Roční dítě a spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
20.7.21 21:03

@JezinkaBezinka už jsem o tom psala, zazivala jsem to samé. Cca ve 13m jsem dceri vysvětlila (kojila se hodně občas přes den, když ji něco hodně rozrusilo a od vecera do rána), že bude kojení jen na dobrou noc a na dobre rano. Večer jsem dlouze nakojila, a šlo se spát bez prsa, aby se naučila také usínat sama. Byla jsem u ní, v případě potřeby obejmula, ujišťovala, že jsem u ní. Samozřejmě nejdřív veliký protest, ale pochopila to a po týdnu začalo zlepšení. Po třičtvrtě roce meho spánku cca 2-3 h po kouskach :zed: přišla změna… Dnes je ji 18m a klidně si v noci řekne o prso, ale v klidu odvetim, že až ráno, nabídnu náruč ber nebo nech bejt, ona se třeba zavzteka 15 vteřin a ve vteřině vytuhne. Někdy se probudí jednou za noc, někdy až ráno! Někdy je i blbá noc samozrejme, ale těch je naštěstí veeelmi málo:) první dcera se mi moji vinou dostavila v 10m a teď jsem za tohle moc rada. Takhle se obávám, jestli se někdy odstaví :lol: Někdy si říkám, že by to bylo bájo už nekojit. Ale ta intimita, to spojení, to je prostě nejvic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.7.21 21:07

@Ba-stet to je zajímavé s tou terapeutkou, to jsem ještě neslyšela. Sice u nás už dobrý, ale čistě že zvědavosti by mě zajímalo, jak to funguje? To napravuje spánek maminky či dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
20.7.21 22:04

@lovethelife Já to nevím úplně přesně, protože u nás na to taky nakonec nedošlo. Ale myslím, že obojí. Od té z Prosím spinkej jsem si takhle jednou ve čtyři ráno ze zoufalství koupila knihu. Tam má takové obecné rady, s těmi si myslím, že začíná - třeba že když dvě hodiny marně uspáváš, je lepší dávát spát později; že je potřeba být v klidu a nezlobit se, protože se to na děti přenáší - takže když uspáváš marně a už jsi vzteklá, že to dítě krucisakra furt nespí, tak to přerušit a „odpočinout si“ od toho… Ale na tu placenou konzultaci má hádám něco lepšího. A ta místní holka mi tady vysvětlovala (snad to parafrázuju správně), že exitují určité spánkové vzorce. Takže je třeba dobrý dát spát přes den dítě v určitou dobu od probuzení (už si to nepamatuju přesně, tak plácnu třeba 2,5 hodiny) a pak se zlepší ty denní spánky, a tím i noční, že dítě není přetažené a tak… Matka píše „spánkový deníček“, kam zaznamenává časy uspání, délku spánku a s jakou náladou se dítě probudilo a ona to nějak vyhodnocuje… Bohužel mi nebyla schopná říct (nebo možná nechtěla zadarmo :D ), jak to dítě jako přinutit spát. Protože dcera neusnula ani evidetně unavená. Ona má pořád strach, že něco promešká Jednu dobu jsem ji schválně vozila proti slunci, aby aspoň na pár vteřin musela zavřít oči - a vytuhla. Když bylo zataženo, smůla :roll:

Ono to zní asi dost bizarně, ale v zahraničí to opravdu funguje normálně a je to normální poradenství, asi na tom něco bude. Ta z Prosím spinkej má načtené i různé studie o spánku, jak uspávají domorodé kmeny a nevím, co všechno, ta místní holka to prý někde v zahraničí vystudovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
21.7.21 13:45

@Ba-stet Mohla bych prosím poprosit o kontakt nebo nick na tu spánkovou poradkyni :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
22.7.21 21:02

@Ba-stet děkuji za reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.7.21 22:01

@Lucek35 Promin, pozapomnela jsem. Myslis tu holku odtud? Je to Viki89. Kdyžtak mi napiš (klidne SZ), jestli to bylo k něčemu, at víme. Jinak ta známější paní je z www.prosimspinkej.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.7.21 22:02

@lovethelife Neni zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
24.7.21 13:28

Ahoj omlouvam se, ze uz jsem neodepsala, my meli taky uuuplne stejnou situaci, caste buzeni a k tomu dlouhe kojeni, ktere neslo utnout-jakoze vytahnout prso z pusinky. No uprimne se to zaclo lepsit az minuly tyden, kdy se za noc vzbudi treba jen 2krat, ale nekdy porad i 4krat, ale celkove je ten spanek lepsi, ze vydrzi spinkat treba od 9 do 7 (s prestavkami samo :mrgreen: ) takze mozna to chce vyckat, synovi ted bylo 14 mesicu.. co jsem nacetla, tak kolem tech 12-13 mesicu mivaji spankovou regresi (celkove zhorseni spanku z duvodu dozravani spanku, nevim jak to napsat, ktere muze trvat i 6 tydnu :lol: ) do toho v tomto obdobi byva u deti velka separacni uzkost :D se spanim se ted porad snazim neco vymyslet-rada bych prestala kojit v noci, snazila jsem se odbourat prvni nocni kojeni-pry tak brzy v noci dite spis zabere a spinka dal, ale kdyz malemu to prso nedam, tak zacne brecet a breci treba hodinu :lol: znovu jsem to nezkousela, ale chci na tom dal pracovat, az dospim ten mesic kdy jsme spali fakt mizerne :mrgreen: dalsi bod je presun do postylky, to bude taky sranda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
24.7.21 13:31

Jinak na IG je pani co se venuje detskemu spanku, jmenuje se Babiesandsleep a mam u sebe jeste nejaky material ohledne setrneho omezeni nocniho kojeni, tak kdyby nekdo chtel, tak pisnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí