Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky děvčata, myslíte si, že mám šanci na schválení rizikového těhotenství, když mám stresující zaměstnání? Já osobně si myslím, že by mi to doktor nenapsal, jak mu asi vysvětlím, jak hodně stresující to pro mě je..dnes to může říct každá, která se chce ulít…no ale já mám opravdu strach, aby vše bylo v pohodě, pracuji na exekucích, každou chvíli někdo řve, vyhrožuje nebo brečí do telefonu, mám práce nad hlavu, kolektiv nic moc, šéf nedokáže u vedení prosadit sebemenší změny, které by byly zapotřebí…Co jsem četla, tak se rizikovka dává spíše u problémů fyzického rázu, což chápu..ale psychika není důležitá?? tento rok jsem měla dost psychicky náročný a brala jsem přírodní antidepresiva… chci být v klidu alespoň ty první 3 měsíce
ale zase potřebujeme penízky na bydlení a výplata se hodí
co mám dělat?
Ahoj, opravdu záleží na doktorovi. Pokud je to tak, že musíš brát i antidepresiva, tak mu to řekni, trochu ot přežeň- že se v práci řve, jsou tam výhružky, občas to vypadá, že ti někdo nějakou ubalí, že chodíš na psychiatrii(psycholožce), že si musela brát antidepresiva. Snad to doktor zohlední.
Mužeš říct, že když máš špatný den, tak víc zvracíš- i z nervů, pobolívá tě břicho a pod ![]()
Psychika dělá v těhotenství taky hrozně moc, musíš být v klidu. Dneska ti snad každý doktor napíše rizikové těhotenství když mu to trochu vysvětlíš. Pokud máte aspoň nějaké peníze tak to zvládnete, radši míň peněz ale být v klidu a nestresovat se, to je to nejhorší.
Ahoj, myslím, že rozumný doktor by to pochopit měl. Vždyť v dnešní době je mít zdravé dítě přirozenou cestou spíš dar. Určitě někdo bude namítat, že těhotenství není nemoc… To není, ale nároky na ženy v zaměstnání jsou v dnešní době opravdu velké, větší než byly kdy dřív… Navíc ve spoustě článků o těhotenství píšou, že je dobré vyhýbat se stresu…Držím palce. ![]()
mag píše:
Vezmi si dovolenou.
To by byla dobrá práce, kde by dali člověku 3 měsíce dovolené… ![]()
Anonymní píše:mag píše:To by byla dobrá práce, kde by dali člověku 3 měsíce dovolené…
Vezmi si dovolenou.
A proč anonymně?
to bych taky chtěla vidět..kdyby mi dali 3 měsíce dovču, tak tady asi nezmiňuju problém stresu v práci…
mag píše:Anonymní píše:A proč anonymně?mag píše:To by byla dobrá práce, kde by dali člověku 3 měsíce dovolené…
Vezmi si dovolenou.
Protože svoje názory na dotaz tazatelky považuji za citlivé. Možná je to k smíchu, ale je to prostě tak. ![]()
Anonymní píše:mag píše:Protože svoje názory na dotaz tazatelky považuji za citlivé. Možná je to k smíchu, ale je to prostě tak.Anonymní píše:A proč anonymně?mag píše:To by byla dobrá práce, kde by dali člověku 3 měsíce dovolené…
Vezmi si dovolenou.
A mně to opět zavání zneužitím systému, navíc ostatrní narozdíl ode mě radí podvod na doktora a předpokládám, že by se k tomu hodily neomezené vycházky.
A co je na tom citlivého pro tebe?
Dobře, omlouvám se, pokud někoho moje psaní anonymních příspěvků provokuje popř. pokud jsem někoho urazila… Neradím tazatalce podvod, pouze sdělení pravdy. Toto je můj poslední anonymní příspěvek. Konkrétně: mag, nezlob se ![]()
přála bych ti mé zaměstnání…když prý podvod…pokud psychika nehraje roli (což pochybuji) tak by to podvod byl..
mag píše:Anonymní píše:mag píše:Protože svoje názory na dotaz tazatelky považuji za citlivé. Možná je to k smíchu, ale je to prostě tak.Anonymní píše:A proč anonymně?mag píše:To by byla dobrá práce, kde by dali člověku 3 měsíce dovolené…
Vezmi si dovolenou.A mně to opět zavání zneužitím systému, navíc ostatrní narozdíl ode mě radí podvod na doktora a předpokládám, že by se k tomu hodily neomezené vycházky.
A co je na tom citlivého pro tebe?
proč hned podvod? Nemyslím si, že když řekne, že je jí špatně, tak to bude podovod
Tak ne podvod, ale lhaní to je. Mně prostě takové chování odpuzuje a pokud si někdo chce odpočnout od práce, tak to jde jinak. Ale u nás se dávají nemocenský na pozdrav a nejen u těhotných, pak se divíme, že se zkrouhnou všem na nemocenské vycházky, dobře nám tak.