Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to záleží jak jsi si to tam zařídila, jak jsi nahlásila datumy, takže klidně se může stát že ti nic nepřijde
Tak narok na RP na starsi zanika dnem porodu mladsiho. Od podani zadosti maji 30 dni na vyrizeni. Nepisete nic o tom kdy jste co vyrizovala, tak tezko radit.
Záleží kolikátého jsi žádala. Může ti to klidně přijít teď v druhém výplatním termínu, což je po 20.
Jelikož si rodicak na mladší můžeš vyřídit az po porodu a mají na zpracování 30 dní, tak se klidně může stát, že ti přijdou peníze až dalsi měsíc. Složenky budete muset asi zaplatit z nejake rezervy.
Pardon, žádala jsem před 10ti dny ![]()
Na staršího zaniká, ale rodičák posílají pozadu.. měla bych dostat na staršího ještě tento a na mladšího další, ale jsem z toho nesvá, že bych měla být měsíc bez žádných finančních prostředků ![]()
Příspěvek upraven 15.09.20 v 08:46
@Anonymní píše:
Pardon, žádala jsem před 12ti dny
Na staršího zaniká, ale rodičák posílají pozadu.. měla bych dostat na staršího ještě tento a na mladšího další, ale jsem z toho nesvá, že bych měla být měsíc bez žádných finančních prostředků
No, teď v září bys měla dostat za srpen. A v říjnu už na mladšího od září. Pokud sis to tedy takhe vyřídila. Že ten na staršího ukončíš v srpnu a o nový žádala od září resp.od porodu.
Příspěvek upraven 15.09.20 v 08:47
Ahoj, chtěla bych se zeptat..
Mám syna 1rok a brala jsem rodičák rok a zařizovala si tenhle měsíc na nejmladšího, mohou mě nechat z úřadu tenhle celý měsíc bez finančních prostředků, plus dalších 14dni než dorazí…Nebo mi dorazí rodičák ještě na toho staršího 1rok? Jelikož mi rodičák žádný nepřišel.. a už jsou složenky…