Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dančavodová píše:Škoda, ale určitě to zkoušejte dál. Doporučuju ten čaj dělat postupně slabší. A střídat příchutě, nabízet i bylinky, čistou vodu.
@Fiducia Vodu nám právě nechce. Jediné co vzal na milost je právě ten borůvkový čaj. Vypije 700-800 ml čaje a cca 400 ml mléka, ale vodu nechce.
@Kriss Tina píše:
Hele některé děti vodu nepijou, mě ji syn začal pít až v 6 letech, do té doby by raději nepil celý den nic, než aby vypil skleničku obyč vody.
Já vím. Sama jsem byla stejná
Ale někdo dává čaj, protože si myslí, že je to lepší.
@Fiducia takže myslíte, že UM už dávat nemusíme? Nedávno jsme byli u doktorky a bylo mi řečeno, že v roce by měl půllitru toho UM vypít
@dančavodová píše:
@Fiducia takže myslíte, že UM už dávat nemusíme? Nedávno jsme byli u doktorky a bylo mi řečeno, že v roce by měl půllitru toho UM vypít
Ja bych rella, ze hodne zalezi, jak ti jinak ji. Pokid ma denne syr, lucinu, jogurt apod.,tak uz ho skoro fakt nepotrebuje. Ale ja davala umele mleko cca do 2 let, prislo mi to lepsi, nez nejake kupovane nedejboze krabicove kravske mleko ![]()
@dančavodová píše:
Myslím, že lepší je opravdový jídlo
Samozřejmě je to jako s tím čajem. Lepší, než aby nejedl, dát mu výživu.
@unuděná píše:
Ja bych rella, ze hodne zalezi, jak ti jinak ji. Pokid ma denne syr, lucinu, jogurt apod.,tak uz ho skoro fakt nepotrebuje. Ale ja davala umele mleko cca do 2 let, prislo mi to lepsi, nez nejake kupovane nedejboze krabicove kravske mleko
Dovolím si podotknout, že ani jakýkoli jiný mlíko není nutný ![]()
Jo sýr, rozhodně jogurty, s mírou tvaroh a podobně, ale kravský, nebo jakýkoli jiný mlíko člověk prostě nepotřebuje.
Jestli jde o vápník, tak třeba mák má větší obsah ![]()
@unuděná nám teda sní všechno, jogurty i lučinu má rád, je mu jedno co mu dám, teda krom UM. Takže kdybych mu dala UM jen na večer do kaše místo vody tak je to v pohodě? Dostat do něj mléko je totiž boj. Musím ho u toho oblbovat Hrnkem s čajem, takže večeře je i na 3/4 hodiny, protože pije po pár ml.
Jen teda nevím, zasytí ho kaše stejně jako UM? V noci spí celou noc a nebudí se, když se náhodou v noci vzbudí nejde uspat další 3-4 hodiny. Takže bych nerada aby se mi ve 2 vzbudil hlady a do 6 rána, kdy já vstávám bantoval ![]()
@Fiducia píše:
Dovolím si podotknout, že ani jakýkoli jiný mlíko není nutný
Jo sýr, rozhodně jogurty, s mírou tvaroh a podobně, ale kravský, nebo jakýkoli jiný mlíko člověk prostě nepotřebuje.
Jestli jde o vápník, tak třeba mák má větší obsah
Jako z logiky věci nepotřebuje, ale když vidím, jak můj syn přijde po tréninku a vylemtá půl lahve mléka, tak si myslím, že z nějakého důvodu si o to asi to tělo říká
A mák miluje, ten má skoro denně k snídani
Možná je to takový názor ze staré školy, ale podle mě ty děti do 3 let mají vyšší nároky na mléčnou složku. A i když už nejsou kojené, tak mléko, nebo opravdu hodně mléčných výrobků, ještě potřebují ![]()
@dančavodová Pokud mléko odmítá, nenuť mu ho. Kaše ho zasytí lépe, než UM. Ale na noc je poměrně těžká, tak pokud by se ti začal víc budit, tak ho spíš tlačí bříško a chtělo by to už „normální“ večeři ![]()
Ted to máte krásný pitný režim já jsem ráda, když syn vypije 250 ml čaje
a to mu nabízíme po celý den. A máme granulované aby to pil.
@dančavodová píše:
Pokud dite ji ostatni jidlo v pohode tak staci rano dat klasicky kravsky mliko a UM uz nepotrebuje. Pokud je to frfna a jidlu moc neda tak to UM je fajn jak do nej dostat nejaky ziviny navic.
@Leenvecka frfňa určitě není.
spíše malý otesánek. Celý den do sebe něco tlačí, ať už křupky nebo jídlo a když náhodou jí někdo jiný a on ne, dokáže udělat scénu, že ho určitě musí jít slyšet ve vedlejší vesnici. ![]()
@unuděná jasně, že mají nárok
Proto ty jogurty, sýry, k vyvážený stravě to patří. Ale samotné mléko není nutnost. Lepší je podle mě třeba kefír a podobně, zakysaný výrobky. To je i přínos pro střeva ![]()
Jinak si myslím, že to tvůj syn pije, protože rychle doplní energii. A je to studený z ledničky, osvěží se
Dcera to dělá taky, přiletí z venku a dá si mlíko, br ![]()
@dančavodová jestli mléko nechce, a takhle krásně baští, tak bych to udělala stejně, mléko do kaše ![]()