Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, je tu někdo, kdo má doma také začínajícího jedlika
?
Pojďme si psát, co vaříme, co chutná/nechutná, poradit si.. a podpořit se ![]()
Dcerce bude 6.měsíců až 24.2.,ale. měla strašný zájem o jídlo, tak už ochutnala mrkvicku, bramboru a dyni. Po dyni se mohla utlouct ![]()
Dneska zkusím povarit cuketu s bramborem.
S čím jste začínali nebo začínáte vy?
Ahoj, jé, mojí dcerce je taky 6 měsíců 24.2.
Příkrmy už baští od ukončeného 4. měsíce ![]()
Začínala jsem klasicky s mrkví, pak brambor, brokolici, hrášek, řepu… atd. A dnes màm taky v plánu cuketu s bramborem ![]()
My mame 4 mes., kojime a dr.na prohlidce min. tyden rekla, ze uz muze zacit ochutnavat, tak zatim davame mrkev a docela ji jede, včera uz se ani nechtela dorazit mlikem, az pozdeji, a to jsme přišly zvenku - aby se mi jeste tyjo neodstavila
Kolik (lzicek cca) vam toho takhle na zacatku snedly? Mala klidne 10-15 ten 3.den, poprve jsem dala asi 6, jak se doporucuje, ale kdyz vidim ze polyka ochotne, tak pridavam o 2-3 treba dalsi den a chystam se přidat bramboru, kde je ted v zime kupujete aby byly dobre, vavuham jestli u farmaru nebo radsi koupit sklenicku. Mela jsem zrovna i bio mrkev. Varite v kojenecke nebo normal.vode z kohoutku? Ja tu mam dobrou neperlivou ve sklenene lahvi Aqua panna z Makra tak jsem ji zkusila pouzit, sklo mi prijde lepsi nez plast, ale moc kojeneckych vod ve skle asi neni, co? Nevite o nejake? Bydlime ve starsim dome, trubky tady nejsou z nejnovejsich a ani mi tu ta kohoutkova moc nechutna. A kdyz uz, radsi ji jeste prevarim nejdriv, nebo je to zbytecne, kdyz se to v tom pak vari? Kdyz byl mimino starsi, kupovala jsem kojeneckou, protoze ta mistni nebyla udajne moc kvalitni (Plzen), ale pak postavili upravnu a mela uz by byt lepsi…
Příspěvek upraven 29.01.18 v 08:03
Malá je od druhého měsíce na UM kvůli mým zdravotním problémům. A už jsme plně nahradili polední dávku mlíčka zeleninou, obcas masozeleninou
Ze začátku jsem byla opatrná skrze alergie (abych je vyloucila)
Ahoj jahudko
taky jsem kupovala aqua annu az jsem koukala na testy kojeneckych vod a byla nejhorsi z tech testovanych ![]()
Varim v normalni kohoutkove, je prevarena, takze v poradku
a snazim se kupovat na trzich zeleninu..i pro nas, kdyz neni sezona. V sezóně pestujeme svoji vlastni, ale na celou zimu to rozhodne neni.. v supermarketu nakupuji, kdyz to vypada opravdu dobre a cerstve, ale posledni dobou mi to prijde vsude oschle ![]()
Jinak ja uz mam 3,5letou dcerku a te jsem hodne vyvarela vselijake mnamky zdrave, ale jak vyrostla uz to moc nechtela
tak se tesim, ze zacnu varit mimcu a treba to bude jist take ![]()
Prvni dceru jsem kojila 2,5roku a kdyz zacala bastit take jsem ji jeste dokojila, mela jsem strach o mm a nebo jsem i zkousila odstrikat a pridat to do jidla ze zacatku, aby ji chutnalo ![]()
Dragon tak to chapu, ze jsi plne nahradila jedno mlicko, u toho um to je trosku jine..a varis masickonebo kupujes?
Dragon nejde mi te oznacit pod tvou prezdivkou, tak jsi jen dragon ![]()
@Jahudka82 zkusim najit ten test kojeneckých vod, ale už je to dlouho.. ![]()
Tady to je..https://www.stream.cz/adost/10020017-velke-nezavisle-testy-balenych-vod-nektere-obsahuji-pesticidy-bakterie-a-latky-z-plastu
@lucynka25 Ale tohle je asi jina nez jakou myslis…az budu doma, vyfotim ti tu flasku, aqua anna vim ze existuje, ale tohle je nejaka vyrobena v Italii, Aqua Panna se to jmenuje, a prave mi prijde, ze v tom skle by to mohlo byt v poho, ze se z toho nic neuvolnuje jako z tech plastu - ted je t o i docela moda, nosit si na pití sklenene flasky, ze jsou zdravejsi, ne? Bezne v obchodech kromě Makra jsem tuhle nevidela, mrknu jeste, ale do velkych obchodu s malou moc nejezdíme, chodim s ni spis do mensich kramu a kousek od domova mame farmarsky.
@Jahudka82 aha ja myslela, že je to překlep
tak to určitě ano, ve skle bude určitě nejkvalitnější z těch všech, co se prodávají v plastu..
ale tak ta recenze se bude hodit i pro ostatni ![]()
Farmářské trhy mám ráda, máte je denně nebo jen jeden den v týdnu?
@lucynka25 Teď pres zimu nejsou, az zase od konce brezna a to pak jsou 1× za 14 dni, ale mame tu prave i obchod, ktery ma otevreno celorocne, a pak je jeste jeden o kousek dal. Ja na ty vody prave taky koukala jak puk, pac do Makra se normalne nedostanu, jak je rok dlouhej a vsude jinde maji jen v PETkach. Ale muz dostal v praci nejake poukazky, tak jsem tam rychle vlitla cestou k tchanom a vzala co mi prislo pod ruku:-) Ani nebyly drahé, 15,–/ks?