Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ještě dodám, že do příjmu tekutin jsem vždycky měla počítat všechny tekutiny, bez ohledu na to, jestli to bylo pití nebo jídlo. Takže jsem počítala vždycky kojení, UM, vodu v polévce, vodu, kterou jsem ředila jídlo, něco málo za ovoce a zeleninu… prostě vše. Ty to samozřejmě tak hrotit nemusíš a takhle to počítat, ale stojí za to vzít to občas v úvahu.
Čaj je v pořádku. Neměl by být jen černý, zelený, a pak silně bylinný. Ovocný jsou úplně v pořádku. I dospěly klidně muže pít ovocný čaj místo vody.
A pití bych neomezovala, pije pěkně, v tomhle teple i hodně vypotí.
A jsou lidi, co vodu nesnesou. Mě je třeba po vodě fakt blivno, to už musí být teda velká žízeň na úrovni dehydratace. A obě děti pijou jen ovocný čaj, nebo dělám zředěné džusy z odstavnovace. Ale to až tak od 2 let. A musí na to být trochu času. Ty čaje jsou praktičtější. ![]()
@Fiducia píše:
@unuděná jasně, že mají nárokProto ty jogurty, sýry, k vyvážený stravě to patří. Ale samotné mléko není nutnost. Lepší je podle mě třeba kefír a podobně, zakysaný výrobky. To je i přínos pro střeva
Jinak si myslím, že to tvůj syn pije, protože rychle doplní energii. A je to studený z ledničky, osvěží seDcera to dělá taky, přiletí z venku a dá si mlíko, br
Jojo, souhlasím, ale upřímně, které roční dítě zvládá pít kefír? Já teda žádné takové v životě neviděla
Moje děti ho vzaly na milost (a to ještě ty jen ty ochucené) až tak kolem 4 let.
@unuděná píše:
Jojo, souhlasím, ale upřímně, které roční dítě zvládá pít kefír? Já teda žádné takové v životě nevidělaMoje děti ho vzaly na milost (a to ještě ty jen ty ochucené) až tak kolem 4 let.
Přiznávám, že to beru podle svýho trošku divnýho dítěte ![]()
@dančavodová Mám roční dítě pod dohledem nefrologa. V deseti měsících (9 kg v té době) do zprávy napsal doporučení, že má vypít alespoň 1 l tekutin denně. Teď má samozřejmě vypít ještě víc, když je zase o nějaký ten měsíc starší a když jsou taková vedra.