Robotický čistič oken - doporučte :)

1505
28.12.21 09:49

Robotický čistič oken - doporučte :)

Ahoj, prosím o tip na kvalitního robota, co myje okna. A taky o zkušenosti, vychytávky, pokud jste ochotné se podělit. :D Díky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
28.12.21 10:38

My máme Leifheit. Jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
28.12.21 11:55

Leifheit, ušetří minimálně polovinu času. :palec: Máme francouzská okna a k těm doporučuji zakoupit tyč, ať nemusíš na židli. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
28.12.21 12:35

Ale leifheit není robot, ne? Nebo začali vyrábět i robotický čistič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
28.12.21 12:47

@Drovers Aha, já myslela vysavač na okna, tak robot ani nevím, že existuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.12.21 13:36

Máme velké plochy oken a koupila jsem Hobot 298- a doporučit ho určitě nemůžu. Kouká se na to pěkně, jak to jezdí sem a tam, ale není nad ručně umytá okna…bohužel.
Hlavní nedostatek robotů na okna vidím v tom, že je to takové „šmrdlátko“ a leštítko, ty okna to myje na sucho, jen si to tam stříká trochu čistícího prostředku (který musí být značkový Hobot a malá lahvička stojí 300), takže výsledek je asi jako když na sucho přetřete špinavé okno švédskou utěrkou. A navíc ten robot jezdí i docela pomalu, takže to trvá.
Naštěstí jsem robot koupila tam, kde šel po 14ti dnech (i použitý) vrátit.
Protože oken máme opravdu hodně a velká, zakoupili jsme nakonec vše potřebné ve firmě, která se specializuje na mytí oken- profi stěrky s dlouhými násadami a nějaký koncentrát na čištění za pár korun a výsledek se nedá srovnat.
Zajímalo by mě, pokud by měl někdo jinou zkušenost a robot mu funguje? Na internetu najdete plno pozitivních recenzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.21 19:12

Já už nějakou dobu pokukuji po mamibot w120. Nemám ráda výšky a v horním patře mi mytí oken dělá docela problém. Líbí se mi jak to funguje, ale ještě jsem ho nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
29.12.21 19:49

@magdalena85 Dívala jsem se na ten mamibot, na první pohled to vypadá prakticky stejně jako ten Hobot……viděla jste to někde, jak to funguje “na živo”? Protože já po zkušenostech s Hobotem těm, prakticky jen pozitivním, recenzím nevěřím. Není nad možnost osobního vyzkoušení, za mě opravdu vyhozené peníze. A to jsem vybírala opravdu dlouho a pečlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
16.4.22 18:19

Robot na okna

Je už tu více zkušených majitelek? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.9.23 10:29

Robot na okna

Dívám se na ty HOBOTy, je to příšerně předražené, obdobné na Aliexpressu jsou obdélník pod 100 dolarů a čtverec pod 150. Myje to určitě stejně! Hlavně ale nevěřím, že to myje, ono to zpravidla hlavně leští. S tou troškou vody to musí špínu jen rozmatlávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.6.24 02:16

Robot na okna

Mám Hobot 368, začátky s nim byli velmi krušné - ono když se okna nemyli několik let, tak je jasné, že to bude dlouho čistit a těch 12 utěrek v balení rozhodně nebude stačit. S konečným výsledkem jsem ale velmi spokojená, teď už jen pouštět robota v častějších intervalech, možná každý týden nebo měsíc - přeci jen se to myje samo :D
Zápory:

1. robot musí být neustále připojen v nabíječce, kabel je sice dost dlouhý, ale stejně musíte stále propojovat do zásuvek v jiných místnostech
  2. rohy oken neumyje, sem tam i kraje oken nejsou pořádně umyté, pod vytaženými žaluziemi nahoře samozřejmě taky není umyto, což mě nevadí, protože rámy a parapety stejně musím mýt ručně, tak předmeju i pár těchto oblastí
  3. na obklady na zdech v koupelně se neosvědčil, možná jsou to na nej příliš velké prostory oproti oknům, vždy vyčistil jen menší kousek a hlásil, že má hotovo, nebo hlásil chybu a to nejlépe úplně nahoře… (ale stejně to budu ještě zkoušet, třeba někde dělám chybu já)

Nyní popíšu postup při prvním mytí (okna spousta lidi myje 1 do roka, takže jsou pro robota hodně špinavý)

1. jako první je potřeba pustit robota se suchým uterkami, aby sebral hrubé nečistoty, lépe řečeno prach, pokud tak neučiníte, tak budete mýt a rozmazávat špínu hodně dlouho (stejně jako já ze začátku)
  2. vyměnit utěrky a nastrikate čisticí přípravek podél obvodu ne do prostřed na obě utěrky, je úplně jedno jaký přípravek, nemusí to být speciální od výrobce, tento proces můžete opakovat vícekrát, podle toho jak moc jsou okna špinavá, pokaždé však musíte měnit utěrky za nové
  3. a 2) jsou v podstatě čištění nahrubo - lze to celé přeskočit ručním mytím, ale k čemu potom jste si koupili robota, že? Taky v tomto procesu umyjte rohy oken ručně.

Pokud už jsou jen sem tam nějaké kruhy tak opět:

1. čištění na sucho
  2. vrchní úterka na sucho a na spodní malé množství čistícího prostředku nebo jen vody (velké množství prostředku může opět vytvářet kruhy)

Celý tento proces je nadlouho, ale pokud se budou okna mýt pravidelně, tak stačí jen 3) a 4) což ale stejně znamená - 4 utěrky z jedné strany okna, celé okno 8 utěrek, už z toho je zřejmé, že těch 12 v původním balení nestačí, sice se dají prát na 40 stupňů v pračce ale než by uschly… robotovi vadí příliš mokré utěrky i mokré sklo… doporučuji i dokoupit kolečka (nástavce) na utěrky ať nemusíte neustále navlekat v mezičase, jedno projetí oknem trvá robotovi asi dvě nebo tři minuty.
Na co se mi robot osvědčil úplně nejvíc, je skleněný stůl, to opravdu projede úplně všude, krásně vyleští a díky senzorům nespadne, hlavně díky tomu stolu je jasné, jak hezky můžou vypadat ta okna, takže se musí pouštět robot opravdu pravidelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
29.6.24 02:35
@Marieme píše: Více

Když to čtu, tak zlatá stěrka, voda, hadr a ruce. Jenom okno mám hotové za 10 minut včetně žaluzií, rámů a vyleštění…
Než nachystas robota, já mám minimálně jedno okno hotové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.9.24 13:52

Jaká tyč prosím mám velká okna a na některá se dostanu jen z vysokého žebříku, ale nějaká tyč a dát ho tam z okna by byla fajn chci aby si poradil i s malými okny a rohy děkuji když mi odpovíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3345
30.9.24 14:19

Ak chces mat perfektne okna tak ti robot nepomoze… Kazdopadne doma mame Hutt W9 a na beznu udrzbu staci. Akurat musis po kazdom okne premyt handricku, inak nechava smuhy, predtym musis obehnut ramy aby odtial nebral bordel atd… Ako som pisal rucnu pracu nenahradi, ale zalezi ake prisne mas poziadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.9.24 14:34

No tak já se tam nedostanu vůbec tak bych musela tak akorát vysokozdvih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie