Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den,
máte prosím zkušenost, jak udělat řízky, aby se při otáčení nepotrhala strouhanka? Roky je dělám v troubě a vkládám do rozpáleného oleje a když je jdu otočit, strouhanka drží víc na pekáči, než na mase. Mrzí mě to. Je lepší je dělávat na pánvičce? Slyšela jsem zlepšovák, že se mají zprudka osmažit na pánvičce a potom teprve vkládat do trouby. Obaluju je po vytažení z plastové krabičky, neoplachuju, jak jsem oplachovala dřív, prý se to ani nemá, že je maso ve vakuovém balení připravené k vaření.
Poradíte prosím?
Ja rizky predsmazim v dostatecnem mnozstvi tuku na panvi a az pak dam na nizkou teplotu dopeci do trouby na pecicim papire.
Maso teda oplachuju po vytažení i to od řezníka a smažím celou dobu na pánvičce a v pohodě, do trouby dávám jen občas, ale jen na pečící papír trochu potřený olejem a jestli se mi trhá strouhanka, ted z halvy nevím, dlouho jsem je nedělala, ale když si to nepamatuju tak spíš ne ![]()
Já tedy jen smažím v pánvi a nikdy mi strouhanka neslezla
Pak přebytečný tuk tuk vysaju ubrouskama (položím několik na dno mísy a i prokládám každou vrstvu.
Když už do trouby, tak bych napřed předsmažila a pak dala do trouby.
JO, a teda vždy omývám, co já vim, kdo kde na to sahal? ![]()
Smažím na teflonové pánvi a nepřipaluje se. Pokud použiju pánev bez teflonu, taky se mi to stává.
Máš je dost obalené v mouce? Mouka je k tomu, aby udržela trojobal na mase.
Jinak klasicky smažím na pánvi, někdy dám dojet do trouby. Hlavně nepíchat. Možná když pícháš do masa, tak začne pouštět šťávu a tím pádem odpadne strouhanka. Mám pinzetu a je to geniální.
@EvcaZb píše:
Na pečícím papíru bez oleje?
Pokud jsou predsmazene, tak bez oleje. Uvidis, ze se ti ho jeste i pomerne dost vypece.
Smažím v oleji na pánvičce a v životě se mi nepotrhaly nebo neslezla strouhanka.
@Hadumi mě tak ne a to jsem docela nešika o trhání palačinek a rozpadání bramboráků bych mohla psát eseje, ale s řízkama teda žádný problém nemám… ![]()
Misto mouky obaluji ve skrobu a neodlupuje se. Skrob-vejce-strouhanka.
Já je obaluju nadvakrát. Vejce, strouhanka, vejce, strouhanka a strouhanka drží když jsem obalovala jen jednou vejce, strouhanka tak nedržela