Necháváte vybrečet měsíční mimi?

Anonymní
1.7.21 22:57

Necháváte vybrečet měsíční mimi?

Ahoj holky, můj včera přesně měsíční chlapeček mi vůbec nespinká. Uspávám ho od 18-19i odpoledne, chovám ho, chodím s ním, houpu v sedátku a on jedině v náručí dřímá, ale když ho dám do postýlky, začne ukrutně řvát a nepřestává, dokud ho zase nechovám se nechodím s ním. Uz je to takhle víc jak týden, že usne v postýlce až kolem 23hodin (mezitím samozřejmě ještě zase jí a přebaluji ho). No a když už po náročném uspávání spinká sám v postýlce, do 3 hodin je vzhuru a má hladíka. Ale to je vedlejší.

Každopádně poslední 4 dny to dělám tak, že ho vykoupu, přebalím, nakrmím, chvilku ho chovám a když začne dřímat, položím ho do postýlky a nechám ho vybrečet. Do hodiny vždycky usne. Potřebuju se aby se naučil, že takhle večer už spinká sám v postýlce.
Jsem špatná matka? Potřebuji se také občas věnovat manželovi, cítit se jako žena a ne furt jen uspávat, krmit a přebalovat malého.
Nebo máte nějaké rady, co dělat aby spinkal?
Děkuji.
Prosím ponechat anonym, nebo smazat.

Příspěvek upraven 01.07.21 v 23:01

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
303
1.7.21 23:00

Ano jsi špatná matka! a ne nikdy bych nenechala vybrečet měsíční miminko!! Jsi vůbec normální? To malé tě potřebuje, manžel se snad nepo*ere, ne?! Panebože, snad jsi troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
1.7.21 23:01

Ano, jsi špatná matka. Takto malý miminko nebreci jen tak. Něco ho trápí. Potřebuje tvou blízkost. 9 měsíců bylo v bezpečí v bříšku, teď je pro něho všechno nový. Začátek je prostě zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
1.7.21 23:03

To se fakt nenaučí, že „se má večer spinkat v postýlce“. Není automat, abys zmáčkla čudlík a spalo. :roll: Vítej v realitě, dítě není panenka, dítě má své potřeby neustále, ne jednou za tři hodiny. Potřebuje tebe, pořád, ne postýlku a plastový dudlík. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
1.7.21 23:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky, můj včera přesně měsíční chlapeček mi vůbec nespinká. Uspávám ho od 18-19i odpoledne, chovám ho, chodím s ním, houpu v sedátku a on jedině v náručí dřímá, ale když ho dám do postýlky, začne ukrutně řvát a nepřestává, dokud ho zase nechovám se nechodím s ním. Uz je to takhle víc jak týden, že usne v postýlce až kolem 23hodin (mezitím samozřejmě ještě zase jí a přebaluji ho). No a když už po náročném uspávání spinká sám v postýlce, do 3 hodin je vzhuru a má hladíka. Ale to je vedlejší.

Každopádně poslední 4 dny to dělám tak, že ho vykoupu, přebalím, nakrmím, chvilku ho chovám a když začne dřímat, položím ho do postýlky a nechám ho vybrečet. Do hodiny vždycky usne. Potřebuju se aby se naučil, že takhle večer už spinká sám v postýlce.
Jsem špatná matka? Potřebuji se také občas věnovat manželovi, cítit se jako žena a ne furt jen uspávat, krmit a přebalovat malého.
Děkuji.

To jako fakt 8o máš měsíční dítě, co sis myslela, chlap to snad pochopí, ne? Jsi špatná, nenechala bych vybrečet takhle ani roční dítě…

• Citovat
  • Upravit
3899
1.7.21 23:04

No, jsi :nevim: To tak je, že člověk se stará o mimino, když má měsíční mimino. Proč ho uspavas od 18,když ti usne až ve 23? Lehni si s ním do postele, nech ho spát u sebe, koj ho když si řekne, a třeba si u toho čti, buď s manželem, koukej na filmy… Vždyť nemáš na práci nic jiného, než to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
1.7.21 23:08

Ne, nenechávala jsem dítě vybrečet v žádném věku. Syn naštěstí večer usínal dobře, usínal u kojení. Horší to bylo přes den, to spal jen po půl hodinách, dobře spal jen v šátku. Když už nemohl usnout a plakal, tak jsem byla aspoň u něho.

Být tebou, respektovala bych, že prostě ještě sám neusne. Pořídila bych si ergonomické nosítko (žádný Babybjorn) a nosila ho a do postele ho dávala až když bych věděla, že usne. Že je do 3h zase vzhůru, to je normální, měsíční miminka se většinou chtějí kojit v takovém intervalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
1.7.21 23:15

Z tveho prispevku mam chut se jit nekam hodinu vybrecet. Zkus si precist neco jako Prosim, spinkej, at pochopis, ze nejakou dobu ted budou v rezii tveho ditete a ne tve touhy po tom byt zena. To miminko je na tobe stoprocentne zavisle a z celeho srdce te miluje (ty jeho predpokladam taky, tak prestan prosim vymyslet blbosti)
Nebo mrkni na youtube na dokument Deti bez lasky, to by te mohlo trosku posunout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.7.21 23:16
@Anonymní píše:

Děkuji.

Špatná nejsi, jen nezkušenś. Sama jsem řešila podobnou situaci a zakládala tu stejné téma. On se to takto nenaučí, je ještě malý a to, že ho necháš vybrečet, vnímá jako ohrožení života, maminka není s ním.

Jako správné řešení jsem nakonec vyhodnotila, že jsem syna položila do postele vedle sebe, ležela jsem vedle něj, sice plakal, ale byla jsem s ním. Je to náročné, ale stojí to za to.

Na nošení bych ho neučila, to jsem naučila staršího syna a byl to pak neskutečný boj odnaučovat, když už jsem ho neunesla (navíc se pak při pokládání probouzel).

Pozor, ať ti dítě z postele nespadne (já jsem řešila tím, že mám matrace na zemi) a ať u něj nenecháš peřinu nebo polštář, co by si mohl přetáhnout přes hlavu.

Neboj, bude líp. S prvním dítětem je to náročné, pamatuju si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.7.21 23:16

Tvl, to neni panenka ale zivej tvor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.7.21 23:20
@Tarjei píše:
Tvl, to neni panenka ale zivej tvor…

Ale zakladatelka je taky živej tvor.

Ona si podle mě myslí, že ho tím rozmazlí a že se dítě musí od narození vychovávat. Je to prvomatka. Já v tom taky tápala.

Zakladatelko, zatím nevychovávej.

Jo a ještě mi pomohl šátek. V tom můj uplakánek č. 1 usnul celkem spolehlivě a často se pak i nechal odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
1.7.21 23:24

Měsíční??? Nejsi normalni. Dite muze mit hlad, chce pochovat, proste zkousej cokoliv, ale hlavne nenechavat vyrvat. Si predstav, kdyby to nekdo udelal tobe. Mela bys 2 dny hlad a zizen, nechala bych te nekde lezet a nechat brecet. Ja nevim. Selskej rozum nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
1.7.21 23:26
@Anonymní píše:

Děkuji.

Je to těžký. Všichni kolem nás nám do toho kecaj, straší nás, že jsou děti rozmazlený, že nám přerostou přes hlavu, že si šijeme bič, že je odmala musíme ohýbat… Není to pravda. Miminko není žádný Macchiavelli, který chce rodiče ovládat. Je to slabý, zcela závislý tvor, který se najednou ocitl ve světě, který je příliš velký, hlučný a studený a jehož jediná jistota jsi Ty. Nenech ho plakat, buď s ním a dopřej mu jistotu, kterou potřebuje. Nebo co Ti říká instinkt? Když ho slyšíš plakat, máš pocit, že je to v pořádku, že takhle to má být? Jsi spokojená? Určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
1.7.21 23:29

Občas když si čtu některé diskuze, tak si říkám, že na pořízení dítěte by se měly dělat psychotesty. Nechat vyřváním usnout měsíční miminko a ještě se obhajovat tím, že jsem žena a chci se věnovat manželovi. To jako během toho, co si mimino trhá hlasivky, tak s manželem máte sex? A ještě se zeptáš, jestli jsi špatná matka… Neee, vůbec. Matka roku jsi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.7.21 23:31

Pořiď si šátek a měj miminko u sebe. Uklidníte se oba dva. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí