Roboti, vesmír - tipy pro kluky 4-6

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2330
6.4.21 16:41

Roboti, vesmír - tipy pro kluky 4-6

Zdravím Vás, syn se začal hodně zajímat o vesmír, ráda bych mu něco v této tematice pořídila, máte nějaký osvědčený tip na knížku, nebo nějakou hru, stavebnici? :nevim: Případně to samé s roboty - ale nechce se mi pořizovat jen tak robota, co s tím, párkrát zmáčkne čudlík a půjde to do kouta. :nevim: Nebo co jinak hodně baví vaše předškoláky? Lega a klasických hraček máme poměrně dost. Jestli máte i nějakou osvědčenou encyklopedii nebo knížku, budu ráda za tipy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
6.4.21 16:43

Dcera má Albi kouzelný čtení Vesmír - knihu i puzzle a miluje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
6.4.21 16:49

Máme Planetárium - text je náročný, vale to dětem ani v nejmenším nevadí. A zpracování je krásné.

Dobrá je prý knížka s Astrokocourem.

Nadšení roboty u nás řeší lego a nekonečné stavění…

• Citovat
  • Upravit
2977
6.4.21 17:08

Doporučuji leporela od Svojtky, např. „Jak se žije ve Vesmíru“, to jsme kupovali za hubičku v Levných knihách. Oblíbená kniha je i „Atlas vesmíru pro děti“, koupená v rámci edice Albert, dá se pořídit i mimo tuto edici, ale stojí docela dost peněz. Doma máme i nějakou letitou encyklopedii o vesmíru, kde jsou fotografie planet. Moc se u nás neujaly knížky, kde jsou roboti a vesmírné motivy na stránce a dítě má hledat konkrétního robota podle návodu nebo počítat. Ale oblíbené jsou různé samolepkové knihy. Robota máme doma na baterky a dálkové ovládání, ale na to, jak moc ho syn chtěl, si s ním tolik nehraje. To ta leporela jsou lepší. No a samozřejmě máme různé washi pásky a nálepky s kosmonauty, pohlednice s vesmírnou tématikou, ideálně lentikulární a 3D. Loni, když to uvolnili, jsme byli v observatoři v Ďáblicích a v planetáriu v rámci IQLandie. Ač byl program v planetáriu spíše pro starší, tak ho to hodně bavilo.

https://www.databazeknih.cz/…-deti-264947
https://www.databazeknih.cz/…smiru-328299

Když se např. na webu Megaknih zadá heslo „vesmír“, kupa těch věcí od Svojtky tam vyjede, včetně atlasů, samolepkových alb (svítí ve tmě) apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
6.4.21 17:13

Zkus kouknout na zneznama.cz :think: nebo jsem viděla kartičky na prosvícení se souhvězdími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
6.4.21 19:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.4.21 19:36
@Serpentini píše:
Zkus kouknout na zneznama.cz :think: nebo jsem viděla kartičky na prosvícení se souhvězdími.

zneznama jsem neznala, hned jsem objednala, díky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
6.4.21 19:55

Ještě koukám, že Ateliér v lese má i listy Sluneční soustava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
6.4.21 19:55

@Lily Evans jsem ráda, že se líbí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.4.21 17:27

@prejeta_zaba Moji synové mají stejné záliby. K Vesmíru toho bylo řečeno už asi dost, většinu těch zmíněných knížek taky máme a líbí se. K tomu má 7letý syn ještě Lego vesmírnou stanici (donesl Ježíšek, stojí asi 2000 a k tomu má pár malých Lego sad s nějakým raketoplánem, družicemi apod.) a s tím si teda hraje hodně. K tomu je (zdarma, nezávisle na stavebnici) ke stáhnutí do mobilu aplikace Lego City Explorers, která se částečně používá s tou stavebnicí, ale je tam i pár krátkých videí která ho baví, je to hezky udělané.
K robotům bych poradila různé ty transformery - robot, co se představuje na auto - to baví našeho pětiletého. A opět Lego - tam je různých robotů víc, my máme Ninjago zlatého robota. Není na ovládání, pro syna byl ještě těžký na poskladání, přesto má velký úspěch. Jdou do něj posadit Lego panáčci, takže kluci pak dělají robotí bitvy a hrají si s ním několikrát týdně určitě (máme ho taky od Vánoc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí