Roční dítě nechce jíst obědy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
roční dítě nechce jíst obědy
Ahoj,
prosím poraďte. Moje roční dcera nechce jíst obědy. Domácí odmítá úplně od začátku přikrmování, dávali jsme tedy skleničky. Zkoušela jsem průběžně doma vařit, ale vždy odmítala. Nyní je jí rok a už nechce skoro ani ty skleničky, když má dobrý den, sní tak třetinu, max. polovinu té velké (250g). Zkoušela jsem leccos - smíchat půl skleničky a půl domácího, ale pozná to, max. jí přimíchám do skleničky trochu jiného druhu zeleniny (skleničky jsou dost na jedno brdo - mrkev, brambor…). Zkoušela jsem vynechat dopolední svačinu, nebo jí dát oběd znovu místo odpolední svačiny, zkoušela jsem jí dát i naše jídlo - solené a kořeněné, ale nic nezabírá, radši kolikrát nejí nic, než by oběd snědla. Doporučovaných 100g zeleniny denně se mi tedy nepodaří do ní dostat ani náhodou, stejně tak je to s masem. Bojím se, aby měla dostatek vitamínů a dalších potřebných látek. Jinak pije UM, baští bílé jogurty, občas kaši, křupky, rýžové chlebíčky, sem tam dětskou sušenku, přesnídávky, ovoce moc samotné nechce, přimíchávám tedy do přesnídávky. Rohlík a chleba jí taky nejede. Čekala jsem, že se to po roce spraví, ale stále se s jídlem zlobíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přečetla jsem jen nadpis, ale máme doma skoro to samé, jen s tím rozdílem, že nechce ani snídani, ani svačinu a večeři taky moc nedá
jen ten oběd občas sní.
Takže se těším na rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě začal taky rezignovat na večeře a obědy ty někdy, vyřešila sem to tak, že jí sám rukama, prostě mu na talíř domácí třeba maso plátek a k tomu brambor a jí to rukama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monca34 Uplne te chapu syn byl taky dlouho na sklenickach nechtel domaci jidlo vubec, vzdy to plival..Pecivo vubec nechtel,..jen suchy rohlik zmoulal.
Ted v breznu mel 2 roky, ji konecne domaci jidla, ale jak ktery nejradsi ma omacky, ale taky nekdy obed nechce a kdyz nechce tak nechce. Jogurty mi ji jakykoliv, pribinacky, presnidavky taky…A uz asi 2 mesice ji rad rohlik s maslem a dzemem…Tak mam radost, ale chleba nejak moc nechce, i koblizek jedl.Ale jakmile koupim neco jinyho tak odmita stale..Ochtna to treba ale nechce dal..I polivky miluje a ji je. Neboj to se zpravi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted už baští bud sám podle jídla co je a nebo ho krmím už to je dobré
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Křupku, piškot, rýžový chlebíček, to si jí sama, ale ostatní ne, rohlík musím po kouskách do pusinky, kousek banánu taky nehrozí. Prostě jen, co jí chutná, ostatní zahodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsme měli kolem roku to samé. Nejdříve miloval to co jsem mu vařila já. Pak ho to přešlo, tak jsme začali kupovat skleničky. Pak ho zase omrzeli skleničky a začala jsem trochu míchat do toho domácí vařené. No a pak už jsem se naštvala a začala jsem mu kolem roka a půl dávat naše jídla, hodně jemu přizpůsobená! A jak mu začalo chutnat. Hodně měl ale nechutenství kolem zubů, když zrovna nějaký rostl. To jsme vždy pár minut před jídlem namazali Mundisal gelem a bylo líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prcek88 píše:
Mě začal taky rezignovat na večeře a obědy ty někdy, vyřešila sem to tak, že jí sám rukama, prostě mu na talíř domácí třeba maso plátek a k tomu brambor a jí to rukama
No tak to taky u nás nehrozí - jakmile dám něco před ní něco na talířku, letí talířek včetně jídla na zem. Vysvětluju, hubuju, pleskám přes ruce…ale nezabírá, talířek prostě nee ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušej různá normální jídla, nabízej ale nenuť. Jednou jíst začne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaké domácí jí dáváš? co zkoušíš?
možná by vzala na milost polévky, masové vývary, jestli jí domácí zkoušíš jen typ „maso s přílohou“, co zkusit nějakou omáčku? třeba rajská je taková vděčná, s těstovinami.
Jinak u nás to dlouho bylo podobné jako u @Prcek88 . Když mu dám zeleninu nebo ovoce nakrájené v misce nebo ho krmím, tak to plive, ale když na lince „ukradne“ celou papriku, tak jí skoro celou spořádá. Tuhle mi vzal z tašky salátovou okurku a snědl jí cca 2/3
přitom, když mu ji nakrájím na kolečka, tak se mi na ni vyprdne.
Takže co zkusit systém „já sám“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
A jaké domácí jí dáváš? co zkoušíš?
možná by vzala na milost polévky, masové vývary, jestli jí domácí zkoušíš jen typ „maso s přílohou“, co zkusit nějakou omáčku? třeba rajská je taková vděčná, s těstovinami.
Jinak u nás to dlouho bylo podobné jako u @Prcek88 . Když mu dám zeleninu nebo ovoce nakrájené v misce nebo ho krmím, tak to plive, ale když na lince „ukradne“ celou papriku, tak jí skoro celou spořádá. Tuhle mi vzal z tašky salátovou okurku a snědl jí cca 2/3přitom, když mu ji nakrájím na kolečka, tak se mi na ni vyprdne.Takže co zkusit systém „já sám“?
Dřív jsem zkoušela vařit jídla „jednom hrnci“ - prostě jen uvařit ve vodě zeleninu+maso+brambor/rýži/těstoviny+trochu oleje. Pak jsem zkoušela i domácí masové vývary, zeleninové polévky, omáčky (z hovězího, rajská…), zkoušela jsem nedochucovat, nesolit, pak i přichutit a osolit…nic. Co se týká rohlíku, chleba apod., když jí nechám kousky na stolku, ty nechá být, ale piškot si sama vezme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monca34 náš malej rohlík nebo chleba taky moc nebere, max. chleba něčím namazaný, ale suchý ne…
pak mě ještě napadlo, dávat jí přímo z vašeho talíře? většina dětí chce to, co má táta… ![]()
JInak jak dlouho tenhle stav, kdy nechce nic, ani skleničky ani normální, trvá?
Taky to prostě může být jen takové období, a za dva týdny, měsíc si zase dá.
U nás byly tyhle švíky např. s večerní kaší nebo s odpolední přesnídávkou (každý v jiné době), tak sem mu cca měsíc místo toho dávala něco jiného (k večeři to z oběda, místo přesnídávky chleba s pomazánkou třeba) a pak se k tomu zase vrátila a dobrý.
Však ona to bez zeleniny nebo masa pár týdnů přežije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monca34 píše:
Dřív jsem zkoušela vařit jídla „jednom hrnci“ - prostě jen uvařit ve vodě zeleninu+maso+brambor/rýži/těstoviny+trochu oleje. Pak jsem zkoušela i domácí masové vývary, zeleninové polévky, omáčky (z hovězího, rajská…), zkoušela jsem nedochucovat, nesolit, pak i přichutit a osolit…nic. Co se týká rohlíku, chleba apod., když jí nechám kousky na stolku, ty nechá být, ale piškot si sama vezme.
Tys to vařila takto dohromady??Každá potravina potřebuje jinou dobu na vaření
Zkus třeba plátek masa na másle s kmínem a k tomu vařený brambor, uvidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
@monca34 náš malej rohlík nebo chleba taky moc nebere, max. chleba něčím namazaný, ale suchý ne…
pak mě ještě napadlo, dávat jí přímo z vašeho talíře? většina dětí chce to, co má táta…JInak jak dlouho tenhle stav, kdy nechce nic, ani skleničky ani normální, trvá?
Taky to prostě může být jen takové období, a za dva týdny, měsíc si zase dá.
U nás byly tyhle švíky např. s večerní kaší nebo s odpolední přesnídávkou (každý v jiné době), tak sem mu cca měsíc místo toho dávala něco jiného (k večeři to z oběda, místo přesnídávky chleba s pomazánkou třeba) a pak se k tomu zase vrátila a dobrý.
Však ona to bez zeleniny nebo masa pár týdnů přežije
Tak jsem to dělala taky, on nechtěl ne že by mu to nechutnalo, ale protože chtěl sám trvalo to asi dva týdny ted už s jídlem nemáme problém
Kaši sem nedávala místo toho zbytek z obědu a nebo rohlík, chleba s lučinou, zeleninu atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit