RK bez smlouvy

Anonymní
27.10.16 11:24

RK bez smlouvy

Dobrý den, mám dotaz ohledně jednání RK. Prodáváme dům a rozhodli jsme se oslovit jednu menší RK. Paní přijela, vše nafotila a dala na sreality. Toť vše co udělala. Klient si dům vyhlídl, ale když kontaktoval paní v realitce, tak mu řekla, že na prohlídku ať si zavolá až asi za 4 dny. Tak klient za námi přišel sám. Nicméně já ho odkázala na jednání přes realitku. Klient si začal sjednávat hypotéku a když jí měl jistou, tak jsem několikrát žádala, aby byla složená rezervace. Paní řekla, že to je banalita, že se v realitce rozhodla jít jinou cestou. Tak jsem jí následně napsala, že si prodej uskutečníme sami, že tohle tedy ne. Co následovalo bylo hrozné, paní nám neustále volala, ječela do telefonu, naprosto neprofesionální chování. V telefonui se představovala manželovi jiným jménem, jenže manžel ji prokoukl a když jí řekl, že jestli to je ona, tak na něj spustila. Podotýkám, že jsme neměli zádnou smlouva sepsanou, jen jsme si v e-mailech vyměnili nějaké informace ohledně baráku. A když jsem se v e-mailu ptala na provizi, tak mi bylo odepsáno formou,,no, dejme tomu 40.000Kč + DPH. Jako nic co by bylo, že je to daný. Nyní mi paní z realitky vyhrožuje, že mi pošle vyúčtování na celou částku přes její právničku. Setkal jste se s tím někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
27.10.16 11:27

Velmi neseriózní jednání…pokud nemáte nic sepsaného, tak paní nemůže dělat vůbec nic…

a za co by jako chtěla tu provizi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.10.16 11:27

Jestli není žádná smlouva o tom, že realitka vás má zastupovat při prodeji, tak bych to vůbec neřešila a barák si prodala sama bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 11:28
@laska11 píše:
Velmi neseriózní jednání…pokud nemáte nic sepsaného, tak paní nemůže dělat vůbec nic…a za co by jako chtěla tu provizi???

No, vyhrožuje mi právníkem, že dle NOZ je i ústní dohoda dohodou. Což je, ale my jako tak nějak nic najisto psané a řečené neměli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.16 11:28
@iiiv píše:
Jestli není žádná smlouva o tom, že realitka vás má zastupovat při prodeji, tak bych to vůbec neřešila a barák si prodala sama bez nich

To právě děláme, protože tohle jsme z toho v šoku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.16 11:29

Jde mi sopíše o to, jestli po nás může chtít nějaké peníze, protože ona je teď jak šílená.

• Citovat
  • Upravit
5672
27.10.16 11:46

Chování nestandardní, na druhou stranu díky ní toho kupce máte.
Pokud jste si prodej chtěli uskutečnit sami, tak jste si to i sami mohli zainzerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 11:55
@Adinal píše:
Chování nestandardní, na druhou stranu díky ní toho kupce máte.
Pokud jste si prodej chtěli uskutečnit sami, tak jste si to i sami mohli zainzerovat.

No, my odstoupili na základě toho, že paní z realitky nechtěla po klientovi složit zálohu a moc s námi nekomunikovala. Je pravda, že to nafotila a dala do inzerce. Jenže pak se dál nic nedělo.

• Citovat
  • Upravit
386
27.10.16 12:24

Žádné peníze po vás chtít nemůže…její boj, že si s vámi nesepsala žádnou smlouvu…pokud bych chtěla peníze, určitě bych se chovala a zajímala jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.10.16 12:26

Nemůže po vás nic chtít, smlouvu sepsanou nemáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 12:35

Děkuji všem co mi radí a píšou, protože se v tom opravdu nevyznám, ale pořád nám vyhrožuje, že chce celou provizi i s DPH. A že její právnička to zařídí. :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
3182
27.10.16 12:39
@Anonymní píše:
Děkuji všem co mi radí a píšou, protože se v tom opravdu nevyznám, ale pořád nám vyhrožuje, že chce celou provizi i s DPH. A že její právnička to zařídí. :think: :think: :think:
A neni lepsi vzit 2000kc a jit za pravnikem ktery Vam odpovi hned nez se takhle zastrasovat? Pokud by mi vyhroozovala pravnikama tak bych ji rekla at mi rekne jmeno a ja si za ni dojdu…Nesnasim kdyz se me nekdo snazi zahnat do kouta takze ja bych to resila razne a hned a ne tady… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
27.10.16 12:44

Nic sepsano neni, dokázat nic nejde a přijde mi ze je to podvodnice co doufá ze na zaklade zastrasovani z vas vytáhne snadnych 40 tisíc. Jednou tak svagr poslal motokrosove rukavice poštou, prodaval použité ale v naprostém poradku. Za nějaký ten den začal volat a psát kupec ze rukavice byly roztrhane a poslal k fotky, a rotrhane fakt byli ale ne když jsme je odesílali. Začal vyhrožovat pravnikama a soudem, kvůli rukavicím za 300stovky. No pak jsme se dozvěděli ze to bezne dela a někdo se chytne. Chtěl i prirazku. Takže tohle mi přijde podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 12:46
@barca.hrosik píše:
@Anonymní píše:
Děkuji všem co mi radí a píšou, protože se v tom opravdu nevyznám, ale pořád nám vyhrožuje, že chce celou provizi i s DPH. A že její právnička to zařídí. :think: :think: :think:
A neni lepsi vzit 2000kc a jit za pravnikem ktery Vam odpovi hned nez se takhle zastrasovat? Pokud by mi vyhroozovala pravnikama tak bych ji rekla at mi rekne jmeno a ja si za ni dojdu…Nesnasim kdyz se me nekdo snazi zahnat do kouta takze ja bych to resila razne a hned a ne tady… :nevim:

Jako jméno toho jejího právníka? To je dobrý nápad. Dekuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.16 12:48
@catchthem píše:
Nic sepsano neni, dokázat nic nejde a přijde mi ze je to podvodnice co doufá ze na zaklade zastrasovani z vas vytáhne snadnych 40 tisíc. Jednou tak svagr poslal motokrosove rukavice poštou, prodaval použité ale v naprostém poradku. Za nějaký ten den začal volat a psát kupec ze rukavice byly roztrhane a poslal k fotky, a rotrhane fakt byli ale ne když jsme je odesílali. Začal vyhrožovat pravnikama a soudem, kvůli rukavicím za 300stovky. No pak jsme se dozvěděli ze to bezne dela a někdo se chytne. Chtěl i prirazku. Takže tohle mi přijde podobne.

My už přes ni prodávali nemovitosti a nikdy nebyl problém. Ale teď se jedná o velkou částku a ona se chová takto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová