Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@esamalova Tak se nestav na uši, postav se na nohy a nech ji
Však hlady neumře
Náš kolem roku dělal totéž, asi tak 14 dní nejedl nic, nic teplého, pečivo, jogurty - nic. Teď už je to lepší a jí zas celkem hezky.. Nech ji to ovoce a neřeš, časem zas začne jíst i další..
@Almira-Alm píše:
@esamalova Tak se nestav na uši, postav se na nohy a nech jiVšak hlady neumře
Náš kolem roku dělal totéž, asi tak 14 dní nejedl nic, nic teplého, pečivo, jogurty - nic. Teď už je to lepší a jí zas celkem hezky.. Nech ji to ovoce a neřeš, časem zas začne jíst i další..
Děkuji, moc jsi mě uklidnila ![]()
@esamalova Přikládala jsem to růstu stoliček ale žádná se ještě neprořezala a jí zase tak to tím asi nebylo.. Nevím.. On je ovocožrout a v tom horku se ani nedivím, že upřednostňuje šťavnaté ovoce
Nejvíc miluje nektarinky tak sní tak 4 denně, k tomu jablíčko a bílý jogurt, poslední dny kupodivu i teplé jídlo k obědu ![]()
U nás to takhle bylo kolem 13. měsíce v souvislosti s růstem stoliček, pak kolem 17. měsíce při růstu špičáků. Malá jedla jen mandarinky a jogurty, na milost vzala i UM, občas křupku. To mě neznepokojovalo tolik jako to, že nechtěla pít, to teprve bylo k zbláznění! U nás pomohlo vytrvat, nabízet, ale nenutit.
Náš mladý pán má střídavá období, kdy jí vzorně vše, a období, kdy nejí nic a je živ pouze z mlika. Točí mě to, ale řídím se heslem „Nechceš, nejez“
už to není malé miminko, tak ho nechávám, násilím do něj nic cpát nebudu…
Tak to asi nebudu nijak řešit…Máte pravdu, kdo chce, ať jí, kdo nechce, ať nejí. Naštěstí ovoce zatím není v klatbě…A pitný režim se jí také nijak nepříčí, tak asi bych měla být ráda za to, jak to je ![]()
Moje dcera byla v tomto věku takřka plně kojená, jedla jen bílý jogurt, chleba a jablko. Odmítala jsem jí solit a sladit. Prospívala ukázkově, neřešila jsem. V roce a čtvrt se rozjedla a přehoupla se do fáze, kdy sežere, na co přijde, v množství, které je tak pro dospělého chlapa.
Zdravím, maminky s podobným problémem. Potřebovala bych od Vás radu- má takřka roční dcerka, která vždy byla „jedlá“ a snědla vše, když to nebylo zelené, případně polévka, se zničehonic šprajcla a odmítá vše, co jí kdy chutnalo. Pečivo, brambory, rýži, jogurty, které milovala… A nejhorší na tom je, že s ní nehne opravdu vůbec nic. Je ochotná pozřít banán a šťavnaté ovoce, ale přece nebude jen na ovoci?!

Původně jsem to přičítala prořezávajícímu se zubu (hrozně to prožívá), ale po dvou dnech jsem opět měla veselé dítko, jen nejedlé
Upekla jsem před týdnem buchtu, tu jedla, čímž jsem si ověřila, že zdravotní problém to nebude…Nicméně nechci jí ustupovat, proto nic sladkého nedostává (vyjma zmíněného ovoce), sušenky nedávám ani starší dceři…Ale vážně nevím, co s tím!!! Je to na zbláznění, od mé tříleté to vůbec neznám, ta snědla vždy vše, a pokud nejedla, měla po dvou hodinách takový hlad, že nakonec povolila a snědla to, ale tahle potvůrka je schopná nejíst třeba pět dní
nevíte, co s tím? Přece nebude do konce života na banánech (pardón, zním příliš fatalisticky, ale už se tady stavím div ne na uši, aby jedla). Děkuji za každou radu! (omlouvám se, pokud se téma objevilo dnes opětovaně, poprvé se mi nepodařilo je vložit, aspoň se to tak jevilo)