Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
malej nikdy neměl problémy s prdíkama, od 11 měsíců se ale v noci kroutí, brečí a prdí, přitom stravu jsme nějak neměnili, jedl to, co i před tím
teď je sice pár nocí klidných, ale většinou je až 9× vzhůru a vytlačuje prdy a kroutí se.
Volala jsem i doktorovi, protože mi to u ročního nepřišlo moc obvyklý a prej mám dávat Espumisan, ale ten vůbec nepůsobí ![]()
Máte někdo zkušenost, proč se prdíky objevily až teď???
Co doporučujete podávat proti bolení bříška u ročáka?
Moc moc děkuji ![]()
@janajelinkova9 píše:
Napada me alergie? Mleko, lepek…
problémy začaly, když jsme přešli ze Sunaru 2 na Sunar 3, takže jsme zas se vrátili ke dvojce, ale problémy přetrvávají. Jinak od 11 měsíců vařím z kravského, ale prdy mívá i když v ten den nic z kravského nemá ![]()
Zkuzs na dva tri tydny kravske mleko vynechat? Moje dcera ma 13m a ma problemy taky, predevsim v noci, spatne spala plus ekzem. A ejhle, co nema kravske mliko, je to mnohem lepsi… Pouzivam ryzove a jogurty nedavam.
@janajelinkova9 no z jogurtů to nemá, ty jí od 7m. Jo, dobrej nápad to zkusit vynechat na delší dobu
díky. a kde kupuješ rýžové?
V DM drogerii. Jigurty by mozna vadit nemusely. Mozna mu nesedi UM? To je v podstate taky kravske mleko, ze. Chce to vyzkouset. A asi bych se zminila doktorce, ale tezko rict, co na to rekne. Moje dr nas chtela poslat na kozni, tak zkousim bez mlika ciste jen ze me to napadlo. Nezacal jist jeste neco jineho noveho treba?
@janajelinkova9 píše:
V DM drogerii. Jigurty by mozna vadit nemusely. Mozna mu nesedi UM? To je v podstate taky kravske mleko, ze. Chce to vyzkouset. A asi bych se zminila doktorce, ale tezko rict, co na to rekne. Moje dr nas chtela poslat na kozni, tak zkousim bez mlika ciste jen ze me to napadlo. Nezacal jist jeste neco jineho noveho treba?
no doktor to vůbec neřešil, že mám dát Espumisan
A myslíš, že je možný, že mu nesedí Sunar 3 a dvojka seděla?
všecko je možný, že
nového nějak nic nezačal ![]()
Nasadte espumizan, a dávejte mu dostatek i jiných tekutin, sunar zatvrzuje, pokud se to nezlepší bud změnu mlíčka, nebo nechat u dětské lékařky udělat revní testy
Příspěvek upraven 09.02.14 v 08:15
Dojtor by to asi resil, kdyby to trvalo dlouho. Nevim. A ted ma teda trojku? Male vadila trojka babylove. Nakonec ji davam nutrilon allergy care.
@janajelinkova9 píše:
Dojtor by to asi resil, kdyby to trvalo dlouho. Nevim. A ted ma teda trojku? Male vadila trojka babylove. Nakonec ji davam nutrilon allergy care.
no on v těch 11m přešel na trojku a po pár dnech to začalo, takže jsme se asi po týdnu vrátili ke dvojce, zlepšilo se, ale pořád mu to dělá problémy ![]()
Ten Nutrouš je na předpis nebo volně?
První zkusím vysadit kravské…
@dani24687 sunar je taky kravské mléko, říká se, že v sušené formě je trošku líp stravitelné kravské mléko, ale jak se podráždí střeva, tak to trvá dlouho než se to vyhojí, taky bych doporučila úplně odmléčnit stravu - vč. uměliny samozřejmě, buď koupit vysokoštep - ten Nutrilon aC nebo jiné, ev. mandlové, apod…
U dcery takhle začala alergie na bil, kr. mléka, taky nám dr. doporučovala kapky tipu espumisan, vyzkoušeli jsme jich několik. Dostávala denně probiotika. Až po pár měsících, kdy začala mít zapachajici stolici cca12krát za den, ji vzala krev na alergii. Začalo ji to v nejakých 7-8 měsících, alergii potvrdili až v 15 měsících.
Asi bych vynechala mléko a zkusila přidat i probiotika. Možná je alergie, ale i třeba nějaká špatná flóra ve střevech. Probiotika určitě nic nezkazí ![]()