Roční dítě a čaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.8.21 20:37

@dančavodová Mám roční dítě pod dohledem nefrologa. V deseti měsících (9 kg v té době) do zprávy napsal doporučení, že má vypít alespoň 1 l tekutin denně. Teď má samozřejmě vypít ještě víc, když je zase o nějaký ten měsíc starší a když jsou taková vedra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.21 20:51

Ještě dodám, že do příjmu tekutin jsem vždycky měla počítat všechny tekutiny, bez ohledu na to, jestli to bylo pití nebo jídlo. Takže jsem počítala vždycky kojení, UM, vodu v polévce, vodu, kterou jsem ředila jídlo, něco málo za ovoce a zeleninu… prostě vše. Ty to samozřejmě tak hrotit nemusíš a takhle to počítat, ale stojí za to vzít to občas v úvahu.

• Citovat
  • Upravit
6396
16.8.21 21:55

Čaj je v pořádku. Neměl by být jen černý, zelený, a pak silně bylinný. Ovocný jsou úplně v pořádku. I dospěly klidně muže pít ovocný čaj místo vody.
A pití bych neomezovala, pije pěkně, v tomhle teple i hodně vypotí.
A jsou lidi, co vodu nesnesou. Mě je třeba po vodě fakt blivno, to už musí být teda velká žízeň na úrovni dehydratace. A obě děti pijou jen ovocný čaj, nebo dělám zředěné džusy z odstavnovace. Ale to až tak od 2 let. A musí na to být trochu času. Ty čaje jsou praktičtější. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.8.21 07:32
@Fiducia píše:
@unuděná jasně, že mají nárok :palec: Proto ty jogurty, sýry, k vyvážený stravě to patří. Ale samotné mléko není nutnost. Lepší je podle mě třeba kefír a podobně, zakysaný výrobky. To je i přínos pro střeva :palec:
Jinak si myslím, že to tvůj syn pije, protože rychle doplní energii. A je to studený z ledničky, osvěží se :palec: Dcera to dělá taky, přiletí z venku a dá si mlíko, br :oops:

Jojo, souhlasím, ale upřímně, které roční dítě zvládá pít kefír? Já teda žádné takové v životě neviděla :mrgreen: Moje děti ho vzaly na milost (a to ještě ty jen ty ochucené) až tak kolem 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
17.8.21 10:21
@unuděná píše:
Jojo, souhlasím, ale upřímně, které roční dítě zvládá pít kefír? Já teda žádné takové v životě neviděla :mrgreen: Moje děti ho vzaly na milost (a to ještě ty jen ty ochucené) až tak kolem 4 let.

Přiznávám, že to beru podle svýho trošku divnýho dítěte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect