Jak naučit děťátko usínat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65
22.6.21 11:37

Jak naučit děťátko usínat?

Zdravím, maminky. Mám chlapečka, za pár dní mu bude 7 měsíců a poslední 3-4 měsíce bojujeme s usínáním. I když je evidentně přetažený, unavený, mne si očka, ale neusne a neusne. Buď zavozit v kočárku, nebo u prsu. A to pak stejně spí cca 45 minut a za další hodinu a půl abych vyrazila s kočárem znovu. Usne sice relativně brzy, ale je to na budku.
V noci taky. Chodíme spát kolem 8- 9, usne u prsu a v noci se několikrát budí. Dnes třeba vstával po 3 hodinách a chtěl prso. Ne lahvičku s čajem, to jsem zkusila a začal řvát. Přitom hlad by mít nemusel, kolem sedmé dávám kašičku - tak ze 100 ml vody, víc by mi asi nesnědl, i takhle je kolikrát fuška, než to sní.
Chtěla bych dodržovat nějaký režim, zatím dávám oběd, odpolední svačinku a tu kaši navečer, ale s jeho spaním - nespaním je to problém, když je unavený, nejí a celé se to sype.
Jak ho naučit usínat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
22.6.21 11:40

Tak buzení na prso po 3 hodinách není v sedmi měsících nic hroznýho. Že by neměl mít hlad je hezký, ale on ho třeba má, nebo žízeň. Nebo se chce prostě přitulit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.6.21 11:47

A kde je problém, že dítě usíná u prsa? Dokud jsou děti kojené, tak je přirozené, že usínají u prsa…

Těch 45 minut je trochu málo. Většinou se děti vzbudí a když u sebe nevidí maminku, vzbudí se úplně a volají ji. Přirozený instinkt mláděte. Někdy zabírá na to prodloužení spaní třeba bílý šum. Syn mi v tomto věku spával přes den asi jen v nosítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
22.6.21 11:55

Úplně normálni… a kaše na večer může mít právě opačný efekt… jsou to prostě sacharidy, zaplácne to žaludek… a spíše může nabudit, hůře se tráví. Já dávala kaše někdy od 9m a to ráno na snídaní. A ono kdyby kaše nebyla nikdy taky by se nic nestalo… nic prostě výživného v tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4835
22.6.21 12:00

Zkus zrušit tu večerní kaši, na noc to není nic moc jídlo, děti po něm může bolet bříško (vyzkoušeno na vlastních dětech - kaši jsem pak dávala k snídani a k večeři buď něco od oběda, chleba apod.). Jinak je to u kojeného 7m dítěte celkem normální, že se v noci budí :nevim: a nemusí to být nutně z hladu. Mě se v tomhle věku dvojčata budila a chtěla se kojit snad co hodinu :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.6.21 12:12

@Lily Evans Děkuji. Ta potřeba přitulení mě taky napadla. Ale spíš bych potřebovala vyřešit ten den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
22.6.21 12:15

@Ajrad1981 jestli si mne oči, tak je možná přetažený - zkus dávat spát dřív. Je jedno jestli v kočárku nebo na prsu, ale dřív než začne vykazovat známky vyložené únavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.6.21 12:15

@Veru1987 @vedma007 Já jsem právě začala dávat kaši, protože se mi zdálo, že mívá hlad nějak častěji něž dřív. Zkusím ji tedy zaměnit za něco jiného. Ale chleba, to nevím - zvládl by to bez zubů?

@Dobrej_tym Není problém, že usíná u prsa, mně vadí, že neumí usnout jinak a že nevím, co s tím. Kojit nebudu do nekonečna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.6.21 12:32

@Ajrad1981 Až se dítě odstaví, případně odstavíš ty (ideálně tak nějak vnímavě k potřebám dítěte), tak zcela jistě usne i jinak. Syn byl náročné dítě, u prsu pořád…trvalo to tři roky, ale opravdu sám od sebe začal usínat bez prsa. Nemusela jsem dělat nic. Ani bych tomu nevěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
22.6.21 12:47
@Ajrad1981 píše:
@Veru1987 @vedma007 Já jsem právě začala dávat kaši, protože se mi zdálo, že mívá hlad nějak častěji něž dřív. Zkusím ji tedy zaměnit za něco jiného. Ale chleba, to nevím - zvládl by to bez zubů?@Dobrej_tym Není problém, že usíná u prsa, mně vadí, že neumí usnout jinak a že nevím, co s tím. Kojit nebudu do nekonečna…

Já v 7mi měsících dávala na večeři jen UM. Případně když už tak bych mu dala na večeři zeleninovou polévku. Já tedy ty polévky začala až kolem 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
22.6.21 12:57

Vím, že tady to bude asi dost nepopulární názor, ale u nás báječně zafungovala kniha Každé dítě může dobře spát (ne, není to vyřvání).
Za tři dny bylo po nočním krmení, usíná sama ve dne i v noci a spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
22.6.21 15:28
@Dobrej_tym Není problém, že usíná u prsa, mně vadí, že neumí usnout jinak a že nevím, co s tím. Kojit nebudu do nekonečna…

Doporučuju knížku Klidné spaní a ukládání. Je tam hromada tipů, jak dítě naučit usínat jinak než kojením, nošením a podobnými způsoby, které rodičům dlouhodobě nevyhovují.
Dítě má s usínáním spojenou určitou činnost (třeba to kojení) a bez ní to neumí. A celá ta knížka je vlastně o tom, jak ho naučit usínat jinak.

• Citovat
  • Upravit
pet p
22.6.21 15:36
@Makola píše:
Vím, že tady to bude asi dost nepopulární názor, ale u nás báječně zafungovala kniha Každé dítě může dobře spát (ne, není to vyřvání).
Za tři dny bylo po nočním krmení, usíná sama ve dne i v noci a spí celou noc.

Není to vyřvání, ale „kontrolované vyřvání“ - ne, opravdu nedoporučuji!

• Citovat
  • Upravit
2031
22.6.21 17:06

@pet p To mělo být spíš na jinou uživatelku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
22.6.21 20:13
@pet p píše:
Není to vyřvání, ale „kontrolované vyřvání“ - ne, opravdu nedoporučuji!

Jak říkám, nepopulární ;) U nás teda žádné řvaní neproběhlo, ale co už.

Každopádně i v téhle knize popisují, co píšeš v předchozím příspěvku, takže i kdyby chtěla zakladatelka jenom další informace, může se jí hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí