeně. Je mi jasné, že si chtějí i něco koupit někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
26.6.22 15:35

Tak at si koupí něco na nádraží nebo na cestě- i bagety sežene se stressy. v těchto vedrech bych nic takového nedávala. Syn jede v úterý do Prahy tak si koupí něco tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
26.6.22 15:38

Odrostli jsme na tom dětství :-D Dala bych ho do ledničky v alobalu, vyndala až těsně před odchodem a pak případně ještě zabalila do utěrky jako trochu termoizolace. Těch pár hodin to ustojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
26.6.22 15:39

Dávám nejdřív zchladit a chvíli před odchodem zabalím do alobalu. Ono si to chvíli udrží nižší teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.22 15:43

A nedělej, že dítěti dáš pouze peníze, ať si koupí 🙏. To nedělej. Nespoléhej pouze na to. Třeba v době oběda bude spěch na nějaký přesun. Nebude čas, ať si něco koupí. A pak bude třeba další hodinu nebo dvě bez jídla? Takže nějaké jídlo určitě + sladkost. Vůbec bych se chleba a řízků nebála. Vždyť se to i za nás bralo na výlet. Mám špatnou zkušenost, když jim rodiče dají pouze peníze. Pak se právě nestíhá. Nemá jídlo, ale má ty peníze. Na nádraží nefunkční automat a nic víc. Takže se s takovým dítětem rozdělím o svou svačinu. Protože to člověku prostě nedá. A ve finále se jeho maminka pouze zeptá, že ony se rozdávaly svačiny? Zažila jsem to na školních výletech i na táborových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
26.6.22 15:45

Přes noc vychladit v lednici, pak zabalit do alobalu a ještě do novin. A do batohu až těsně před odchodem. Je to tepelně upravené a mělo by to do oběda vydržet. Určitě sebou bude mít láhev s pitím. Pokud pití také vychladíte a pak dáte do batohu, tak pomůže udržet jídlo déle v chladu. Na to, že si něco koupí, bych nespoléhala. Záleží kam jedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
26.6.22 15:54
@spiritt píše:
Syn jede zítra se školou na celodenní výlet. Oběd mají mít s sebou. Chce za každou cenu řízek, ale já mám trochu obavy, jak takový řízek v tom horku vydrží, od rána třeba do dvanácti..Stačí zabalit do alobalu? Nebo máte vychytané nějaké chlazení :D? Kdyžtak díky za nápady

Jasne ze rizek. Navic pokud si ho sam preje.
Poradne vychladit a do obeda to vydrzi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
26.6.22 16:01
@spiritt píše:
Syn jede zítra se školou na celodenní výlet. Oběd mají mít s sebou. Chce za každou cenu řízek, ale já mám trochu obavy, jak takový řízek v tom horku vydrží, od rána třeba do dvanácti..Stačí zabalit do alobalu? Nebo máte vychytané nějaké chlazení :D? Kdyžtak díky za nápady
:roll: proč by řízek nevydržel v batohu? na řízku v batohu vyrostly už generace lidí, moji rodiče mají 60 + a všechny výlety dostávali řízek do batohu,
a řízek vydrží i o dost víc hodin, od dětství jezdíme na dovolenou do Itálie, Chorvatska ba i Španělska autobusem - vždy s řízkama - cesta do Valencie trvala 32 hodin, přežily řízky, přežili jsme bez ztráty kytičky i my
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
26.6.22 16:01

Já dala oboum klukům řízky, zeleninu… Nespoléhala bych se na to, že si někde něco koupí… Nejmladší byl v Praze a ani zmrzlinu si koupit nemohli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.6.22 16:10

Urcite vydrzi. Taky jsme ho jako dite mivala a nic se mi nestalo :mrgreen:
A mamka ho davala do alobalu a pak jeste do igelitaku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
26.6.22 16:31

Ja bych teda dala asi spis veprovy, nez kureci, prijde mi takovy,,stabilnejsi” :mrgreen:, ze jako dyl vydrzi. Mezi chleby, k tomu kyselou okurku a hodne zeleniny k tomu.
Myslim, ze Tescoma, nebo kdo prodava takove male termotasky na svaciny, vejde se do nich akoral mala krabicka se svacou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.6.22 16:54

Vyrostli jsme na tom a taky to dětem dávám. Smažím ráno(dělala to i mamka), trochu nechat odstát a do alobalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42118
26.6.22 17:58

Já jsem srab. Já bych k tomu řízku přidala takovou tu chladící vložku do lednice/mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.22 18:07
@Havlova píše:
Já jsem srab. Já bych k tomu řízku přidala takovou tu chladící vložku do lednice/mrazáku.

Jak jsi přežila dětství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport