Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtela jsme se zeptat: mame doma rocni holcicku ma par svetlounkych tenkych, jemnych vlasku vzadu na temeni, ale jinak nic
![]()
Predem dekuji za odpovedi.
v roce je na vlasy a culíčky apod času ještě hromada. Obě moje holky sice vlasy mají/měly (a už ne ty novorozenecké), ale že by toho bylo tak moc. Zatím na roce obě vypadaly/vypadají jako kluci. Culíčky apod byly kolem roka a půl?
Není to nic, co bych s dr řešila, resp. s tím za dr běžela. Zeptat se stačí na běžné poradně, ale tam snad chodíte, mudr dítko vidí, tak si myslím, že kdyby si myslela, že to je problém, tak se ozve:)
Jeni - nic si z toho nedělej. Znáš některé dítko kterému vlásky nenarostly? Z mého okolí znám spoustu holčiček, které v roce neměli žádné vlásky, začly jim růst kolem roku a půl, ve dvou letech už měli krátké vlásky (to má teď naše malá cácorka) a dneska mají holky krásné a kvalitní vlasy. Já teda u malé vlásky neřeším - oni jednou narostou. Možná zkus hlavičku masírovat dětským kartáčem na vlasy
Pro představu dávám fotečku malé v roce a půl.
ahoj naše malá má 1,5 roku a taky nemáme žádné vlásky nějak se tím netrápím jen mi vadí reakce okolí a příbuzných. že Naty je divná že nemá vlasy a proč jí stříháme. neřeším to moje mamka neměla vlasy do dvou let. tak uvidíme.
Diky moc za povzbuzeni, holky.
Mne prave take vadi reakce okoli, navic Tyna ma i hodne zretelne zily po hlavicce, takze zkratka ty vlasky by se nam hodily ![]()
Dr. na to nic nerika, ale zase je fakt, ze nase dr. resi opravdu maloco..
Ja verim, ze vlasky se teda rozjedou treba kolem toho roku a pul.
Tady je fotecka toho naseho „Fantomaska“
Jeni, dyt je krasna vlasky nevlasky. Navic je videt, ze ma krasny tvar hlavicky. Na pribuzne kasli, pokud budou mit blbe kecy, rekni, ze ji beres masinkou do hola umyslne. Neprihlasena Hanka1
Jeni - slyšela jsem od jedné doktorky, že děláním culíků takhle malým princeznám maminky zadělávají na migrény. Tak se tím netrap, času dost. Náš Jonula taky není nijak vlasatej, ale posledních pár měsíců mu při mytí masíruju hlavičku jako kadeřnice
a pak, jak psaly holky, masíruju kartáčkem a zdá se mi, že vlásky přibývají. Snad to není sugesce ![]()
Jeni, já bych to zatím taky nijak neřešila - až příště s něčím půjdete k doktorce, tak se jí třeba pro klid duše přeptej, za to nic nedáš, ale určitě si s tím nelámej hlavu. Ještě je malinká a vlásky se stejně doporučují takhle malým dětem nechávat volně - tak máš na copánky času dost ![]()
Staršímu synovi jsem poprvé myla hlavu ve dvou letech a mladší má momentálně na hlavě pár chlupů. Včera se mě ptali dva lidi nezávisle na sobě, jak se nám stříhal. ![]()
Mě se na plešatejch miminkách nezdá nic divnýho?
Leda, že vypadají dýl spíš jak mimča oproti vlasatejm kolegům.
rok a pár dní: 
Neřeš. Hlavičku má fajnou
a můžeš si odůvodnit nákup kdejakých šátků a kloboučků
.
Moje mladší sestra měla hlavu jak koleno do 2,5 let - navíc byla na svůj věk vždycky hodně velká (v té době jsme byly jako dvojčata - jsme o dva roky od sebe), o to víc to bylo nápadné. My vůbec byly vizuálně dvojka k pohledání
, takže řečí a divných pohledů si mamka užila
; teď má sestra krásné husté vlasy po zadek.
Haňa vlasy má, ale na culíčky to není.
Nase holky maji skoro 3 roky a vlasy jim taky porad nejak nerostou, jen takove hodne jemne…manzel uz ma taky obavy. ![]()
Ahoj,
já byla plešatá do roku a půla dneska mám solidní hřívu. A synek taky vlásků moc nepobral. Holt Pierre Luigi Collina,no.
Jeni, malá je nádherná, i zatím bez vlásků! ![]()
Opačné případy mají taky svoje problémy…
Sousedi mají 11m chlapíka a má vlásky dlouhé už tak přes 20cm (a to jsem ho viděla naposled v dubnu!!)… Stříhat se ho bojí, kvůli pověrám, takže chlapík běhá s culíkama a sponkama
![]()
Moje máma neměla vlasy do 3 let, možná ještě dýl, babička se už dost bála, že jí žádné nenarostou, dnes je postrach kadeřnic!!! Fakt! Trvalou musí mít na hlavě dvě hodiny, aby nějakou měla a vlasů má tak na tři hlavy. Já to mám podobně, ale v lehčí formě-trvalá hoďku a půl, vlasů na dvě hlavy
a v roce jsem taky rozhodně neměla hřívu na culíky ![]()
Vůbec se tím netrap !!!!!!!!!!! Dcera byla jako koleno, i po roce jí vlasy moc nerostly teď jí je 6 a už pár let má pořádnou hřívu. Kadeřnice říká, že má vlasů víc než dospělá ženská !!! Neteř byla ještě plešatější a teď má vlasy do pasu, sice ne toli jako mi, ale culíky nosí !!! Takže neřeš, u malých dětí jsou stejně gumičky a sponečky pěknej opruz ![]()
Nepřihlášená Bubina