Dítě vstává v 5 hodin ráno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2031
21.6.21 07:13

Dítě vstává v 5 hodin ráno

Dobrý den, máte někdo zkušenost s brzkým vstávánúm? Syn má 3.5 let a chodí spát v sedm. Vždy měl horší spaní a budil se unavený v šest. Poslední dny vstává dokonce v pét ráno a celý den je noční můra. Je protivný a utahaný. Máte někdo zkušenost?

Přijde mi, že v pět ho vzbudí cokoliv - že jdu na wc, jeho sestra vstává atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8647
21.6.21 07:18

Mne takhle vstávaly deti asi od roka do 3 cca, pak se to posunulo má půl 6, 6.. teď mají skoro 5 a 6 a mladší vstává pp šesté a starší jak kdy. Někdy v 6, jindy ho budim po sedmé, jendlu vydržel do půl 8, asi trénuje na školu :mrgreen: nejmladší dítě vstává v těch 5, ale často ještě usne nebo aspoň leží. Tak za rok ocekavam taky posun.. tak snad. Nicméně nedávala bych spát v 7. To je hrozne brzo. U nás se usina mezi půl 9 a 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
21.6.21 07:23
@Dobrej_tym píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s brzkým vstávánúm? Syn má 3.5 let a chodí spát v sedm. Vždy měl horší spaní a budil se unavený v šest. Poslední dny vstává dokonce v pét ráno a celý den je noční můra. Je protivný a utahaný. Máte někdo zkušenost?Přijde mi, že v pět ho vzbudí cokoliv - že jdu na wc, jeho sestra vstává atd.

Co zkusit dávat spát později? Třeba by se mu to posunulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
21.6.21 07:27

Syn od narození vstává brzy. Mezi pátou a půl sedmou. I když je spát o půlnoci… 😂 prostě je to takový typ, časem si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.6.21 07:40

Každý je jiný. Já vstávám v 5 skoro vždy i bez budíků a kluk taky je nejpozději v 6 vzhůru. Ale dcera by spala klidně do 9 a to chodí spát stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.6.21 07:42

Je léto a brzy světlo.

• Citovat
  • Upravit
2996
21.6.21 07:44

10 hodin spanku mu evidentne staci. Zkus posunout vecerni usinani. U nas to zabralo a vstava se v 6 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862
21.6.21 07:48

Když toto čtu a vidím, kolik je dítěti let, tak si vždy říkám, že ty děti jsou dnes nějaké nechápavé. Dítě tohoto věku už je natolik staré, aby pochopilo, že se vstává, až rodič dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
21.6.21 08:02

V 5 ráno vstávám prakticky celý život, nepomohlo vůbec nic :nevim:
Zato vydržet vzhůru do půlnoci je pro mně nadlidský výkon. Typický skřivan, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.21 08:26

Taky mám ranní ptacata. Proč chodí spát tak brzy? Posun mu spánek na později :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
21.6.21 08:33

Kez tu nekdo napise nejakou super radu, ci vyhlidku ze neco zabere… mame to same, v ruzovem 😂akorat s rozdilem ze spat chodi po 9.. zkouseli jsme dyl, zrusit spanek po o… no nic dobreho to neprineslo.. takze jsem se desne smala, kdyz jsem odchazela na meterskou, rikala jsem si, ze az se budu vracet do prace, bude desny zase zacit vstavat 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
21.6.21 08:42
@Sany80s píše:
Když toto čtu a vidím, kolik je dítěti let, tak si vždy říkám, že ty děti jsou dnes nějaké nechápavé. Dítě tohoto věku už je natolik staré, aby pochopilo, že se vstává, až rodič dovolí.

S tím nesouhlasím, spánek se nedá vynutit. Syn zakladatelky chodí prostě příliš brzy spát. A vstávat až rodič dovolí? S tím také nesouhlasím, to vede k nesamostatnosti dítěte. Tento názor razí ex mého manžela, takže nevlastní syn se ráno vzbudí a volá a volá, dokud někdo nepřijde a nedovolí mu vstát. Nedokážeme mu v jeho šesti letech vysvětlit, že když se ráno vzbudí, může za zbytkem rodiny do kuchyně na snídani, prostě pro něho někdo musí dojít. Maminka mu totiž nedovolí vstát samotnému. :nevim:
Podle mě pokud dítě vstává brzy, tak bych mu řekla večer, co si může dát k snídani, s čím si hrát a kde počkat, dokud nevstane někdo další. Většina lidí v mém okolí toto řeší pohádkami v televizi.

• Citovat
  • Upravit
25897
21.6.21 08:43

Taky znám. Nezabralo nic, až puberta. Když dítě spalo ještě v 7 hodin, šla jsem kontrolovat, jestli dýchá. Dá se to jen přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
21.6.21 08:43

Nic nepomohlo. U staršího nic, u mladšího čas. Kdysi se budil 5:15, oba od batolete takhle brzy. V 6-7 letech běžně kolem 5:30-6h. Teď jim je 9 a 11, starší pořád vstává brzy, mladšího občas musím budit do školy v 7h. Samozřejmě dřív chodili spát 19-20, dneska po 21h. Ale bylo vždycky úplně jedno v kolik jdou spát, v 6 byli vzhůru vždycky. Takže posunutí nic neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
21.6.21 08:46
@Sany80s píše:
:mrgreen: to je vtip roku. Vstává když chce. Jo, časem může být samo, hrát si, číst, dívat na pohádku, naučí se dělat nějakou tichou činnost a nebudit všechny kolem..a rodič dříme, nebo leží. Ale rozhodně se nedá korigovat čas kdy se dítě vzbudí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí