Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Čauky, potřebovala bych poradit, chci dělat malé k narozeninám dort s mascarpone krémem, nevíte jestli lze tento krém použít i na potření nahoře a po stranách a lze ho pak jemně polít čokoládou jen lehce dokola, aby trošku stekl a doprostřed ozdobím nákámi čokoládovými bonbony a oreem, fererem atd? už se mi nechce delat zase další ještě máslový, tento mascarpone máme moc rádi a marcipán nechci dávat, máte někdo s tím zkušenost?
Nevím jak přesně tento krém děláš, jestli jen mascarpone nebo neco k tomu? Ja většinou míchám s tvarohem, slehackou nebo zakysankou. Na takový ty nahaty dorty stačí v pohodě, pokud do nej dam jeste ztuzovac, udrží i potah.
Já uslehám šlehačku a pak smíchám s mascarpone a cukrem, dělala jsem tak jiný desert a moc nám ten krém chutnal, ale ted chci udělat dceři piškotový klasický korpus asi třikrát rozkrojím a mezi to krém a nebyla jsem si jistá, aby to drželo tvar, aby mi to nejak bokama třeba nestékalo.
Neco takového, a nevíte z čeho udělat ten růžový přeliv na dort? díky
Jo to by držet mohlo, ale pokud to chceš mit vysoke, radši přihod ztuzovac, ať se ti to tou vahou nezboří. Ja dělám jen jeden prorez, vic odzkouseno nemám. To růžový muze byt klasická dortova poleva, co sezenes v obchodě…nebo muzes udělat z bílé čokolády a tu obarvit…
Tak dík snad se povede, možná teda udělám taky menší, at to drží a polevu zkusím, mám růžovou cukrářskou barvu, co jsem chtěla obarvit i trochu ten krém tak zkusím i šupnout do té polevy a je, uvidíme jak se to povede. ![]()
Holky, muzu udelat dort vecer a druhy den podavat? Vydrzi krem v lednici do druheho dne? Chci delat nahore vlny, takove morske tema… Dekuju ![]()
Ano vydrží, nech to pořádně naslehat přidej pro jistotu jeden ztuzovac a vydrží, ať se dílo podaří
Prosím zkušené cukrářky o radu jak na krém z mascarpone. Moje dvorní cukrářka je na mateřské a já nechci hledat slepě náhradu a riskovat. Dcera má 10 a dort chci mít top. Nejsem v pečení dortů začátečník, ale krém z mascarpone jsem nedělala jen několikrát jedla.
Chtěla bych jeden krém smetanový a druhý slaný karamel. Nemáte tip na dobrý krém?
Budu potahovat fondánem, takže ještě budu potírat máslovým. ![]()
Dělám mascarpone-tvaroh 1:2 vyslehat s trochou mouckoveho cukru dle chuti. Nebo ještě do toho naliji slehacku. Když je moc ridky tak přidám zelatinu.
@berusa.m dělám mascarpone 250g x smetana 250ml, přidám cukr, případně maliny
@lachtanice86 píše:
@berusa.m dělám mascarpone 250g x smetana 250ml, přidám cukr, případně maliny
Díky moc. I ta malinová verze mě napadla. Máme malin plnou zahrádku.
@JancaS84 píše:
Dělám mascarpone-tvaroh 1:2 vyslehat s trochou mouckoveho cukru dle chuti. Nebo ještě do toho naliji slehacku. Když je moc ridky tak přidám zelatinu.
Děkuju. Kombinace s tvarohem zní taky dobře. Šleahčku teda jenom naleješ, nešleháš ji?