Dítě vstává v 5 hodin ráno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28896
21.6.21 08:48

Mne dcera usina kolem desate a vstava 5-5:30. Jednou za cas vstane v sedm, ale to mi bud nespi pres den vubec a urvana vytuhne v pet klidne na hristi nebo usne ve ctyri a tim padem jde spat az kolem pulnoci. Vstane opet v pet…. Zkouseli jsme budit odpokedne driv, bud se vubec nevzbudila nebo usnula vecer uplne stejne plus byla protivna jako bonus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
21.6.21 08:50
@Kolicek95 píše:
S tím nesouhlasím, spánek se nedá vynutit. Syn zakladatelky chodí prostě příliš brzy spát. A vstávat až rodič dovolí? S tím také nesouhlasím, to vede k nesamostatnosti dítěte. Tento názor razí ex mého manžela, takže nevlastní syn se ráno vzbudí a volá a volá, dokud někdo nepřijde a nedovolí mu vstát. Nedokážeme mu v jeho šesti letech vysvětlit, že když se ráno vzbudí, může za zbytkem rodiny do kuchyně na snídani, prostě pro něho někdo musí dojít. Maminka mu totiž nedovolí vstát samotnému. :nevim:
Podle mě pokud dítě vstává brzy, tak bych mu řekla večer, co si může dát k snídani, s čím si hrát a kde počkat, dokud nevstane někdo další. Většina lidí v mém okolí toto řeší pohádkami v televizi.

Ale dítě zakladatelky není vyspané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
21.6.21 08:50
@andelka83 píše: :mrgreen: to je vtip roku. Vstává když chce. Jo, časem může být samo, hrát si, číst, dívat na pohádku, naučí se dělat nějakou tichou činnost a nebudit všechny kolem..a rodič dříme, nebo leží. Ale rozhodně se nedá korigovat čas kdy se dítě vzbudí.

Věř mi, že pokud dítě, které není vyspané, bude muset ležet v posteli, tak usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
21.6.21 08:55
@Sany80s píše:
Věř mi, že pokud dítě, které není vyspané, bude muset ležet v posteli, tak usne.

Nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.6.21 09:25
@luci.no píše:
10 hodin spanku mu evidentne staci. Zkus posunout vecerni usinani. U nas to zabralo a vstava se v 6 ;)

Prave ze nestaci, je hrozne protivny.

Zkousela jsem posunout to usinani o pul hodiny pozdeji a vstaval stejne. Kdyz nahodou spi do 6.30, je to zlate dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.6.21 09:26

Jsem ráda, že to nemám sama :) někdy je to na budku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.6.21 09:29
@Dobrej_tym píše:
Prave ze nestaci, je hrozne protivny.Zkousela jsem posunout to usinani o pul hodiny pozdeji a vstaval stejne. Kdyz nahodou spi do 6.30, je to zlate dite…

u nás to stejné, polední spaní je pro ně ztráta času, únava, protivní, ale nelehnou si, občas usnou v autě, ale to je jen chvilka.

Příspěvek upraven 21.06.21 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.6.21 09:31
@Sany80s píše:
Věř mi, že pokud dítě, které není vyspané, bude muset ležet v posteli, tak usne.

věř, že ne, chvilku leží, ale jak už začíná usínat, vyskočí a jde se žít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.6.21 09:34
@Murka píše:
Co zkusit dávat spát později? Třeba by se mu to posunulo.

dítě je tak unavené, že se nedá čas posouvat - u nás to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
21.6.21 09:39

Koupila jsem dceři budík - ovečku, které se nastaví čas spaní, tehdy zavře oči, a vstávání, tehdy je otevře. Otevírání má nastaveno na šestou, když se dcera vzbudí dřív, mrkne na ovci a ví že pokud jsou zavřené oči, tak si může hrát, dojít si na záchod, prohlížet si, malovat si, ale maminku nebudit. V šest přijde, nachystám jí snídani a pustím pohádky a o víkendu to jdu dospat, v týdnu vstávám taky. Spokojený jsme obě. Je taková odmalinka, chodí spát v osm a vstává mezi pátou a šestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
21.6.21 09:43

Někde jsem viděla budík, který svítí podle času, který nastavíš, aby se dítě orientovalo, jestli je už čas vstávat. Třeba do čtyř svítí červeně, což značí, že je ještě třeba zavřít očička. Do pěti oranžově, že už se blíží ráno. A třeba od sedmi zeleně, že už se může vstávat. Takhle staré dítě by to už mohlo pochopit. A spánek se vynutit fakt nedá, ale může se ležet, odpočívat, vzít si knížku.. prostě hned co se probudí není třeba vyburcovat celej barák. Jinak je to ale šibeniční čas, všem matkám skřivanů držím palce, ať to přežijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.6.21 09:44
@Dobrej_tym píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s brzkým vstávánúm? Syn má 3.5 let a chodí spát v sedm. Vždy měl horší spaní a budil se unavený v šest. Poslední dny vstává dokonce v pét ráno a celý den je noční můra. Je protivný a utahaný. Máte někdo zkušenost?Přijde mi, že v pět ho vzbudí cokoliv - že jdu na wc, jeho sestra vstává atd.

Že se dítě vzbudí v pět ráno, to je naprosto normální, malé děti jsou ranní ptáčata.
U nás jsme ale měli zavedeno, že v tuto dobu se z postele nevylézá (v tomto věku už jsou rozhodně schopny toto pravidlo chápat). Mohly si prohlížet knížku nebo vzít nějakou tichou (nehudební) hračku, dostaly mléko, ale cca do sedmi musely zůstat v postýlce… většinou už neusnuly, ale zvykly si na pravidelnost a byl to takový příjemný ranní rozjezd.

A samozřejmě měly polední klid, kdy platila stejná pravidla - postýlka a klidná hračka. Téměř vždy ještě v tomto věku usnuly, ale když ne, aspoň v klidu odpočívaly… nevím, zda to máte zavedeno, ale pokud ne, možná by to také trochu pomohlo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.6.21 09:50

@BohunkaP Mame zavedeno, ze do 6 nesmi z postele. Ale nikdy uz neusne :(
V poledne by mozna usnul, ale pak jde spat az v deset i o pulnoci, je vecer uplne hyper. A druhy den je unava jeste horsi. Uz i muz me prosil, at ho po obede neuspavam. Trva to 40 min. a stejne je pak napresdrzku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.6.21 09:57
@Sany80s píše:

Neusne..
U nás se to upravilo až věkem. Ale je teda pravda, že od doby, co se starší naučil vylézt z postýlky, mě ráno nikdy nebudil, někdy si pustil televizi, jindy vytloukal a dělal bordel.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8772
21.6.21 09:58
@Sany80s píše:
Když toto čtu a vidím, kolik je dítěti let, tak si vždy říkám, že ty děti jsou dnes nějaké nechápavé. Dítě tohoto věku už je natolik staré, aby pochopilo, že se vstává, až rodič dovolí.

To je dobrej vtip. Kdyby bylo možné, aby člověk vstal přesně v tu dobu, kdy chce, nemusely by existovat budíky… muzes dítě naučit po probuzení nějakou tichou činnost a nebudit všechny okolo, ale nemůžeš po něm chtít, aby se probudilo v tebou určenou dobu.

Já jsem děti naučila po probuzení zapnout televizi, vzít si knížku, autíčko, plyšáky… prostě že po probuzení se nechodí za mámou, ale čeká se, až máma vstane sama. Starší mají 4 a 6 a funguje to skvele. Někdy si i sami udělají snídani.. nejmenší má necelé dva roky a kdyby nechtěla hned jist, tak by taky vydržela chvíli koukat na pohádku nebo si hrát.. no ale vstávají brzo všichni, to se ovlivnit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí