Roční dítě - od kdy dávat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
roční dítě - od kdy dávat
Ahoj holky, je nám čerstvě rok, potřebuji se poradit, od kdy mohu dávat:
1. vejce včetně bílku
2. zatím jsme koupali pouze v olejčíku z lékárny, od kdy jste používaly šampon a pěnu do koupele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bílek se od roka může dávat. V olejíčku je nejlepší koupat co nejdéle a s pěnou to střídat. Šampon jsem začala používat, až bylo na hlavě něco k mytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od roka davam k jidlu temer vse.
(mleko pouze plnotucne)
A sampon a penu do koupele pouzivam od narozeni.
![]()
- Citovat
- Upravit
Já dávala celé vejce cca od 11.měsíců. To malá prvně ujedla tátovi vaječinu a nic jí nebylo ![]()
A šampon jsem používala od 6.měsíců. Malá měla hodně vlasů a dlouhé a husté a jak v nich měla pak občas příkrm, tak to jinak nešlo ![]()
Pěnu do koupele nepoužívám vůbec, vysušuje.
- Citovat
- Upravit
Celé vajíčko dávám od roku, co se týká koupání, hlavičku myju samponem, tělo jenom vodou, ruce, zadecek, přirození a nožičky dětským mýdlem a po koupání ničím nemazu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děcka mi od roka jedli už všechno
šampon se sprcháčem od narození
pěnu nedávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S vejcem neporadím, my dáváme zatím jen žloutek jednou týdně, malé je 7,5 měsíce
Na koupání používám mycí gel od Nivea a to od narození ale nepřeháním to. Pěnu nepoužívám, to je podle mě zbytečné. A po koupání už ničím nemažu, mazala jsem cca do 2 měsíců olejíčkem Nivea ale teď už ne a v pohodě, malá nemá nijak suchou pokožku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce uz jedla mala vse s nami…a penu teda nesnasela…tu dostava at ted..ted uz ji bavi..a sampon sem pouzivala tak od narozeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vajíčko dávám celé tak od 10M (v polívce vymíchané, vaječnici a pod.)
a cca od 9M koupu „gelem“ od Johnson&Johnson co je na vlásky i tělo. Do té doby sem ho myla olivovým mýdlem od manufaktura nebo Nivea nutri baby gelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vysušovat pokožku nebudu ani po roce, teakže buď nic nebo weleda koupel nebo manufaktura olejová koupel, bílek zatím neměl. je mu 11m, asi prostě musíš zkusit, je to silný alergen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celé vajíčko asi od 10m šampon tak od půl roku a pěnu do koupele od narození ale ne denně. Pokožku jsem mazala excipialem u lipolotio asi do půl roku, pak už ničím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vejce cca od roka.
do koupele dávám tak 2× týdně přírodní tekuté mýdlo nebo pěnu už od té doby co je ve velké vaně. 9m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/ zajímavé postřehy o tom, kdy co zavádět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vajicko davam cele zhruba od roka, zadny problem. Penu do koupele jeste ne, protoze malej porad cuca zinku a ja nechci, aby mi pil mydlovou vodu. Tak se koupe v samotne vode a ke konci ho umyju mydlovou a osprchnu. Penu mu budu davat, az vyroste z toho cucani. Sampon zatim nepouzivam, vlasky myju tou mydlovou vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá je nejedlík, takže dostává naše jídlo, to na ní alespoň trochu zabírá.. Takže bílek už jí.. Máme šampóny a mycí gely a bublinkovou koupel - vše od Sebamedu už od narození (dárkovej koš od sestřenek
) Vlásků moc nemá, tak šampón šetřím, ale jinak jí při koupání parkrát do měsíce ovoním.. Zrovna u toho Sebamedu se nebojím.. První měsíce jsem nemydlila, ale tak od toho půlroka jo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit