Roční pejsek

73
12.2.13 21:40

roční pejsek

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, koupil si tu někdo ročního pejska s PP od chovatele???
Zvykl si pejsek brzy, nebo byly problémy??Na co si dát pozor??Je to lepší než si pořídit štěně? Mám tři malé děti-nejml. má 2,5 roku
Jde o čínského chocholatého psa. Děkuji za všechny rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
320
12.2.13 22:02

Ahojky,
kamaradi si poridili od chovatele rocniho pejska. Bohuzel prisli na to, ze je spatne socializovany, hrozne se boji ostatnich psu a i lidi :-( a to si koupili richbacka. Takze zalezi na chovateli, jak se pejskovi venuje.
Ja sama mam dva pejsky, ktere mame od jejich osmi tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
12.2.13 22:08

My jsme si brali půlroční a taky byla špatně socializovaná (německý ovčák), za mě je nejlepší od štěňátka. Kor k dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.2.13 22:10

Souhlasím s příspěvkem výše, párkrát jsem zažila, že starší pejsek byl špatně socializovaný, takže na to bych si určitě dala pozor, jet se k chovateli podívat, na pejska kouknout, jak se k vám bude chovat, zjistit, jak je na tom s chováním k ostatním lidem a psům a samozřejmě k dětem. Proč je pejsek ještě u chovatelů, nepodařilo se ho udat nebo má třeba nějakou zdravotní vadu (na to bych se taky zaměřila)? Pokud by bylo vše ok, šla bych do toho, pokud ho naučíte základy poslušnosti, budete nadále socializovat, neměl by být problém.
Se štěnetem to je jistě jednodušší, je to „nepopsaný list“, roční pes už má něco za sebou, může mít zažité nějaké zlozvyky ale asi bych se toho nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.2.13 22:27

No ale ten pes s někým rok žil, někdo se o něj asi staral, nebude to pro něj vlastně zrada, když ten člověk najednou zmizí? Opačný stav je v podstatě ještě horší, pokud by celý rok neměl žádný vztah s člověkem, tak to bude totální asociál.
Já bych si teda radši vzala loužičkující štěně, které bude vyrůstat v mojí rodině, bude si zvykat na děti od malinka, budete jeho jediní pánečkové, které bude milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
12.2.13 22:39

Záleží na tom, jak se o něj chovatelé starali, určitě bych se na něj jela podívat a zjistila, jestli je plachý, jak umí chodit na vodítku atd. to by ti správný chovatel měl umožnit. Ale rozhodně bych se toho nebála, pokud si vše ověříš a bude to OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
12.2.13 22:50

Mozno @Baslerinda poradi co sa tyka povahy plemena, suhlasim ake s prispevjami vyssie, zalezi hodne od vychovy a prostredia kde bol ten prvy rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.2.13 22:53

To se takhle nedá říct, může to být v pohodě a nemusí. Zajeď tam, pozoruj, jak se chová, co umí, v jakých podmínkách je… Jestli se bojíš, že to nepoznáš, vem si s sebou někoho zkušeného, kdo se ve psech vyzná.
A u číňanů může být problém nečistotnost, pozor na to, a to asi poznat nejde. Leda si dát nějakou „zkušební dobu“, třeba týden, kdy ho budeš moci případně vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rybicka18
13.2.13 09:39

My máme ted roční brazilskou filu, a musela jít k policejní jednotce na prevychovani… :cert: choval se strašně a u takovéhle ho psa je to opravdu nebezpečné a to jsem ve 3tim měsíci.

• Citovat
  • Upravit
73
13.2.13 09:48

Děkuji za reakce, chovatelka bydlí 150 km daleko, tak tam často jezdit nemůžu, mám k tomu ještě 3 děti.
Paní píše že je čistotný :nevim:,byl rezervován do 9m. do ciziny pak si to rozmysleli a teď mu bude 11m.
Vůbec nevím jak se rozhodnout, líbí se mi že už je čistotný, líbí se mi exterier,
ale nebydlí s ním děti :think:,prý jsou zvyklí na vnoučata a v pohodě, proto váhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
13.2.13 09:54

Zajela bych tam, zjistila, proč se prodává, v jakých žil podmínkách. nebála bych se toho. JInak teda osobně bych naháče NIKDY! nechtěla. s pár zástupci plemene jsem tu čest měla a bylo to peklo. psi byli labilní, hysteričtí, neustále všude značkovali, čůrali doma. no za mě tohle plemeno i kdyby mi k němu dávali pytle granulí a platili mi. Neříkám, že jsou takový všichni, ale já zatím jiného nepoznala. Držím pěsti při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
13.2.13 09:56
@marka3 píše:
Děkuji za reakce, chovatelka bydlí 150 km daleko, tak tam často jezdit nemůžu, mám k tomu ještě 3 děti.
Paní píše že je čistotný :nevim:,byl rezervován do 9m. do ciziny pak si to rozmysleli a teď mu bude 11m.
Vůbec nevím jak se rozhodnout, líbí se mi že už je čistotný, líbí se mi exterier,
ale nebydlí s ním děti :think:,prý jsou zvyklí na vnoučata a v pohodě, proto váhám…

pokud je správně socializovaný, tak s dětmi mít problém nebude. toho bych se nebála. já bych do toho šla. víte, i štěně bude mít svoje mouchy a se 3 dětmi nebudete mít nějak moc času na pořádný výcvik a socializaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.2.13 10:51

@Granda no tak to co popisuješ nebude problém plemene ale spíš ti psi „narazili“ na blbé majitele, kteří se jim neuměli správně věnovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
13.2.13 14:44
@Verca1989 píše:
@Granda no tak to co popisuješ nebude problém plemene ale spíš ti psi „narazili“ na blbé majitele, kteří se jim neuměli správně věnovat…

to by byla moc velká náhoda. poznala jsem spoustu psů a téměř všichni naháči měli problémy s čistotností. to mi nevymluví nikdo. určitě jsou vyjímky, ale já ještě žádnou nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.2.13 21:02

@Granda mě to ani nepřijde nemožné, co tak sleduju v okolí, tak málokdo psa učí čistnosti, všichni mají asi pocit, že ten pes ví, že doma se nečůrá, nikdy mu to nevysvětlí ale jak udělá louži doma, dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný