Roční dítě v autobuse

151
30.8.13 08:05

Roční dítě v autobuse

Dobré ráno všem. Jak je to s cestováním s ročním dítkem v autobuse bez kočáru? Platí se i za dítě. Někde jsem slyšela že se za dítě neplatí jen když je v kočáru ale nevím co je na tom pravda. A taky jak ji zabavit při jízdě? Jízda trvá jen 20 minut ale dcera neni na autobus zvyklá, moc s ním nejezdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.8.13 08:07

Za dítě do 6ti let neplatíš, ale nemá nárok na sedadlo. Zabavit? můžete koukat z okna, vyprávět, co vidíte a pod. Nebo knížku (ale já třeba číst nebo prohlížet nemůžu, dělá se mi pak zle).. 20 minut je v klidu ;)

Příspěvek upraven 30.08.13 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.8.13 08:08

Dvacet minut dáte, podle me se platí poloviční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.8.13 08:11

Kdyz nejezdi tak se ji to bude libit :)

cena zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164

Od roka jsem jezdila s malou autobusem, 20 minut není problém, chvilku se bude dívat z okna, chvilku na lidi okolo a pak bych jí dala křupky. Neplatím ani za kočárek ani za dítě i když sedí sama na sedadle, pač v kočárku už se jí nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049

Do šesti let se určitě neplatí. Poloviční je od 6-15 let ;) Já jezdívala s malým většinou s manducou a nikdo neřešil jestli mám kočár či ne. V případě, že jsem měla kočár, tak jsem tuším platila poloviční za kočár, ale za dítě nic. Ale s tím kočárem je to různé. Všude se neplatí, záleží, jak to má dopravce nastavené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Do 6ti let se neplatí nic. Ale pak záleží na dopravci, někteří berou polovic za kočár, někteří třeba 20 kč, někteří nic. Ale pokud ho nemáš, netřeba řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
30.8.13 08:13

Neplatí se nic ani za kočár ani za dítě do 6ti let…neboj sedněre do busu někde výš aby viděla z okna a o zábavu máte postaráno…ukazuj ji co kde venku je a podobně…bude to pro ni zážitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
30.8.13 08:14
@Baruska2011 píše:
Neplatím ani za kočárek ani za dítě i když sedí sama na sedadle, pač v kočárku už se jí nelíbí.

Tak v MHD to nikdo neřeší, to je jasný, ale třeba v dálkovém spoji už mohou chtít, ať si ji vezmeš na klín, když nemá lístek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.8.13 08:17

Za dítě do 6 let se neplatí. Zdarma by měl být i kočárek s dítětem (za kočár bez dítěte by se platilo, jako zavazadlo - tak jsem to kdysi četla, nepleteš si to s tímto?).

Moje děti v tomto věku většinou stály na mně nebo na sedadle a dívaly se z okna :D Byl to nový zážitek, takže vydržely i hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
30.8.13 08:18

Ji to dívání z okna dlouho nebaví :lol: Je trochu živější takže je problém ji udržet vůbec sedět. Nejlepší bude asi jídlo :D To vždycky zabere :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.8.13 08:19

Zdarma a berou to jako zábavu. Jezdíme občas k prababičce (taky 20 minut) malá je vždy nadšená. Taky vždy stojí na sedadle a sundavám teda botičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
30.8.13 08:20
@j.a.n.i1 píše:
Tak v MHD to nikdo neřeší, to je jasný, ale třeba v dálkovém spoji už mohou chtít, ať si ji vezmeš na klín, když nemá lístek.

nedokážu si představit roční dítě jinde než na klíně matky, která jej pevně drží, to jako mělo sedět samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
30.8.13 08:21

Do 6 let neplatíš nic(ani za kočárek),od 6-15 poloviční a od 15let plnou ;)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.8.13 08:22
@cizova píše:
Neplatí se nic ani za kočár ani za dítě do 6ti let…neboj sedněre do busu někde výš aby viděla z okna a o zábavu máte postaráno…ukazuj ji co kde venku je a podobně…bude to pro ni zážitek

asi, jak který dopravce, ale housakar si za kočár účtuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario